Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Lagkagebunde - uden gluten og laktose

(0)
5 1 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Den hjemmelavede lagkagebund smager nu engang bedst. Og så er opskriften her endda uden gluten og laktose!

3 bunde

nem 15 Minutter iconlaktosefrei26x26png Laktosefri iconglutenfrei26x26png Glutenfri

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Lagkagebunde - uden gluten og laktose

Redskaber:

håndmixer
springform; ø 24 cm

Glutenfrie lagkagebunde:

5 æg str. M/L
170 g sukker
65 g kartoffelmel
60 g rismel
2 tsk. Dr. Oetker Bagepulver

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 200° C traditionel varme.

1

Glutenfrie lagkagebunde

Pisk æg og sukker skummende og luftigt med en håndmixer i 4-5 minutter. 


Bland i en anden skål kartoffelmel, rismel og bagepulver godt sammen og sigt det derefter i æggemassen. Vend forsigtigt dejen sammen. Kom dejen i en smurt springform (ø 24 cm), gerne med bagepapir i bunden, og bag lagkagebunden i 20-25 minutter nederst i ovnen.


Mærk efter med et træspyd om kagen er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet, når det trækkes ud. Hvis kagen får for meget farve i ovnen, kan den dækkes med et stykke stanniol mens den bager færdig. 


Lad lagkagebunden køle helt af på en bagerist og del den så i tre lige store lagkagebunde.

Tips

Du kan nemt flække bunden i tre ved at markere 2 riller med en kniv hele vejen rundt på kagen, hvor den skal deles. Tag et stykke kraftigt sytråd og læg det rundt i den forskårne rille. Kryds tråden foran og træk så enderne væk fra hinanden, så tråden skærer bunden over. Gentag processen i den anden rille, så du ender med tre bunde.



Læg gerne din lagkage sammen dagen inden den skal serveres, men husk at pynt og flødeskum er bedst at påføre/pynte med inden servering. Vær opmærksom på at ikke alt Dr. Oetkers krymmel er glutenfrit. Du kan tjekke for allergener på vores hjemmeside under det specifikke produkt.


Tilsæt 2-3 spsk. kakao for at få lækre kakaobunde.


Find flere glutenfri og laktosefri opskrifter på vores temaside.

Næringsindhold til opskriften Lagkagebunde - uden gluten og laktose

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 2240kJ
535kcal
1080kJ
258kcal
Fedt 12.01g 5.80g
Kulhydrat 91.24g 44.08g
Protein 15.16g 7.32g