Flag

Karamelcupcakes med peanutbutter-frosting

about 12 stk.
Middelsvær
75 minutter
Fantastiske cupcakes med en god smagskombination af karamel og peanuts - et hit hos både store og små. Kun fantasien sætter grænser for pyntningen.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
muffinforme
håndmixer
sprøjtepose

Ingredienser

Kagedejen
175 gblødt smør
200 gsukker
2 tsk.Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
3æg str. M/L
350 ghvedemel
½ tsk.salt
1 ½ tsk.Dr. Oetker Bagepulver
1 ½ dlmælk
1 spsk.karamelaroma
Peanutbutter-frosting
60 gblødt smør
125 gpeanutbutter (cremet)
130 gflormelis
2 spsk.mælk
½ tsk.Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt
½ tsk.karamelaroma
Pynt
85 gmini karameltern
Dr. Oetker Toffee Dessertsauce

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
Picture - Dr. Oetker Bagepulver
Picture - Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt
Picture - Dr. Oetker Toffee Dessertsauce

Tænd ovnen på 200 ˚C traditionel varme. Sæt 12 muffinforme på en bradepande.

1

Kagedejen

175 gblødt smør
200 gsukker
2 tsk.Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
3æg str. M/L
350 ghvedemel
½ tsk.salt
1 ½ tsk.Dr. Oetker Bagepulver
1 ½ dlmælk
1 spsk.karamelaroma

Pisk smør, sukker og vaniljesukker blødt og cremet. Tilsæt æggene et ad gangen, og pisk godt. Tilsæt evt. en lille smule af melet, hvis massen skiller. Sigt hvedemel, salt og bagepulver og bland det i dejen skiftevis med mælken. Tilsæt karamelaroma og rør grundigt rundt, så den fordeles i hele dejen.


Fyld dejen i formene og bag kagerne 15-18 min. midt i ovnen. Lad dem køle helt af på en bagerist.

Bagetid: 15 - 18 Minutes

2

Peanutbutter-frosting

60 gblødt smør
125 gpeanutbutter (cremet)
130 gflormelis
2 spsk.mælk
½ tsk.Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt
½ tsk.karamelaroma

Pisk smør og peanutbutter blødt og tilsæt derefter flormelis lidt ad gangen. Tilsæt mælk og vanilje- og karamelaroma. Pisk frostingen først ved lav hastighed, og derefter ca. 3 min. ved høj hastighed, indtil blandingen er luftig og cremet. Hvis frostingen skal være mere fast tilsættes lidt mere flormelis. Hvis den skal være mere blød tilsættes ½-1 spsk. mælk. Fyld frostingen i en sprøjtepose med en rund tylle. Da der kan være peanutstykker i frostingen kan den være svær at sprøjte ud gennem en stjernetyl.

3

Pynt

85 gmini karameltern
Dr. Oetker Toffee Dessertsauce

Sprøjt kagerne med Peanutbutter-frosting. Drys til sidst kagerne med karameltern og dryp med karamelsaucen.

4

Tip

Har du lyst til at læse mere om hvordan du får den lækreste frosting, icing og smørcreme? >>