Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Lagkage med hindbær - uden gluten og laktose

Opskriften på klassisk lagkage med hindbær går aldrig af mode! Denne opskrift er uden gluten og laktose.

12 - 16 portioner

for let øvede 100 Minutter iconlaktosefrei26x26png Laktosefri iconglutenfrei26x26png Glutenfri

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Lagkage med hindbær - uden gluten og laktose

Redskaber:

springform; ø 22 cm
håndmixer

Lagkagebunde:

5 æg str. M/L
170 g sukker
65 g kartoffelmel
60 g rismel
2 tsk. Dr. Oetker Bagepulver

Fyld:

1 brev Dr. Oetker Bagestabil Kagecreme
6 dl laktosefri mælk
200 g frosne hindbær

Pynt:

50 g hindbær , friske eller optøede
200 g flormelis
1 - 2 spsk. kogende vand
Dr. Oetker Gel Glitter
Dr. Oetker Party Mix
2,5 dl laktosefri piskefløde

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 200 °C traditionel varme.

1

Lagkagebunde

Pisk æg og sukker skummende og luftigt med en håndmixer i 4-5 min. I en skål blandes kartoffelmel, rismel og bagepulver godt sammen og sigtes herefter i æggemassen. Vend forsigtigt dejen sammen. Kom dejen i en smurt springform, gerne med bagepapir i bunden, og bag lagkagebunden i 20-25 min.

Mærk efter med et træspyd om kagen er nok bagt. Der må ikke sidde dej på spyddet, når det trækkes ud. Hvis kagen får for meget farve i ovnen, kan den dækkes med et stykke stanniol mens den bager færdig. Lad lagkagebunden køle helt af på en bagerist og del den så i tre lige store lagkagebunde.

2

Fyld

Tilbered kagecremen som anvist på pakken. I stedet for letmælk anvendes laktosefri minimælk. Bland cremepulveret med mælk. Pisk blandingen med en håndmixe i 1 min. og stil den i køleskaber i 20 min. Efter en kort omrøring er den klar.

Læg den nederste bund på et fad, fordel halvdelen af de frosne hindbær på bunden og smør halvdelen af kagecremen på. Læg derefter den midterste bund på og gentag med det resterende fyld. Læg den sidste bund på som top. Lad gerne kagen trække et par timer før servering.

3

Pynt

Lige inden servering pyntes kagen. Mos hindbærerne med halvdelen af vandet og rør det sammen med den sigtede flormelis til en glasur. Tilsæt evt. ekstra vand. Overtræk toppen af lagkagen med hindbærglasur og pynt med glimmer gelé og krymmel. Pisk fløden til skum og smør den langs siden af kagen, eller kom den i en sprøjtepose med en stjernetyl og sprøjt flødeskum rundt langs kanten af kagen.

OBS

Vær opmærksom på at ikke alt Dr. Oetkers krymmel er glutenfrit. Du kan tjekke for allergener på vores hjemmeside under det specifikke produkt.

Tip

Du kan nemt flække bunden i tre ved at markere to riller med en kniv hele vejen rundt på kagen, hvor den skal deles. Tag et stykke kraftigt sytråd og læg det rundt i den forskårne rille. Kryds tråden foran og træk så enderne væk fra hinanden, så tråden skærer bunden over. Gentag processen i den anden rille, så du ender med tre bunde.

De mosede hindbær kan sies inden de røres sammen med flormelis, så kernerne ikke kommer med. På den måde får man en glat glasur.

Læg gerne din lagkage sammen dagen inden den skal serveres, så den kan trække, men husk at pynt og flødeskum er bedst at påføre lige inden servering.

Næringsindhold til opskriften Lagkage med hindbær - uden gluten og laktose

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1202kJ
287kcal
1063kJ
254kcal
Fedt 9.50g 8.41g
Kulhydrat 45.66g 40.41g
Protein 4.35g 3.85g