til opskriften Mini-sommerlagkager med bær og hyldeblomstcreme
håndmixer | |
bageplade; 30 x 40 cm | |
rund udstikker; ø 9 cm | |
Dr. Oetker engangssprøjtepose |
8 | æg str. M/L |
300 g | sukker |
4 tsk. | Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje |
½ dl | vand |
300 g | hvedemel |
1 tsk. | Dr. Oetker Hjortetaksalt eller bagepulver |
2 blade | Dr. Oetker Husblas |
2 | æg str. M/L |
2 spsk. | sukker |
1 spsk. | hvedemel eller majsstivelse |
¼ tsk. | Dr. Oetker Vanilla Paste |
2 ½ dl | sødmælk |
½ dl | koncentreret hyldeblomstsaft |
2 ½ dl | piskefløde |
500 g | friske bær |
1 dl | flormelis |
250 g | hvid fondant |
flormelis til udrulning | |
100 g | chokolade til overtræk |
Dr. Oetker Rød Pynteglasur |
Tænd ovnen på 180 °C varmluft.
Pisk æg, sukker og vaniljesukker skummende og luftig med en håndmixer i 4-5 min. Tilsæt vand og pisk det godt sammen. Sigt hvedemel og hjortetaksalt i æggemassen og vend det sammen. Fordel dejen ligeligt på to bageplader beklædt med bagepapir.
Bag bundene i ca. 7-10 min. til overfladen er let gylden. Hvis bundene får for meget farve i ovnen, kan de dækkes med et stykke stanniol mens de bager færdig.
Bagetid: ca. 7 - 10 minutter
Vend de færdigbagte bunde ud på bagepapir drysset med sukker og udstik 24 runde kager med en rund udstikker (ca. ø 9 cm.)
Læg husblassen i blød i 5-10 minutter i koldt vand.
Pisk æg, sukker, hvedemel eller majsstivelse og Vanilla Paste sammen i en gryde. Pisk mælken i og varm cremen forsigtigt op til kogepunktet under konstant omrøring. Kog cremen godt igennem og tilsæt derefter hyldeblomstdrik. Tag gryden af varmen.
Klem vandet ud af husblassen og rør det i den varme creme. Rør indtil husblassen er helt opløst. Sæt cremen til afkøling indtil den er næsten kold og har en tyk og cremet konsistens.
Pisk fløden til en let flødeskum. Vend cremen i flødeskummet. Virker cremen en anelse klumpet, så passér den gennem en sigte, inden den vendes i flødeskummet.
Skyl bærrene og skær større bær i mindre stykker. Vend bærrene i flormelis og lad dem trække i ca. 30 minutter.
Rul fondanten tyndt ud på et bord drysset med flormelis. Udstik 8 cirkler (ca. ø 9 cm.).
Smør 8 af bundene med et meget tyndt lag creme og læg fondantcirklerne ovenpå.
Kom creme og bær på 8 af de resterende bunde, top med endnu en bund og gentag med creme og bær. Top alle kagerne med en af bundene med fondant på.
Smelt chokoladen og lad den køle en smule ned og kom det i en sprøjtepose. Klip et lille hul. Lav enten snirkler direkte på fondanten eller lav det på et stykke bagepapir. Lad chokoladen stivne og flyt derefter forsigtigt snirklerne over på kagerne.
Pynt kanten af kagerne med Rød Pynteglasur og Chocolate Silver Pearls.
Opbevar kagerne på køl, hvor holdbarhed er 1-2 dage.
Kagen kan også laves som en stor lagkage, hvorved dejen rækker til en springform på ca. ø 24 cm. Kagen passer fint til festlige lejligheder som bryllup, konfirmation og studenterfest.
Hvis du ønsker at lave din egen fondant, finder du opskriften "Hjemmelavet fondant til kreativt kagepynt" på vores hjemmeside.
Hvis du vil være sikker på at din chokolade bliver korrekt tempereret, kan du læse alle vores tips og tricks om chokoladetemperering her.
Per Portion / Styk | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energi |
3437
kJ
821 kcal |
967
kJ
231 kcal |
Fedt | 26.62 g | 7.50 g |
Kulhydrat | 121.11 g | 34.12 g |
Protein | 16.74 g | 4.71 g |
Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.
Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.
Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.
Ja
nej
For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.
Ja
nej
Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: