Flag

Kong Tritons blå Nutella lagkage

8 - 10 portioner
Middelsvær
310 minutter
Kong Tritons lagkage er fyldt med lækker nutellacreme og hasselnøddeflager. Pynt med mousse i forskellige blå toner, som ligner bølger og bølgesprøjt.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
springform; ø 20 cm
kageplast
Dr. Oetker engangssprøjtepose
Dr. Oetker rund tyl; ø 13 mm

Ingredienser

Lagkagebunde
4æg str. M/L
150 gsukker
2 tsk.Dr. Oetker Økologisk Vaniljesukker
¼ dlvand
150 ghvedemel
½ tsk.Dr. Oetker Økologisk Bagepulver
Nutellacreme
1 brevDr. Oetker Bagestabil Kagecreme
4 dlletmælk
150 gnutella
2 ½ dlpiskefløde
1 poseDr. Oetker Hasselnøddeflager (50 g)
50 - 75 gnutella - til at smøre bundene med
Pynt
200 gflormelis
2 - 3 spsk.vand
Dr. Oetker Concentrated Blue Colour
Dr. Oetker Ocean Mix
2 breveDr. Oetker Cake Mousse Vanilla Taste
5 dlletmælk

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Økologisk Vaniljesukker
Picture - Dr. Oetker Økologisk Bagepulver
Picture - Dr. Oetker Bagestabil Kagecreme
Picture - Dr. Oetker Hasselnøddeflager (50 g)
Picture - Dr. Oetker Concentrated Blue Colour
Picture - Dr. Oetker Ocean Mix
Picture - Dr. Oetker Cake Mousse Vanilla Taste
1

Lagkagebunde

4æg str. M/L
150 gsukker
2 tsk.Dr. Oetker Økologisk Vaniljesukker
¼ dlvand
150 ghvedemel
½ tsk.Dr. Oetker Økologisk Bagepulver

Tænd ovnen på 200 °C traditionel varme.

Pisk æg, sukker og vaniljesukker skummende og luftig med en håndmixer i 4-5 minutter. Tilsæt vand og pisk det godt sammen. Sigt hvedemel og bagepulver i æggemassen og vend det sammen. 

Kom dejen i en smurt springform (ø 20 cm), gerne med bagepapir i bunden, og bag lagkagebunden i 25-30 minutter nederst i ovnen.

Mærk efter med et træspyd om kagen er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet, når det trækkes ud. Hvis kagen får for meget farve i ovnen, kan den dækkes med et stykke stanniol mens den bager færdig. Lad lagkagebunden køle helt af på en bagerist og del den så i tre lige store lagkagebunde.

Bagetid: 25 - 30 Minutes

2

Nutellacreme

1 brevDr. Oetker Bagestabil Kagecreme
4 dlletmælk
150 gnutella
2 ½ dlpiskefløde
1 poseDr. Oetker Hasselnøddeflager (50 g)

Bland indholdet af en pose Bagestabil Kagecreme med mælk. Pisk med piskeris i ca. 1 minut. Tilsæt nutella og pisk til det er blandet godt ind i cremen. Sæt på køl i mindst 20 minutter. 

Pisk fløden til en flødeskum. Pisk nutellacremen fri for klumper. Vend derefter flødeskum og nutellacremen sammen, vend til slut hasselnøddeflager i.

3

Samling af kagen

Picture - Nutella_lagkage_web_samling_m_pack.jpg
50 - 75 gnutella - til at smøre bundene med

Kagen kan med fordel samles i ringen fra en springform (eller i en kagering) beklædt med kageplast. 

Smør den øverste lagkagebund med et tyndt lag nutella på skærefladen. Læg bunden i formen med nutella-siden opad, kom halvdelen af cremen på. Top med den næste bund også smurt med et tyndt lag nutella, spred den resterende creme over bunden. Læg den sidste lagkagebund på således at skærefladen vender nedad mod cremen, på den måde er det nemmere at komme glasur på kagen uden at få krummer i. 

Lad kagen sætte sig i køleskabet et par timer eller gerne natten over.

4

Pynt med blå glasur

Picture - Nutella_lagkage_web_krymmel_m_pack.jpg
200 gflormelis
2 - 3 spsk.vand
Dr. Oetker Concentrated Blue Colour
Dr. Oetker Ocean Mix

Befri kagen fra form og kageplast.

Rør en glasur af flormelis, vand og Concentrated Blue Colour. Fordel det på toppen af kagen, og lad det evt. dryppe ned af siderne, hvis ikke der kommes kagemousse på. 

Pynt med Ocean Mix krymmel imens glasuren stadig er våd.

5

Pynt med blå kagemousse

Picture - Nutella_lagkage_web_mousse_m_pack.jpg
1 brevDr. Oetker Cake Mousse Vanilla Taste
5 dlletmælk

Kom indholdet fra to breve Cake Mousse Vanilla Taste i en skål, tilsæt derefter letmælk. Pisk ved lav styrke 1 minut. Pisk derefter i 2-3 minutter ved højeste styrke. 

Del moussen i tre skåle. Farv to af portionerne i to forskellige toner af blå med Concentrated Blue Colour. Kom alle tre portioner i hver sin sprøjtepose med en rund tyl. Alternativt kan man klippe et hul i sprøjteposen, men dutterne vil ikke blive helt så runde.

Start med at sprøjte med den hvide mousse i bunden af kagen. Sprøjt en dut og træk derefter dutten ud med bagsiden af en ske. Sæt en ny dut og fortsæt hele vejen rundt. Dette gentages med de to blåfarvede mousser indtil siden af kagen er helt dækket.


Tips

Hasselnødderne kan med fordel ristes inden de kommes i cremen. Husk dog at lade dem køle af først.

Find alle vores bedste tips og opskrifter på lagkager på vores temaside.