Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Lakridsmakroner med chokolade-citroncreme

Hjemmebag, der vækker glæde hos store og små.

16 - 18 stk.

for let øvede 120 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Lakridsmakroner med chokolade-citroncreme

Chokoladetrøffel:

1 blad Dr. Oetker Husblas
3 dl piskefløde
1 tsk. Dr. Oetker Mandelaroma
1 spsk. Dr. Oetker Naturlig Citronekstrakt
200 g hakket, hvid chokolade

Lakridsmarkroner:

200 g marcipan
175 g flormelis
4 tsk. lakridspulver
1 æggehvide str. M/L

Overtræk og pynt:

200 g hakket, hvid chokolade
lakridspulver

Tilberedning

Tilberedning

1

Chokoladetrøffel

Læg husblassen i blød i 10 min. i koldt vand.

Hæld fløden i en gryde og varm den op til lige under kogepunktet ved middel varme sammen med mandelaroma og citronekstrakt.

Vrid vandet af husblassen, og rør den hurtigt ud i den varme flødeblanding.

Kom chokoladen i en skål og hæld flødeblandingen over, så chokoladen smelter. Lad blandingen stå et øjeblik, og rør den derefter til den er glat. Dæk chokoladecremen til med husholdningsfilm og sæt den i køleskabet mindst 4 timer, gerne natten over, til blandingen er helt kold.

2

Lakridsmarkoner

Bland marcipan, flormelis, lakridspulver og æggehvide sammen i en skål. Ælt massen sammen med hænderne, til den er homogen, og lad den hvile i køleskabet i en time.

3

Tænd ovnen på 170 ˚C traditionel varme.

Form marcipanmassen til kugler (ca. ø 6 cm), det er nemmest med fugtige hænder, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Giv dem et let tryk, så de har en tykkelse på ca. 1 cm.

Bag makronerne midt i ovnen i 18-20 min. til de gyldne. Afkøl makronerne på en bagerist.

Pisk den helt afkølede chokoladecreme med en håndmixer til den er luftig. Fordel cremen på makronerne med en kniv, så der dannes en lille top.

Sæt kagerne på køl i en time, så der dannes en let skorpe.

4

Overtræk og pynt

Smelt chokoladen over vandbad. Skålen må ikke røre bunden af gryden, da chokoladen let danner skorpe, hvis den udsættes for for meget varme. Tag chokoladen af vandbadet, mens der stadig er hele stykker chokolade tilbage, og rør til alt chokolade er smeltet. Afkøl chokoladen til stuetemperatur.

Dyp forsigtigt kagerne i chokoladen, så alt chokolade-ganachen er dækket. Drys med lakridspulver inden chokolade størkner, og opbevar kagerne køligt indtil servering.

Næringsindhold til opskriften Lakridsmakroner med chokolade-citroncreme

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1273kJ
304kcal
1871kJ
447kcal
Fedt 16.89g 24.84g
Kulhydrat 35.38g 52.03g
Protein 2.62g 3.85g