Flag

Klassiske belgiske vafler

10 - 12 stk.
Nem
90 minutter
Klassiske sprøde belgiske vafler. Nu kan de også laves i en økologisk udgave med økologisk bagepulver, perfekt til både brunch og dessert.
Vi elsker vafler i alle dens former, både de klassiske hjertevafler, de tynde og sprøde isvafler og selvfølgelig også de tykke belgiske vafler, der både er bløde og sprøde på én gang! Server dine vafler med is, chokolade- og karamelsauce til dessert eller med friske bær og lidt sirup til en overd...
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
håndmixer
vaffeljern

Ingredienser

Vaffeldej
300 gblødt smør
200 gsukker
1 knsp.fint salt
4æg str. M/L
3 tsk.Dr. Oetker Bagepulver
200 ghvedemel
3 tsk.Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
1 dlletmælk
smør eller olie til bagning
Serveringsforslag
flormelis
vaniljeis
Dr. Oetker Forest Fruit Dessertsauce

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Bagepulver
Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
1

Vaffeldej

3 tsk.Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
smør eller olie til stegning
1 dlletmælk
300 gblødt smør
200 gsukker
1 knsp.fint salt
4æg str. M/L
3 tsk.Dr. Oetker Bagepulver
200 ghvedemel

Pisk smør, sukker og salt sammen i en skål til blandingen er ensartet og hvid. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk grundigt efter hvert æg.

Sigt bagepulver og hvedemel sammen i en anden skål og tilsæt vaniljesukker. Vend det forsigtigt i æggemassen skiftevis med mælken. Lad dejen hvile i ca. 1 time.

2

Bagning

Varm vaffeljernet godt op. 


Spray eller pensel med smør eller olie på begge flader af vaffeljernet. Fordel forsigtigt ca. 1 dl dej i vaffeljernet (mængden af dej varierer afhængigt af vaffeljernet). Vaflen er færdig når den er gylden brun. Server de gyldne vafler med det samme. 

3

Serveringsforslag

Picture - Ice cream ideas miljøbillede
flormelis
vaniljeis
Dr. Oetker Forest Fruit Dessertsauce

Server vaflerne med flormelis, vaniljeis og Forrest Fruit Dessertsauce.


Eller prøv at servere dem med marmelade, Choco Dessertsauce eller Toffee Dessertsauce og flødeskum og måske også lidt krymmel!


Hvis vaflerne skal serveres til brunch kan du prøve at servere dem med friske bær, ahornsirup, ristede mandelflager og græsk yoghurt rørt op med lidt vaniljesukker eller vaniljepasta. 


Tip

Vaflerne kan bages på forhånd og lunes på en bageplade i ovnen ved ca. 180° C varmluft i 3-5 minutter.