Flag

Koldhævede boller med nem surdej

about 12 stk.
Nem
760 minutter
Elsker du også nybagte surdejsboller, men har ikke tid til at røre en dej sammen om morgenen? Så er denne opskrift til dig!
En nem og hurtig dej der bare skal røres hurtigt sammen om aftenen og så er der sprøde nybagte boller næste morgen. Bollerne er toppet med solsikkekerner og græskarkerner og er bagt med Dr. Oetker Tørret Surdej, så alle nemt og hurtigt kan bage surdejsboller uden besværet med at holde en surdej i...
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image

Ingredienser

Koldhævet dej
500 ghvedemel (gerne med proteinindhold på mindst 12 g pr. 100 g)
1 spsk.Dr. Oetker Tørret Surdej
1 ½ tsk.groft salt
3 ½ dllunkent vand
olie til at smøre skålen
Drys
½ dlsolsikkekerner
½ dlgræskarkerner

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Tørret Surdej
1

Koldhævet dej

Picture - Koldhævede boller med nem surdej web step
500 ghvedemel (gerne med proteinindhold på mindst 12 g pr. 100 g)
1 spsk.Dr. Oetker Tørret Surdej
1 ½ tsk.groft salt
3 ½ dllunkent vand
olie til at smøre skålen

Bland de tørre ingredienser i en skål. Tilsæt vandet og rør til en samlet dej med en grydeske.
 
Smør en skål med en smule olie og kom dejen deri. Læg låg på skålen eller dæk den til med husholdningsfilm. Lad skålen stå på køkkenbordet i 30 minutter, sæt derefter skålen i køleskabet i 12-18 timer.

2

Afbagning

Picture - Koldhævede boller med nem surdej web dej
Picture - Koldhævede boller med nem surdej web ubagte boller
½ dlsolsikkekerner
½ dlgræskarkerner

Tænd ovnen på 260 °C traditionel varme. Kom en bageplade i den nederste tredjedel af ovnen og stil en lille bradepande ind i bunden af ovnen. Varm bageplade og bradepande op sammen med ovnen i 30 minutter. Tag samtidig dejen ud af køleskabet.

Drys bordet med solsikkekerner i et felt på ca. 30x30 cm. Skrab forsigtigt dejen ud af skålen, ned ovenpå solsikkekernerne, og træk let i den så den formes som en firkant. Drys dejen med græskarkerner og skær den ud i 12 stykker. Brug gerne en metal dejskraber/deler, alternativt kan du bruge en kniv. Fordel bollerne på et stykke bagepapir. 

Træk bagepapiret med bollerne over på den varme bageplade i ovnen og hæld 2 spsk. vand ind i bradepanden i bunden af ovnen. Skru straks ovntemperaturen ned på 240 °C traditionel varme.

Bag de koldhævede boller i ca. 16 minutter i nederste tredjedel af ovnen. Åbn kort ovnlågen efter 5 minutters bagetid for at lukke overskydende damp ud af ovnen.

Bagetid: about 16 Minutes


Tips

Bollerne kan varieres med forskellige typer af kerner og frø.

Hvis muligt så brug hvedemel med et proteinindhold på 12 g pr. 100 g, dette gør at brødet får en bedre struktur. Du kan se på pakken med mel, hvor meget protein der er pr. 100 g.

Bollerne er fryseegnede i op til 6 måneder.