Flag

Juletærter

15 - 18 stk.
Middelsvær
115 minutter
Disse små fine tærte med æbler, appelsin og tørret frugt får hjemmet til at dufte dejligt af julebag. Perfekt til den søde juletid.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
linseform; ø 7 cm
udstikkere med julemotiv

Ingredienser

Mørdej
275 ghvedemel
65 gsukker
1 spsk.Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
125 gsmør
1æg str. M/L
Frugtfyld med mandler
1groftrevet æble
1 poseDr. Oetker Korender (75 g)
½ dlappelsinsaft
25 gsmør
100 gfarin
1 poseDr. Oetker Mandelsplitter (50 g)
1 bægerDr. Oetker Sukat (100 g)
1 bægerDr. Oetker Appelsinskal (100 g)

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
Picture - Dr. Oetker Korender (75 g)
Picture - Dr. Oetker Mandelsplitter (50 g)
Picture - Dr. Oetker Sukat (100 g)
Picture - Dr. Oetker Appelsinskal (100 g)
1

Mørdej

275 ghvedemel
65 gsukker
1 spsk.Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
125 gsmør
1æg str. M/L

Bland hvedemel, sukker og vaniljesukker i en skål, og smuldr smørret i blandingen. Saml dejen hurtigt med æg. Pak dejen ind i plastfilm og kom den i køleskabet i 30 minutter.

2

Frugtfyld med mandler

1groftrevet æble
1 poseDr. Oetker Korender (75 g)
½ dlappelsinsaft
25 gsmør
100 gfarin
1 poseDr. Oetker Mandelsplitter (50 g)
1 bægerDr. Oetker Sukat (100 g)
1 bægerDr. Oetker Appelsinskal (100 g)

Bland groftrevet æble, korender, appelsinsaft, smør og farin i en gryde, og bring det i kog. Lad det simre i 4-5 minutter. Tag gryden af varmen og rør mandelsplitter, sukat og appelsin i.


Samling

Tænd ovnen på 160°C varmluft. 


Rul dejen ud, så den er ca. 3 mm tyk. Udstik dejen så den passer til linseformen, brug enten en rund udstikker eller et glas der er lidt større end linseformen. Smør linseformen og pres hver dejcirkel ned i formene.

Fordel fyldet i linseformene. Rul den overskydende dej ud og udstik den som små stjerner eller hjerter, og læg dem oven på tærtefyldet. Pensl med mælk. Bag tærterne i 20-25 minutter, til de er gyldne. Afkøl tærterne i formen.

Bagetid: 20 - 25 Minutes