Julekringle med brunkage remonce

(0)
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Denne flotte kage minder om kanelsnegle, men er formet som en fin stjerne. I stedet for en kanelremonce er den fyldt med remonce der smager af brunkager.

1 stk.

for let øvede 60 Minutter

Denne gærkage minder både om en kringle og kanelsnegle og den smager af jul! Dejen er lavet med tørret surdej, der gør den ekstra lækker og saftig. Kagen er fyldt med en snasket brunkageremonce og så kan du selv bestemme om der også skal kandiseret appelsinskal i.

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Julekringle med brunkage remonce

Redskaber:

standmixer
kagerulle

Bløddej:

2 ¼ dl mælk
75 g smør
500 g hvedemel
70 g sukker
1 tsk. Dr. Oetker Økologisk Vaniljesukker
10 g fint salt
1 pose Dr. Oetker Surdej
1 æg str. M/L

Brunkageremonce:

125 g blødt smør
75 g sukker
75 g brun farin
1 brev Dr. Oetker Brunkagekrydderi
1 bæger Dr. Oetker Appelsinskal (100 g) - kan undlades
1 æg til pensling

Tilberedning

Tilberedning

1

Bløddej

Varm mælk og smør op til smørret er smeltet og blandingen er lillefingervarm.

Bland mel, sukker, vaniljesukker, salt og indholdet fra en pose Surdej. Tilsæt mælkeblandingen og æg. Ælt dejen ved lav hastighed i en standmixer til alt er blandet. Ælt derefter ved mellem-høj hastighed i 6-8 minutter til dejen er blød og smidig og slår ind mod skålens sider. Dejen skal være blød, smidig og let klistret, tilsæt evt. en smule mere mel, hvis nødvendigt, men pas på at dejen ikke bliver for tør. Stram dejen op til en rund kugle, dæk til med husholdningsfilm og lad hæve et lunt sted i 1 time.

Imens dejen hæver laves remoncen.

2

Brunkageremonce

Rør stuetempereret smør, sukker, brun farin og Brunkagekrydderi sammen, stil til side på køkkenbordet til det skal bruges.

3

Samling

Kom dejen ud på et meldrysset bord og del den i 4 lige store stykker. Rul hvert dejstykke til en bolle og rul dem derefter ud til en cirkel med en diameter på ca. 25 cm.

Læg den første bund på en bageplade med bagepapir. Fordel en tredjedel af remoncen over bunden i et jævnt lag, drys med en tredjedel af den kandiserede appelsinskal. Top med en dejbund. Gentag med remonce, appelsin og dej indtil alt er brugt, slut af med et lag dej.

Kom en tallerken/kagering (ø 25 cm) ovenpå dejlagene. Skær kanterne af så kagen bliver helt rund. Fjern tallerkenen.

Stil et glas (ca. ø 6 cm) i midten af kagen. Skær, med en kniv, 16 lige store stykker ud fra glasset og helt ud til kanten, fjern glasset.

Løft 2 stykker af gangen og sno dem 3 gange rundt væk fra hinanden. Tryk enderne på de 2 snoede stykker godt sammen til en spids. Fortsæt indtil alle stykkerne er snoet, så stjernen til slut får 8 takker.

Lad julestjernen hæve i ca. 45 minutter under et fugtigt viskestykke.
 
Tænd ovnen på 175 °C varmluft, det sidste kvarter af hævetiden.
 
 Pensl stjernen med sammenpisket æg.

Bag julestjernen i 18-20 minutter til den er brun og gennembagt. Lad den køle af på pladen.

Bagetid: 18 - 20 minutter

Tip

Julestjernen smager bedst dagen den er bagt, hvis I har rester kan stjernen duppes let med vand og lunes i ovnen, så smager den næsten som nybagt.

Næringsindhold til opskriften Julekringle med brunkage remonce

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 20352 kJ
4861 kcal
1419 kJ
339 kcal
Fedt 179.01 g 12.47 g
Kulhydrat 622.64 g 43.36 g
Protein 83.92 g 5.84 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Dit samtykke omfatter også udtrykkeligt en mulig dataoverførsel til USA i henhold til artikel 49 i GDPR. Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger, her kan du også finde flere oplysninger om dataoverførsler til teknologiudbydere og partnere i USA.  Du kan til enhver tid skifte mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Vi bruger også teknologiudbydere, der kan behandle dine data i USA. I dette tilfælde er der en potentiel risiko for, at amerikanske sikkerhedstjenester kan få adgang til dine data i stor skala og uden forudgående varsel, og at du muligvis ikke er i stand til at anlægge effektive retssager mod dette i USA.

 

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Vi samarbejder også med partnere, der kan behandle dine data i USA. I dette tilfælde er der en potentiel risiko for, at amerikanske sikkerhedstjenester kan få adgang til dine data i stor skala og uden forudgående varsel, og at du muligvis ikke er i stand til at anlægge effektive retssager mod dette i USA.
 

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: