Koldhævede boller med nem surdej

(0)
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Elsker du også nybagte surdejsboller, men har ikke tid til at røre en dej sammen om morgenen? Så er denne opskrift til dig!

ca. 12 stk.

nem 15 Minutter

En nem og hurtig dej der bare skal røres hurtigt sammen om aftenen og så er der sprøde nybagte boller næste morgen. Bollerne er toppet med solsikkekerner og græskarkerner og er bagt med Dr. Oetker Tørret Surdej, så alle nemt og hurtigt kan bage surdejsboller uden besværet med at holde en surdej i live.

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Koldhævede boller med nem surdej

Koldhævet dej:

500 g hvedemel (gerne med proteinindhold på mindst 12 g pr. 100 g)
1 spsk. Dr. Oetker Surdej
1 ½ tsk. groft salt
3 ½ dl lunkent vand
olie til at smøre skålen

Drys:

½ dl solsikkekerner
½ dl græskarkerner

Tilberedning

Tilberedning

1

Koldhævet dej

Bland de tørre ingredienser i en skål. Tilsæt vandet og rør til en samlet dej med en grydeske.
 
Smør en skål med en smule olie og kom dejen deri. Læg låg på skålen eller dæk den til med husholdningsfilm. Lad skålen stå på køkkenbordet i 30 minutter, sæt derefter skålen i køleskabet i 12-18 timer.

2

Afbagning

Tænd ovnen på 260 °C traditionel varme. Kom en bageplade i den nederste tredjedel af ovnen og stil en lille bradepande ind i bunden af ovnen. Varm bageplade og bradepande op sammen med ovnen i 30 minutter. Tag samtidig dejen ud af køleskabet.

Drys bordet med solsikkekerner i et felt på ca. 30x30 cm. Skrab forsigtigt dejen ud af skålen, ned ovenpå solsikkekernerne, og træk let i den så den formes som en firkant. Drys dejen med græskarkerner og skær den ud i 12 stykker. Brug gerne en metal dejskraber/deler, alternativt kan du bruge en kniv. Fordel bollerne på et stykke bagepapir. 

Træk bagepapiret med bollerne over på den varme bageplade i ovnen og hæld 2 spsk. vand ind i bradepanden i bunden af ovnen. Skru straks ovntemperaturen ned på 240 °C traditionel varme.

Bag de koldhævede boller i ca. 16 minutter i nederste tredjedel af ovnen. Åbn kort ovnlågen efter 5 minutters bagetid for at lukke overskydende damp ud af ovnen.

Bagetid: ca. 16 minutter

Tips

Bollerne kan varieres med forskellige typer af kerner og frø.

Hvis muligt så brug hvedemel med et proteinindhold på 12 g pr. 100 g, dette gør at brødet får en bedre struktur. Du kan se på pakken med mel, hvor meget protein der er pr. 100 g.

Bollerne er fryseegnede i op til 6 måneder.

Næringsindhold til opskriften Koldhævede boller med nem surdej

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 741 kJ
177 kcal
950 kJ
227 kcal
Fedt 2.91 g 3.73 g
Kulhydrat 25.81 g 33.09 g
Protein 5.64 g 7.24 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Dit samtykke omfatter også udtrykkeligt en mulig dataoverførsel til USA i henhold til artikel 49 i GDPR. Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger, her kan du også finde flere oplysninger om dataoverførsler til teknologiudbydere og partnere i USA.  Du kan til enhver tid skifte mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Vi bruger også teknologiudbydere, der kan behandle dine data i USA. I dette tilfælde er der en potentiel risiko for, at amerikanske sikkerhedstjenester kan få adgang til dine data i stor skala og uden forudgående varsel, og at du muligvis ikke er i stand til at anlægge effektive retssager mod dette i USA.

 

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Vi samarbejder også med partnere, der kan behandle dine data i USA. I dette tilfælde er der en potentiel risiko for, at amerikanske sikkerhedstjenester kan få adgang til dine data i stor skala og uden forudgående varsel, og at du muligvis ikke er i stand til at anlægge effektive retssager mod dette i USA.
 

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: