Flag

Nem honningkagedej til hyggelige honningkagehuse

2 stk.
Middelsvær
250 minutter
Lav denne nemme honningkagedej og brug den til at lave dekorative honningkagehuse eller udrul dejen tyndt og udstik figurer.
Honningkage huse eller peberkagehuse er hyggelige at bage i starten af december, så man kan gå og nyde synet af de fint pyntede huse - hvis de da holder helt til jul! Dejen smager nemlig dejligt af honning og julekrydderier.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image

Ingredienser

Honningkagedej
300 ghonning
225 gbrun farin
225 gsmør
1 tsk.Dr. Oetker Natron
1 brevDr. Oetker Brunt Bagepulver
2æg str. M/L
775 ghvedemel
2 tsk.Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt
fintrevet skal af 1 ubehandlet appelsin
Pynt
Dr. Oetker Silver Pearls
Dr. Oetker Writing Icing Decór
Dr. Oetker Silver
Samling
Dr. Oetker Bagelim

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Natron
Picture - Dr. Oetker Brunt Bagepulver
Picture - Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt
Picture - Dr. Oetker Silver Pearls
Picture - Dr. Oetker Writing Icing Decór
Picture - Dr. Oetker Silver
Picture - Dr. Oetker Bagelim

Du finder skabeloner til at lave honningkagehuse og inspiration til at dekorere dem på honningkagehus.dk

1

Honningkagedej

300 ghonning
225 gbrun farin
225 gsmør
1 tsk.Dr. Oetker Natron
1 brevDr. Oetker Brunt Bagepulver
2æg str. M/L
775 ghvedemel
2 tsk.Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt
fintrevet skal af 1 ubehandlet appelsin

Varm honning, brun farin og smør op i en stor gryde. Sluk for varmen, tilsæt natron og brunt bagepulver, og lad massen boble op under omrøring. Sæt den på køl i ca. 15 minutter. Bland herefter æg, mel, vaniljeekstrakt og appelsinskal i massen og ælt dejen sammen. Kom dejen i en frysepose og læg den i køleskabet i minimum 30 minutter og gerne til dagen efter.


Dejen er meget våd, når den er færdigrørt, men den sætter sig og får konsistens som modellervoks, hvis du lader den hvile.

2

Udrulning

Picture - Step-2_opskriftdatabase.jpg

Tænd ovnen på 180 °C traditionel varme. Print skabelonen i denne opskrift eller print en skabelon på honningkagehus.dk, og find urtekniv og kagerulle frem. Rul dejen ud på bagepapir i ½ cm tykkelse og skær dejen ud efter skabelonen. Husk 2-3 cm mellemrum mellem delene, da dejen hæver op under bagning. Flyt bagepapiret over på en bageplade og bag honningkagehusdelene midt i ovnen i ca. 10-12 minutter.

Bagetid: 10 - 12 Minutes


Picture - Step-4_opskriftdatabase.jpg

Afkøl delene på bagepladen og lad dem ligge til de er helt afkølede - gerne til dagen efter. Det er meget vigtigt, at de har sat sig helt, inden huset pyntes og samles.


Hvis du ønsker et langtidsholdbart hus, der ikke skal spises, kan du med fordel tørre huset efter bagning i ovnen ved 50 °C i 1 time.

3

Samling og pynt

Picture - Step-5_opskriftdatabase.jpg
Dr. Oetker Silver Pearls
Dr. Oetker Writing Icing Decór
Dr. Oetker Silver

Start med at pynte huset med dekorationsglasur - dør, sider, forside, bagside og tag. Lad dekorationsglasuren tørre inden huset samles. Dette vil gøre det meget nemmere. Huset kan pyntes lige præcis som du har lyst til, men husk at sætte evt. krymmel og kugler på mens glasuren stadig er våd.


Picture - Step-8_opskriftdatabase.jpg

Saml huset ved at bruge bagelim. Start med at trykke en streg bagelim ud på enderne af siderne og stød dem sammen med gavlene. Sæt taget på til sidst ved at komme bagelim på gavlenes skrå sider. Når huset er samlet, kan du bruge det som pynt i julen, eller du kan spise det med det samme.


Tip
Picture - Kreativ-udstikker-2_opskriftdatabase.jpg

Brug resterne af honningkagedejen til at udstikke kagemænd og andre figurer.