Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Karameltærte med nødder og appelsinskal

En rigtig lækker karameltærte med et twist af appelsin og nødder. Den vækker glæde hos både store og små.

12 - 16 portioner

for let øvede 100 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Karameltærte med nødder og appelsinskal

Mørdej:

225 g hvedemel
75 g flormelis
150 g koldt smør i tern
1 æggeblomme str. M/L
evt. 1-2 spsk koldt vand

Fyld:

1 pose Dr. Oetker Valnødder (50 g)
350 g sukker
90 g smør
5 dl piskefløde
0,25 tsk. salt (fint)
0,5 bægre Dr. Oetker Appelsinskal
3 poser Dr. Oetker Mandelsplitter (150 g)
50 g pistacienødder, usaltede

Tilberedning

Tilberedning

1

Mørdej

Bland sigtet mel og flormelis. Smuldr smørret i blandingen og saml dejen med æggeblommen. Ælt dejen hurtigt sammen, dæk den med film og stil den i køleskabet i mindst 1 time.


Tænd ovnen på 180 °C varmluft eller 200 °C traditionel varme.


Rul mørdejen ud til ca. ½ cm tykkelse og læg den i en smurt form. Bag mørdejsbunden i 18-20 min. Afkøl demi formen på en bagerist.

2

Fyld

Hak valnødderne groft. Fordel alle nødder på en bageplade beklædt med bagepapir og rist dem i ovnen i 5-6 min. til de er let gyldne. Lad dem køle helt af på bagepladen.



Varm sukker op i en tykbundet gryde ved middelvarme, indtil det begynder at smelte. Sving herefter gryden let rundt indtil sukkeret er helt smeltet, og har fået en dyb gylden farve. Tilsæt smørret en skefuld ad gangen og rør efter hver gang, så smørret absorberes af sukkeret.


Tilsæt fløden lidt ad gangen under omrøring. Skru lidt op for varmen og lad karamellen koge op. Tilsæt salt og rør indtil karamellen er ensartet. Hæld karamellen over i en skål og lad den køle 45-60 min. på bordet til den har nået stuetemperatur.


Vend appelsinskal og de ristede nødder i karamellen og hæld den over mørdejsbunden. Stil tærten i køleskabet i mindst 4 timer til karamellen er stivnet og server den kold i mindre stykker.

Næringsindhold til opskriften Karameltærte med nødder og appelsinskal

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 2324kJ
555kcal
1905kJ
455kcal
Fedt 37.93g 31.09g
Kulhydrat 47.06g 38.57g
Protein 5.90g 4.84g