Flag

Klassiske scones med vanilje-ahornsmør

12 - 14 stk.
Middelsvær
50 minutter
Disse scones er hurtige at lave og smager helt fantastisk smurt med det bløde smør med smag af vanilje og ahornsirup.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image

Ingredienser

Scones dej
400 ghvedemel
½ tsk.Dr. Oetker Natron
1 ½ tsk.Dr. Oetker Bagepulver
1 spsk.Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
½ tsk.fint salt
2 spsk.sukker
125 gkoldt smør i små tern
2 dlkærnemælk (alternativt 2 dl sødmælk med saften af ½ citron)
1æg til pensling
Vanilje-ahornsmør
1 ½ dlahornsirup
1 tsk.Dr. Oetker Naturlig Citronaroma
150 gblødt smør
1 tsk.Dr. Oetker Vanilla Paste

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Natron
Picture - Dr. Oetker Bagepulver
Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
Picture - Dr. Oetker Vanilla Paste
1

Scones dej

400 ghvedemel
½ tsk.Dr. Oetker Natron
1 ½ tsk.Dr. Oetker Bagepulver
1 spsk.Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
½ tsk.fint salt
2 spsk.sukker
125 gkoldt smør i små tern
2 dlkærnemælk (alternativt 2 dl sødmælk med saften af ½ citron)
1æg til pensling

Tænd ovnen på 220 °C traditionel varme.

Bland mel, natron, bagepulver, vaniljesukker, salt og sukker sammen i en skål. Smuldr smørret i blandingen til det har konsistens som rasp. Tilsæt kærnemælk (eller syrnet sødmælk) og saml dejen hurtigt, det er vigtigt at ælte dejen så lidt som overhovedet muligt. Hvis dejen æltes for meget vil sconesene blive små, kompakte og tunge, frem for lette og luftige.

Tryk dejen ud på et meldrysset bord til en tykkelse på 2-3 cm, og udstik scones ud med et glas eller en rund udstikker. Læg dem på en bageplade med bagepapir og pensl med et sammenpisket æg.



Bag sconesene midt i ovnen i 10-12 minutter til de er gennembagte og gyldne.

Bagetid: 10 - 12 Minutes

2

Vanilje-ahornsmør

1 ½ dlahornsirup
1 tsk.Dr. Oetker Naturlig Citronaroma
150 gblødt smør
1 tsk.Dr. Oetker Vanilla Paste

Bring ahornsirup og Naturlig Citronaroma i kog i en kasserolle. Tilsæt smørret lidt ad gangen og rør blandingen godt sammen. Tilsæt vaniljen og pisk blandingen igennem med håndmixer eller en køkkenmaskine, til den er tyk og cremet. Server vanilje-ahornsmørret til de lune scones.


Tip

Kærnemælken kan erstattes af sødmælk og citronsaft blandet sammen. Sødmælken og citronsaften skal have lov til at stå og syrne i 5-10 minutter, inden det bruges i dejen.


Smørret kan laves i forvejen, opbevares i køleskabet og tages ud så det har stuetemperatur før servering.


Scones og alt andet brød der hæver på bagepulver og natron, smager bedst nybagte. Alternativt kan de fryses, og lunes i 5 minutter ved 200 °C traditionel varme fra frossen tilstand.