Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

Mariehøne-kage

(0)
3 1 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

En fin mariehøne som vil gøre både voksne og børn glade. Kagen er perfekt til en sommer-picnic, som kage til fastelavn eller til en børnefødselsdag.

12 - 16 portioner

for let øvede 60 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Mariehøne-kage

Redskaber:

muffinforme
Dr. Oetker Retro springform; ø 20 cm

Kagedej:

250 g blødt smør
250 g sukker
1 spsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
4 æg str. M/L
350 g hvedemel
2 tsk. Dr. Oetker Bagepulver

Overtræk:

200 g flormelis
1 - 2 tsk. Dr. Oetker Rød Konditorfarve
1 - 2 spsk. varmt vand
50 g smeltet mørk chokolade

Pynt:

Prikker: Piratos
Ben: Lakridssnøre
Øjne: Chokoladeknapper
Dr. Oetker Writing Icing Decór

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 160 °C varmluft eller 175 °C traditionel varme.

1

Kagedej

Pisk smør, sukker og vaniljesukker sammen i en skål, til det er lyst og luftigt. Pisk æggene i et ad gangen og pisk 1-2 minutter efter hvert æg, så dejen bliver let og luftig. Sigt hvedemel og bagepulver i dejen og vend dejen sammen.


Sæt to muffinforme ind i hinanden, pres siderne lidt ud og fyld med dej. Kom resten af dejen i en smurt springform (ø 20 cm), gerne med bagepapir i bunden. 


Bag muffinen i 20-25 minutter og springformen 40-45 minutter, midt i ovnen. Mærk efter med et træspyd om kagerne er færdigbagte. Der må ikke sidde dej på spyddet. Afkøl kagerne på en bagerist.

2

Overtræk og pynt

Tag kagen ud af muffinformene og skær en tynd skive af den ene side af muffinen, så den ikke er helt rund. Kom den store kage på et fad og placer den lille kage ved, som hoved.

Kom flormelis, Rød Konditorfarve og lidt vand i en skål og rør det sammen til en glasur, juster med vand til den ønskede konsistens opnås. Overtræk den store kage med glasuren. Kom lakridser fx piratos på som mariehønens prikker og lav benene af lakridssnøre, ved at stikke dem ind i siderne på kagen. Kom en lakridssnøre ned langs hele midten af kagen for at lave mariehønens vinger.


Smelt chokoladen over vandbad eller i mikrobølgeovn og smør den ud over den lille kage. Lav øjne med chokoladeknapper og hvid Writing Icing Decór. Tegn også en mund med den hvide glasur.

Tips

Du kan også bruge Dr. Oetker Sugar Eyes til mariehønens øjne.


Istedet for chokolade kan du også overtrække mariehønens hoved med en glasur lavet på flormelis, lidt kakaopulver og vand.

Næringsindhold til opskriften Mariehøne-kage

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1729 kJ
413 kcal
1629 kJ
389 kcal
Fedt 18.28 g 17.25 g
Kulhydrat 57.19 g 53.95 g
Protein 5.12 g 4.83 g