Flag

Krydderkage med karamelglasur

10 - 12 portioner
Nem
150 minutter
En nem kage med en dejlig krydret smag og toppet med en sød karamelglasur.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
sandkageform; 14 x 25 cm

Ingredienser

Krydderkagedej
1 poseDr. Oetker Hasselnøddeflager (50 g)
250 ghvedemel
150 gmuscovadosukker mørk
3 tsk.Dr. Oetker Brunt Bagepulver
¼ tsk.salt
150 gsmeltet smør
1 ½ dlkærnemælk
2æg str. M/L
Karamelglasur
125 gflormelis
1 tsk.karamelaroma
½ tsk.stødt ingefær
about 1 ½ spsk.kogende vand

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Hasselnøddeflager (50 g)
Picture - Dr. Oetker Brunt Bagepulver

Tænd ovnen på 180 °C traditionel varme.

1

Krydderkagedej

1 poseDr. Oetker Hasselnøddeflager (50 g)
250 ghvedemel
150 gmuscovadosukker mørk
3 tsk.Dr. Oetker Brunt Bagepulver
¼ tsk.salt
150 gsmeltet smør
1 ½ dlkærnemælk
2æg str. M/L

Bland hasselnøddeflager, hvedemel, muscovadosukker, brunt bagepulver og salt i en skål for sig.


Bland smeltet smør, kærnemælk og æg og pisk til blandingen er ensartet. Lav en fordybning i melblandingen og tilsæt æggeblandingen. Rør kort til dejen akkurat er blandet. Røres for meget vil kagen blive kompakt.


Hæld dejen i en smurt sandkageform (14 x 25 cm) og bag kagen i 40-45 minutter. Kagen skal være hævet, gylden og gennembagt. Mærk efter med et træspyd om kagen er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet. Lad kagen køle af.

Bagetid: 40 - 45 Minutes

2

Karamelglasur

125 gflormelis
1 tsk.karamelaroma
½ tsk.stødt ingefær
1 ½ spsk.kogende vand

Kom flormelis, karamelaroma og stødt ingefær i en skål. Tilsæt vand og rør glasuren sammen, juster med vand til den ønskede konsistens opnås. Fordel glasuren jævnt over den afkølede kage.