til opskriften Lakridsmakroner med chokolade-citroncreme
1 blad | Dr. Oetker Husblas |
3 dl | piskefløde |
1 tsk. | Dr. Oetker Mandelaroma |
1 spsk. | Dr. Oetker Naturlig Citronekstrakt |
200 g | hakket, hvid chokolade |
200 g | marcipan |
175 g | flormelis |
4 tsk. | lakridspulver |
1 | æggehvide str. M/L |
200 g | hakket, hvid chokolade |
lakridspulver |
Læg husblassen i blød i 10 min. i koldt vand.
Hæld fløden i en gryde og varm den op til lige under kogepunktet ved middel varme sammen med mandelaroma og citronekstrakt.
Vrid vandet af husblassen, og rør den hurtigt ud i den varme flødeblanding.
Kom chokoladen i en skål og hæld flødeblandingen over, så chokoladen smelter. Lad blandingen stå et øjeblik, og rør den derefter til den er glat. Dæk chokoladecremen til med husholdningsfilm og sæt den i køleskabet mindst 4 timer, gerne natten over, til blandingen er helt kold.
Bland marcipan, flormelis, lakridspulver og æggehvide sammen i en skål. Ælt massen sammen med hænderne, til den er homogen, og lad den hvile i køleskabet i en time.
Tænd ovnen på 170 ˚C traditionel varme.
Form marcipanmassen til kugler (ca. ø 6 cm), det er nemmest med fugtige hænder, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Giv dem et let tryk, så de har en tykkelse på ca. 1 cm.
Bag makronerne midt i ovnen i 18-20 min. til de gyldne. Afkøl makronerne på en bagerist.
Pisk den helt afkølede chokoladecreme med en håndmixer til den er luftig. Fordel cremen på makronerne med en kniv, så der dannes en lille top.
Sæt kagerne på køl i en time, så der dannes en let skorpe.
Smelt chokoladen over vandbad. Skålen må ikke røre bunden af gryden, da chokoladen let danner skorpe, hvis den udsættes for for meget varme. Tag chokoladen af vandbadet, mens der stadig er hele stykker chokolade tilbage, og rør til alt chokolade er smeltet. Afkøl chokoladen til stuetemperatur.
Dyp forsigtigt kagerne i chokoladen, så alt chokolade-ganachen er dækket. Drys med lakridspulver inden chokolade størkner, og opbevar kagerne køligt indtil servering.
Per Portion / Styk | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energi |
1269
kJ
303 kcal |
1867
kJ
446 kcal |
Fedt | 16.89 g | 24.84 g |
Kulhydrat | 35.39 g | 52.04 g |
Protein | 2.62 g | 3.85 g |
Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.
Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.
Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.
Ja
nej
For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.
Ja
nej