Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Lagkage med hindbær - uden gluten og laktose

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Opskriften på klassisk lagkage med hindbær går aldrig af mode! Denne opskrift er uden gluten og laktose.

10 - 14 portioner

for let øvede 60 Minutter iconlaktosefrei26x26png Laktosefri iconglutenfrei26x26png Glutenfri

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Lagkage med hindbær - uden gluten og laktose

Redskaber:

håndmixer
springform; ø 22 cm
Dr. Oetker stjernetyl ø 8 mm
Dr. Oetker engangssprøjteposer

Glutenfrie lagkagebunde:

5 æg str. M/L
170 g sukker
65 g kartoffelmel
60 g rismel
2 tsk. Dr. Oetker Bagepulver

Fyld af kagecreme og hindbær:

1 brev Dr. Oetker Bagestabil Kagecreme
6 dl laktosefri letmælk
200 g hindbær , frosne eller friske

Glasur og pynt:

50 g hindbær , friske eller optøede
1 - 2 spsk. kogende vand
200 g flormelis
2 ½ dl laktosefri piskefløde
Dr. Oetker Gel Glitter
Dr. Oetker Party Mix

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 200 °C traditionel varme.

1

Glutenfrie lagkagebunde

Pisk æg og sukker skummende og luftigt med en håndmixer i 4-5 minutter. 


Bland i en anden skål kartoffelmel, rismel og bagepulver godt sammen og sigt det derefter i æggemassen. Vend forsigtigt dejen sammen. Kom dejen i en smurt springform (ø 22 cm), gerne med bagepapir i bunden, og bag lagkagebunden i 20-25 minutter nederst i ovnen.



Mærk efter med et træspyd om kagen er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet, når det trækkes ud. Hvis kagen får for meget farve i ovnen, kan den dækkes med et stykke stanniol mens den bager færdig. Lad lagkagebunden køle helt af på en bagerist og del den så i tre lige store lagkagebunde.

2

Fyld af kagecreme og hindbær

Hæld indholdet fra et brev Bagestabil Kagecreme i en skål og tilsæt laktosefri minimælk. Pisk med en håndmixer i ca. 3 minutter ved høj hastighed. Kom cremen i køleskabet i 20 minutter. 




Tag cremen ud af køleskabet og rør den kort igennem.



Læg den nederste bund på et fad, fordel halvdelen af de frosne eller friske hindbær på bunden og smør halvdelen af kagecremen på. Læg derefter den midterste bund på og gentag med det resterende fyld. Læg den sidste bund på som top. Lad gerne kagen trække et par timer før servering.

3

Glasur og pynt

Pynt lagkagen lige inden servering. Mos hindbærerne med halvdelen af vandet og rør det sammen med den sigtet flormelis til en glasur. Tilsæt ekstra vand, hvis nødvendigt. Smør glasuren på toppen af kagen.


Pisk fløden til skum og smør den langs siden af kagen, eller kom den i en sprøjtepose med en stjernetyl og sprøjt flødeskum rundt langs kanten af kagen. Pynt toppen af kagen med Glitter Gelé og drys lidt krymmel på flødeskummet. 

OBS

Vær opmærksom på at ikke alt Dr. Oetkers krymmel er glutenfrit. Du kan tjekke for allergener på vores hjemmeside under det specifikke produkt.

Tips

Du kan nemt flække bunden i tre ved at markere to riller med en kniv hele vejen rundt på kagen, hvor den skal deles. Tag et stykke kraftigt sytråd og læg det rundt i den forskårne rille. Kryds tråden foran og træk så enderne væk fra hinanden, så tråden skærer bunden over. Gentag processen i den anden rille, så du ender med tre bunde.


De mosede hindbær kan sies inden de røres sammen med flormelis, så kernerne ikke kommer med. På den måde får man en glat glasur, eller du kan undlade hindbær i glasuren og istedet komme lidt Rød Konditorfarve eller Concentrated Pink Colour i.


Find flere glutenfri og laktosefri opskrifter på vores temaside.

Næringsindhold til opskriften Lagkage med hindbær - uden gluten og laktose

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1470kJ
351kcal
829kJ
198kcal
Fedt 11.34g 6.41g
Kulhydrat 54.42g 30.74g
Protein 6.84g 3.86g