Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

Lakridsmakroner med chokolade-citroncreme

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Hjemmebag, der vækker glæde hos store og små.

16 - 18 stk.

for let øvede 120 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Lakridsmakroner med chokolade-citroncreme

Chokoladetrøffel:

1 blad Dr. Oetker Husblas
3 dl piskefløde
1 tsk. Dr. Oetker Mandelaroma
1 spsk. Dr. Oetker Naturlig Citronekstrakt
200 g hakket, hvid chokolade

Lakridsmarkroner:

200 g marcipan
175 g flormelis
4 tsk. lakridspulver
1 æggehvide str. M/L

Overtræk og pynt:

200 g hakket, hvid chokolade
lakridspulver

Tilberedning

Tilberedning

1

Chokoladetrøffel

Læg husblassen i blød i 10 min. i koldt vand.

Hæld fløden i en gryde og varm den op til lige under kogepunktet ved middel varme sammen med mandelaroma og citronekstrakt.

Vrid vandet af husblassen, og rør den hurtigt ud i den varme flødeblanding.

Kom chokoladen i en skål og hæld flødeblandingen over, så chokoladen smelter. Lad blandingen stå et øjeblik, og rør den derefter til den er glat. Dæk chokoladecremen til med husholdningsfilm og sæt den i køleskabet mindst 4 timer, gerne natten over, til blandingen er helt kold.

2

Lakridsmarkoner

Bland marcipan, flormelis, lakridspulver og æggehvide sammen i en skål. Ælt massen sammen med hænderne, til den er homogen, og lad den hvile i køleskabet i en time.

3

Tænd ovnen på 170 ˚C traditionel varme.

Form marcipanmassen til kugler (ca. ø 6 cm), det er nemmest med fugtige hænder, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Giv dem et let tryk, så de har en tykkelse på ca. 1 cm.

Bag makronerne midt i ovnen i 18-20 min. til de gyldne. Afkøl makronerne på en bagerist.

Pisk den helt afkølede chokoladecreme med en håndmixer til den er luftig. Fordel cremen på makronerne med en kniv, så der dannes en lille top.

Sæt kagerne på køl i en time, så der dannes en let skorpe.

4

Overtræk og pynt

Smelt chokoladen over vandbad. Skålen må ikke røre bunden af gryden, da chokoladen let danner skorpe, hvis den udsættes for for meget varme. Tag chokoladen af vandbadet, mens der stadig er hele stykker chokolade tilbage, og rør til alt chokolade er smeltet. Afkøl chokoladen til stuetemperatur.

Dyp forsigtigt kagerne i chokoladen, så alt chokolade-ganachen er dækket. Drys med lakridspulver inden chokolade størkner, og opbevar kagerne køligt indtil servering.

Næringsindhold til opskriften Lakridsmakroner med chokolade-citroncreme

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1269 kJ
303 kcal
1867 kJ
446 kcal
Fedt 16.89 g 24.84 g
Kulhydrat 35.39 g 52.04 g
Protein 2.62 g 3.85 g