Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Mini-sommerlagkager med bær og hyldeblomstcreme

Disse små søde sommerlagkager må være et must i sommervarmen.

about 8 stk.

nem 90 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Mini-sommerlagkager med bær og hyldeblomstcreme

Redskaber:

bageplade; 30 x 40 cm
håndmixer
rund udstikker

Lagkagebunde:

8 stk. æg str. M/L
300 g sukker
4 tsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
0,5 dl vand
300 g hvedemel
1 tsk. Dr. Oetker Hjortetaksalt eller bagepulver

Hyldeblomstcreme:

2 æg str. M/L
2 spsk. sukker
1 spsk. hvedemel eller majsstivelse
0,25 tsk. Dr. Oetker Vanilla Paste
2,5 dl sødmælk
0,5 dl koncentreret hyldeblomstsaft
2 blade Dr. Oetker Husblas
2,5 dl piskefløde

Pynt:

500 g friske bær
1 dl flormelis
250 g hvid fondant
flormelis
100 g chokolade til overtræk
Dr. Oetker Pynteglasur, rød

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 180 °C varmluft.

1

Lagkagebunde

Pisk æg, sukker og vaniljesukker skummende og luftig med en håndmixer i 4-5 min. Tilsæt vand og pisk det godt sammen. Sigt hvedemel og hjortetaksalt i æggemassen og vend det sammen. Fordel dejen ligeligt på to bageplader beklædt med bagepapir.

Bag bundene i ca. 7-10 min. til overfladen er let gylden. Mærk efter med et træspyd om den er nok bagt. Der må ikke sidde dej på spyddet. Hvis kagen får for meget farve i ovnen kan du komme et stykke stanniol over mens den bager færdig.

Vend de færdigbagte bunde ud på bagepapir drysset med sukker og udstik 24 runde kager med en rund udstikker (ca. ø 9 cm.)

2

Hyldeblomstcreme

Læg husblassen i blød i 5-10 min. i koldt vand. Pisk æg, sukker, hvedemel og Vanilla Paste sammen i en gryde. Pisk mælken i og varm cremen forsigtigt op til kogepunktet under konstant omrøring. Kog cremen godt igennem og tilsæt hyldeblomstdrik.

Klem vandet ud af husblassen og rør det i den varme creme. Rør indtil husblassen er helt opløst. Sæt cremen til afkøling indtil den er næsten kold og har en tyk og cremet konsistens.

Pisk fløden til en let flødeskum. Vend cremen i flødeskummen. Virker cremen en anelse klumpet, så passér den gennem en sigte, inden den vendes i flødeskummen.

3

Pynt

Skyl bærrene og skær større bær i mindre stykker. Vend bærrene i flormelis og lad dem trække i 30 min. Smag evt. til med hindbærekstrakt.

4

Rul fondanten tyndt ud på et bord drysset med flormelis. Udstik 8 cirkler (ca. ø 9 cm.). Smør 8 bunde med et meget tyndt lag creme og læg fondantcirklerne ovenpå. Læg resten af bundene sammen to og to med creme og bær og læg fondant-toppen på.

Smelt chokoladen og lad den køle en smule ned, inden der laves snirkler på toppen af kagerne. Med trang til mere pynt kan rød pynteglasur benyttes til at lave prikker eller snirkler på toppen af de små lagkager.

Tip

Opbevar kagerne på køl, hvor holdbarhed er 1-2 dage. Bundene kan fryses eller opbevares i en kagedåse i 5 dage. Du kan også nedfryse det overskydene dej og bruge det til romkugler på et senere tidspunkt.

Kagen kan også laves som en stor lagkage, hvorved dejen rækker til en springform med ca. ø 24 cm. Kagen passer til festlige lejligheder som bryllup, konfirmation og studenterfest.

Hvis du ønsker at lave din egen fondant, finder du opskriften "Hjemmelavet fondant til kreativt kagepynt" på vores hjemmeside.