Flag

Nødderoulade med hindbærskum

10 - 12 portioner
Middelsvær
120 minutter
En anden udgave af den klassiske roulade. Bunden er bagt med nødder og så er den rullet med hindbærskum og -marmelade. Passer til alle festlige lejligheder
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
foodprocessor eller minihakker
håndmixer

Ingredienser

Hasselnøddebund
2 poserDr. Oetker Hasselnøddeflager (100 g)
4æg str. M/L - stuetemperatur
120 grørsukker
70 ghvedemel
sukker til drys
Hindbærskum og fyld
1 spsk.Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt
2 spsk.flormelis
2 ½ dlpiskefløde
3 spsk.creme fraiche 38 %
4 spsk.hindbærmarmelade
200 ghindbærmarmelade
flormelis til pynt

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Hasselnøddeflager (100 g)
Picture - Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt

Tænd ovnen på 210 ˚C traditionel ovn.

1

Hasselnøddebund

2 poserDr. Oetker Hasselnøddeflager (100 g)
4æg str. M/L - stuetemperatur
120 grørsukker
70 ghvedemel
sukker til drys

Blend den ene pose hasselnøddeflager til nøddemel i en foodprocessor eller minihakker. 


Pisk æg og sukker skummende hvidt. Vend forsigtigt nøddemel og sigtet hvedemel i æggemassen og fordel dejen jævnt ud i en firkant (ca. 30 x 40 cm) på en bradepande beklædt med bagepapir. Drys den anden pose hasselnøddeflager jævnt udover dejen.


Bag bunden midt i ovnen i 6-7 min. til den er gyldenbrun. Vend bunden ud på et stykke sukkerdrysset bagepapir. Dæk bunden med et fugtigt viskestykke, så den ikke knækker ved rulning og lad den afkøle let. Bunden skal være lun ved rulning.

Bagetid: 6 - 7 Minutes

2

Hindbærskum

1 spsk.Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt
2 spsk.flormelis
2 ½ dlpiskefløde
3 spsk.creme fraiche 38 %
4 spsk.hindbærmarmelade
200 ghindbærmarmelade
flormelis til pynt

Pisk vaniljeekstrakt, flormelis, fløde, cremefraiche og hindbærmarmelade sammen til det får en jævn og luftig konsistens.

3

Samling

Træk bagepapiret af rouladebunden. Med fordel kan bagepapiret pensles med lidt vand inden det trækkes forsigtigt af.


Rør marmeladen let så den har en jævn konsistens og fordel den på den afkølede rouladebund i et tyndt lag. Fordel hindbærskummet ovenpå. Rul rouladen forsigtigt . Pak den stramt ind i husholdningsfilm og læg den med sammenføjningen nedad i køleskabet indtil servering.


Pak rouladen forsigtigt ud og kom den på et fad. Sigt med en lille smule flormelis.


Tips

Hvis ikke du har en blender kan de 50 g blendede hasselnødder erstattes med hvedemel.

En roulade har, ligesom lagkage, rigtig godt af at stå nogle timer, gerne natten over og trække smag. Rouladebunden og fyldet smelter mere sammen, når kagen får lov til at trække og den får en saftigere konsistens.