til opskriften Karameltærte med nødder og appelsinskal
225 g | hvedemel |
75 g | flormelis |
150 g | koldt smør i tern |
1 | æggeblomme str. M/L |
evt. 1-2 spsk koldt vand |
1 pose | Dr. Oetker Valnødder (50 g) |
350 g | sukker |
90 g | smør |
5 dl | piskefløde |
0,25 tsk. | salt (fint) |
0,5 bægre | Dr. Oetker Appelsinskal |
3 poser | Dr. Oetker Mandelsplitter (150 g) |
50 g | pistacienødder, usaltede |
Bland sigtet mel og flormelis. Smuldr smørret i blandingen og saml dejen med æggeblommen. Ælt dejen hurtigt sammen, dæk den med film og stil den i køleskabet i mindst 1 time.
Tænd ovnen på 180 °C varmluft eller 200 °C traditionel varme.
Rul mørdejen ud til ca. ½ cm tykkelse og læg den i en smurt form. Bag mørdejsbunden i 18-20 min. Afkøl demi formen på en bagerist.
Hak valnødderne groft. Fordel alle nødder på en bageplade beklædt med bagepapir og rist dem i ovnen i 5-6 min. til de er let gyldne. Lad dem køle helt af på bagepladen.
Varm sukker op i en tykbundet gryde ved middelvarme, indtil det begynder at smelte. Sving herefter gryden let rundt indtil sukkeret er helt smeltet, og har fået en dyb gylden farve. Tilsæt smørret en skefuld ad gangen og rør efter hver gang, så smørret absorberes af sukkeret.
Tilsæt fløden lidt ad gangen under omrøring. Skru lidt op for varmen og lad karamellen koge op. Tilsæt salt og rør indtil karamellen er ensartet. Hæld karamellen over i en skål og lad den køle 45-60 min. på bordet til den har nået stuetemperatur.
Vend appelsinskal og de ristede nødder i karamellen og hæld den over mørdejsbunden. Stil tærten i køleskabet i mindst 4 timer til karamellen er stivnet og server den kold i mindre stykker.
Per Portion / Styk | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energi |
2324kJ 555kcal |
1905kJ 455kcal |
Fedt | 37.93g | 31.09g |
Kulhydrat | 47.06g | 38.57g |
Protein | 5.90g | 4.84g |