Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Julekage med kirsebærcreme og marcipan | Bag live med Liv Martine

Denne festlige julekage med kirsebærcreme på pralinebund er pyntet med hvidt marcipanbånd, syltede kirsebær og toppet med rå marengs med polkastriber.

10 - 12 portioner

avanceret 90 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Julekage med kirsebærcreme og marcipan | Bag live med Liv Martine

Redskaber:

kageplast
sprøjtepose
rund tyl
springform; ø 18 cm

Kirsebærcreme:

3 blade Dr. Oetker Husblas
150 g hakket, hvid chokolade
5 dl fløde
300 - 400 g kirsebærsauce (gerne Den Gamle Fabrik)
1 tsk. Taylor & Colledge Vanilla Bean Extract - alternativt Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt

Pralinebund:

50 g sukker
50 g Dr. Oetker Mandelsplitter
100 g hvid chokolade
20 g rice krispies
1 spsk. Dr. Oetker Toffee Dessertsauce
syltede udstenede kirsebær fra kirsebærsaucen

Marcipanbånd:

300 g marcipan
150 g flormelis
40 g Dr. Oetker Flydende Glukose
hvid pastafarve (evt.)
majsstivelse til udrulning

Rå marengs med polkastriber:

60 g æggehvider - evt. pasturiseret
4 tsk. sukker
1 tsk. Taylor & Colledge Vanilla Bean Extract - alternativt Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt
Dr. Oetker Concentrated Red Colour

Pynt:

Dr. Oetker Chocolate Silver Pearls
syltede udstenede kirsebær fra kirsebærsaucen

Tilberedning

Tilberedning

Bag live med Liv

Det er denne opskrift du skal handle ind til, hvis du vil bage med sammen med Liv Martine søndag den 18. november 2018 kl. 13. Videoen streames live på Kagerullens Facebook side, og du kan stille spørgsmål undervejs. Videoen er også tilgængelig efter liveudsendelsen, hvis du ønsker at se den på et senere tidspunkt.

Indkøbshjælp

De brugte Dr. Oetker produkter kan købes i følgende butikker:

Dr. Oetker Husblas kan købes i Meny, Spar, Løvbjerg, Fakta, Rema 1000, ABC Lavpris, Dagli'Brugsen, SuperBrugsen og Kvickly-butikker, samt online på Nemlig.com, Abashop og Coop.dk.

Økologisk Vanilla Bean Extract fra Taylor & Colledge kan købes i udvalgte Meny og Spar-butikker. Spørg evt. butikspersonalet, da alle butikker i de to nævnte kæder kan bestille produkterne hjem.

Et alternativ til økologisk Vanilla Bean Extract fra Taylor & Colledge, er Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt, som kan købes i Meny, Kvickly, SuperBrugsen, Irma, Rema 1000, ABC Lavpris, samt online på Nemlig.com og Abashop.dk.

Dr. Oetker Mandelsplitter kan købes i Meny, Spar, Rema 1000, Irma, ABC Lavpris, SuperBrugsen, Dagli'Brugsen og Kvickly-butikker, samt online på Nemlig.com, Abashop og Coop.dk.

Dr. Oetker Toffee Dessertsauce kan købes i Meny, Spar, Løvbjerg, Kvickly, SuperBrugsen, Rema 1000, ABC Lavpris og online på Nemlig.com, Coop.dk og Abashop.dk.

Dr. Oetker Flydende Glukose kan købes online på Abashop.

Dr. Oetker Concentrated Red Colour kan købes i Meny, Kvickly og SuperBrugsen, samt online på Nemlig.com og Abashop.

Dr. Oetker Chocolate Silver Pearls kan købes i Meny og online på Abashop.

1

Kirsebærcreme

Læg husblas i blød i rigeligt koldt vand, et blad ad gangen, og lad det udbløde i 10 minutter. Hak den hvide chokolade fint og kom den i en seperat skål. Tag de pæneste kirsebær fra til pynt og til at gemme i kagen (18-20 stk), og mos resterende kirsebær og sauce igennem en si til der er opmålt 1½ dl. Varm piskefløde, vaniljeekstrakt og kirsebærsauce op i en kaserolle til lige under kogepunktet. Hæld den varme fløde over chokoladen af tre omgange, imens der røres i massen. Massen skal til sidst være helt jævn, uden klumper. Vrid husblassen for vand og smelt den i chokoladen. Kom den herefter i en stor frysepose. Læg den fladt i fryseren, så den kan nå at afkøle til 5 ºC, imens bunden laves.

2

Pralinebund

Praliné er en masse af hakkede, brændte mandler (også kaldt krokant), smeltet sammen med chokolade. I denne opskrift har vi tilsat Rice Crispies for en knasende og luftig bund.

Smelt sukkeret ved lav varme til karamellen er mørk. Tilsæt mandelsplitterne og rør massen sammen, så mandelsplitterne er dækket af karamellen. Hæld de "brændte mandler" ud på et stykke bagepapir og lad massen køle af. Smelt den hvide chokolade i mikroovnen eller over et vandbad. Rør Rice Crispies i chokoladen. Blend herefter de afkølede mandelsplitter og tilsæt ligeledes dem. Beklæd springformen med bagepapir i bunden, og kageplast langs siden. Fordel pralinéblandingen i bunden af formen, fordel toffeesaucen og lidt ekstra overraskende kirsebær over midten af bunden, og sæt den på frys indtil chokoladen har sat sig.

3

Kirsebærcreme (fortsat)

Pisk kirsebærcremen kort op. Pas på at den ikke bliver overpisket, da den risikerer at skille. Kom cremen i en sprøjtepose og fordel den ovenpå den afkølede bund. Glat toppen ud med en palet, så overfladen er jævn og flot. Kom nu kagen på frost i 20-30 minutter, imens marcipanbånd og marengs forberedes.

4

Marcipanbånd

Ælt marcipan, flormelis, glukosesirup og evt. hvid pastafarve sammen til en ensartet masse. Kom marcipanen i køleskabet i en tillukket pose, indtil den skal bruges. Rul marcipanbåndet ud i majsstivelse til ét langt bånd, da det skal kunne nå hele vejen rundt om kagen (ca. 60 cm lang, 6 cm høj og 3-5 mm tykt). Sørg for, at marcipanen er til at flytte på under hele udrulningen. Skær båndet til mens marcipanen stadig ligger på bordet, så kanterne er lige - husk at måle kagen, inden du skærer. Rul marcipanbåndet rundt om kagen og skær samlingen til, så båndet passer i kanten.

5

Rå marengs med polkastriber

Pisk æggehviderne til de skummer og tilsæt sukker lidt ad gangen, indtil marengsen er sej og sukkeret er opløst. Pisk vaniljeekstrakt i. Kom en rund tyl i sprøjteposen og lav tre streger med rød farve indvendigt. Kom marengs i sprøjteposen og pynt den samlede kage med fine stribede marengstoppe.

6

Pynt

Kom til sidst chokolade-sølvperler på toppen af kagen, sammen med de syltede kirsebær og julekagen er klar til servering!

Tips & Tricks

Hvis du skal servere kagen til årets julefrokost, så kan den sagtens forberedes dagen i forvejen. Husk blot at vente med at rulle og montere marcipanbåndet til kort før servering. Det samme gælder for den rå marengs og den øvrige pynt, som er pænest serveret straks efter færdiggørelse.

Næringsindhold til opskriften Julekage med kirsebærcreme og marcipan | Bag live med Liv Martine

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 2437kJ
582kcal
1470kJ
351kcal
Fedt 0g 0g
Kulhydrat 0g 0g
Protein 0g 0g