Mariehøne-kage

(0)
4 6 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

En fin mariehøne som vil gøre både voksne og børn glade. Kagen er perfekt til en sommer-picnic, som kage til fastelavn eller til en børnefødselsdag.

12 - 16 portioner

for let øvede 60 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Mariehøne-kage

Redskaber:

muffinforme
Dr. Oetker Retro springform; ø 20 cm

Kagedej:

250 g blødt smør
250 g sukker
1 spsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
4 æg str. M/L
350 g hvedemel
2 tsk. Dr. Oetker Bagepulver

Overtræk:

200 g flormelis
1 - 2 tsk. Dr. Oetker Rød Konditorfarve
1 - 2 spsk. varmt vand
50 g smeltet mørk chokolade

Pynt:

Prikker: Piratos
Ben: Lakridssnøre
Øjne: Chokoladeknapper
Dr. Oetker Writing Icing Decór

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 160 °C varmluft eller 175 °C traditionel varme.

1

Kagedej

Pisk smør, sukker og vaniljesukker sammen i en skål, til det er lyst og luftigt. Pisk æggene i et ad gangen og pisk 1-2 minutter efter hvert æg, så dejen bliver let og luftig. Sigt hvedemel og bagepulver i dejen og vend dejen sammen.


Sæt to muffinforme ind i hinanden, pres siderne lidt ud og fyld med dej. Kom resten af dejen i en smurt springform (ø 20 cm), gerne med bagepapir i bunden. 


Bag muffinen i 20-25 minutter og springformen 40-45 minutter, midt i ovnen. Mærk efter med et træspyd om kagerne er færdigbagte. Der må ikke sidde dej på spyddet. Afkøl kagerne på en bagerist.

2

Overtræk og pynt

Tag kagen ud af muffinformene og skær en tynd skive af den ene side af muffinen, så den ikke er helt rund. Kom den store kage på et fad og placer den lille kage ved, som hoved.

Kom flormelis, Rød Konditorfarve og lidt vand i en skål og rør det sammen til en glasur, juster med vand til den ønskede konsistens opnås. Overtræk den store kage med glasuren. Kom lakridser fx piratos på som mariehønens prikker og lav benene af lakridssnøre, ved at stikke dem ind i siderne på kagen. Kom en lakridssnøre ned langs hele midten af kagen for at lave mariehønens vinger.


Smelt chokoladen over vandbad eller i mikrobølgeovn og smør den ud over den lille kage. Lav øjne med chokoladeknapper og hvid Writing Icing Decór. Tegn også en mund med den hvide glasur.

Tips

Du kan også bruge Dr. Oetker Sugar Eyes til mariehønens øjne.


Istedet for chokolade kan du også overtrække mariehønens hoved med en glasur lavet på flormelis, lidt kakaopulver og vand.

Næringsindhold til opskriften Mariehøne-kage

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1742 kJ
416 kcal
1641 kJ
392 kcal
Fedt 17.27 g 16.29 g
Kulhydrat 54.23 g 51.16 g
Protein 5.14 g 4.85 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Dit samtykke omfatter også udtrykkeligt en mulig dataoverførsel til USA i henhold til artikel 49 i GDPR. Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger, her kan du også finde flere oplysninger om dataoverførsler til teknologiudbydere og partnere i USA.  Du kan til enhver tid skifte mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Vi bruger også teknologiudbydere, der kan behandle dine data i USA. I dette tilfælde er der en potentiel risiko for, at amerikanske sikkerhedstjenester kan få adgang til dine data i stor skala og uden forudgående varsel, og at du muligvis ikke er i stand til at anlægge effektive retssager mod dette i USA.

 

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Vi samarbejder også med partnere, der kan behandle dine data i USA. I dette tilfælde er der en potentiel risiko for, at amerikanske sikkerhedstjenester kan få adgang til dine data i stor skala og uden forudgående varsel, og at du muligvis ikke er i stand til at anlægge effektive retssager mod dette i USA.
 

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: