Flag

Julekringle med brunkage remonce

1 stk.
Middelsvær
185 minutter
Denne flotte kage minder om kanelsnegle, men er formet som en fin stjerne. I stedet for en kanelremonce er den fyldt med remonce der smager af brunkager.
Denne gærkage minder både om en kringle og kanelsnegle og den smager af jul! Dejen er lavet med tørret surdej, der gør den ekstra lækker og saftig. Kagen er fyldt med en snasket brunkageremonce og så kan du selv bestemme om der også skal kandiseret appelsinskal i.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
standmixer
kagerulle

Ingredienser

Bløddej
2 ¼ dlmælk
75 gsmør
500 ghvedemel
70 gsukker
1 tsk.Dr. Oetker Økologisk Vaniljesukker
10 gfint salt
1 poseDr. Oetker Tørret Surdej
1æg str. M/L
Brunkageremonce
125 gblødt smør
75 gsukker
75 gbrun farin
1 brevDr. Oetker Brunkagekrydderi
1 bægerDr. Oetker Appelsinskal (100 g) - kan undlades
1æg til pensling

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Økologisk Vaniljesukker
Picture - Dr. Oetker Tørret Surdej
Picture - Dr. Oetker Brunkagekrydderi
Picture - Dr. Oetker Appelsinskal (100 g) - kan undlades
1

Bløddej

2 ¼ dlmælk
75 gsmør
500 ghvedemel
70 gsukker
1 tsk.Dr. Oetker Økologisk Vaniljesukker
10 gfint salt
1 poseDr. Oetker Tørret Surdej
1æg str. M/L

Varm mælk og smør op til smørret er smeltet og blandingen er lillefingervarm.

Bland mel, sukker, vaniljesukker, salt og indholdet fra en pose Surdej. Tilsæt mælkeblandingen og æg. Ælt dejen ved lav hastighed i en standmixer til alt er blandet. Ælt derefter ved mellem-høj hastighed i 6-8 minutter til dejen er blød og smidig og slår ind mod skålens sider. Dejen skal være blød, smidig og let klistret, tilsæt evt. en smule mere mel, hvis nødvendigt, men pas på at dejen ikke bliver for tør. Stram dejen op til en rund kugle, dæk til med husholdningsfilm og lad hæve et lunt sted i 1 time.

Imens dejen hæver laves remoncen.

2

Brunkageremonce

Picture - Julestjerne med brunkagesmag_pack
125 gblødt smør
75 gsukker
75 gbrun farin
1 brevDr. Oetker Brunkagekrydderi
1 bægerDr. Oetker Appelsinskal (100 g) - kan undlades

Rør stuetempereret smør, sukker, brun farin og Brunkagekrydderi sammen, stil til side på køkkenbordet til det skal bruges.

3

Samling

1æg til pensling

Kom dejen ud på et meldrysset bord og del den i 4 lige store stykker. Rul hvert dejstykke til en bolle og rul dem derefter ud til en cirkel med en diameter på ca. 25 cm.

Læg den første bund på en bageplade med bagepapir. Fordel en tredjedel af remoncen over bunden i et jævnt lag, drys med en tredjedel af den kandiserede appelsinskal. Top med en dejbund. Gentag med remonce, appelsin og dej indtil alt er brugt, slut af med et lag dej.

Kom en tallerken/kagering (ø 25 cm) ovenpå dejlagene. Skær kanterne af så kagen bliver helt rund. Fjern tallerkenen.

Stil et glas (ca. ø 6 cm) i midten af kagen. Skær, med en kniv, 16 lige store stykker ud fra glasset og helt ud til kanten, fjern glasset.

Løft 2 stykker af gangen og sno dem 3 gange rundt væk fra hinanden. Tryk enderne på de 2 snoede stykker godt sammen til en spids. Fortsæt indtil alle stykkerne er snoet, så stjernen til slut får 8 takker.

Lad julestjernen hæve i ca. 45 minutter under et fugtigt viskestykke.
 
Tænd ovnen på 175 °C varmluft, det sidste kvarter af hævetiden.
 
 Pensl stjernen med sammenpisket æg.

Bag julestjernen i 18-20 minutter til den er brun og gennembagt. Lad den køle af på pladen.

Bagetid: 18 - 20 Minutes


Tip

Julestjernen smager bedst dagen den er bagt, hvis I har rester kan stjernen duppes let med vand og lunes i ovnen, så smager den næsten som nybagt.