Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Kærnemælkshorn

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Klassiske kærnemælkshorn på gærdej og med lækker cremefyld - den perfekte kage til kaffen !

10 - 12 stk.

for let øvede 100 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Kærnemælkshorn

Dejen:

25 g gær
1 ½ dl kærnemælk
½ tsk. salt
1 spsk. sukker
125 g koldt smør i tern
250 - 300 g hvedemel

Fyld og pynt:

2 dl letmælk
½ brev Dr. Oetker Bagestabil Kagecreme (50 g)
1 æble i små tern
25 g Dr. Oetker Korender
1 æg str. M/L
perlesukker

Tilberedning

Tilberedning

1

Dejen

Rør gæren ud i kold kærnemælk og tilsæt salt og sukker. Smuldr smørret i 2/3 del af melet og rør gærblandingen i. Ælt dejen med resten af melet, så den slipper, men stadig er let og blød. Lad dejen hvile i køleskabet i 3 timer.

2

Fyld og pynt

Hæld mælken i en skål. Med et piskeris piskes cremepulveret i mælken. Pisk kagecremen 1 min. og stil den i køleskabet i 20 min.

Del dejen i to portioner, der hver trilles til kugler og rulles ud til en flad pizza (ø 25 cm). Del hver "pizza" i 6 lige stor trekanter. Læg to tsk. creme, lidt æbletern og korender i den brede ende på hver trekant og rul dem sammen til horn. Klem enderne sammen, så fyldet ikke flyder ud.

Pensl hornene med æg, drys med perlesukker og lad dem hæve lunt i 30 min.

3

Tænd ovnen på 180 °C varmluft.

Bag hornene i 15-20 min. Afkøl hornene på en bagerist

Tip

Nyd hornene lune og friskbagte, og frys den og lun dem direkte fra frost ved 180 °C varmluft i 4-6 min.

Næringsindhold til opskriften Kærnemælkshorn

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 921kJ
220kcal
1357kJ
324kcal
Fedt 10.31g 15.15g
Kulhydrat 27.22g 40.03g
Protein 4.48g 6.59g