Flag

Juleboller

15 - 18 stk.
Nem
85 minutter
Juletid er lig med dejligt julebag og her får du en lækker juleopskrift på søde juleboller fyldt med tørret frugt og mandler.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image

Ingredienser

Gærdej
50 ggær
2 ½ dlmælk
1 tsk.salt
1 spsk.sukker
1æg str. M/L
75 gkoldt smør
475 ghvedemel
1 bægerDr. Oetker Blandede Cocktailbær (100 g), groft hakket
1 poseDr. Oetker Korender (75 g)
1 poseDr. Oetker Mandelsplitter (50 g)
Pynt
æg til pensling
perlesukker
Dr. Oetker Brunkagekrydderi evt.

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Blandede Cocktailbær (100 g), groft hakket
Picture - Dr. Oetker Korender (75 g)
Picture - Dr. Oetker Mandelsplitter (50 g)
Picture - Dr. Oetker Brunkagekrydderi evt.
1

Gærdej

50 ggær
2 ½ dlmælk
1 tsk.salt
1 spsk.sukker
1æg str. M/L
75 gkoldt smør
475 ghvedemel
1 bægerDr. Oetker Blandede Cocktailbær (100 g), groft hakket
1 poseDr. Oetker Korender (75 g)
1 poseDr. Oetker Mandelsplitter (50 g)
æg til pensling
perlesukker
Dr. Oetker Brunkagekrydderi evt.

Lun mælken i en gryde eller i mikroovn indtil den er fingervarm. Rør gæren ud i den lune mælk. Tilsæt salt, sukker og æg. Smuldr smørret i halvdelen af melet, og rør det i gærblandingen. Tilsæt hakkede cocktailbær, korender og mandler og rør massen sammen. Ælt resten af melet i dejen lidt ad gangen og ælt indtil dejen er glat og smidig. Lad dejen hæve i ca. 10 minutter.


Del dejen i 15-18 lige store stykker og tril dem til boller. Kom bollerne på en bageplade med bagepapir. Kom et fugtigt viskestykke over og lad bollerne hæve et lunt sted i ca. 30 minutter.

Tænd ovnen på 180 °C varmluft eller 200 °C traditionel varme.

Pensl bollerne med æg og drys dem med perlesukker og evt. lidt brunkagekrydderi. 


Bag bollerne i 15-20 minutter. Server gerne bollerne lune.

Bagetid: 15 - 20 Minutes