Nødderoulade med hindbærskum

(0)
5 3 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

En anden udgave af den klassiske roulade. Bunden er bagt med nødder og så er den rullet med hindbærskum og -marmelade. Passer til alle festlige lejligheder

10 - 12 portioner

for let øvede 45 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Nødderoulade med hindbærskum

Redskaber:

foodprocessor eller minihakker
håndmixer

Hasselnøddebund:

2 poser Dr. Oetker Hasselnøddeflager (100 g)
4 æg str. M/L , stuetemperatur
120 g rørsukker
70 g hvedemel
sukker til drys

Hindbærskum og fyld:

1 spsk. Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt
2 spsk. flormelis
2 ½ dl piskefløde
3 spsk. creme fraiche 38 %
4 spsk. hindbærmarmelade
200 g hindbærmarmelade
flormelis til pynt

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 210 ˚C traditionel ovn.

1

Hasselnøddebund

Blend den ene pose hasselnøddeflager til nøddemel i en foodprocessor eller minihakker. 


Pisk æg og sukker skummende hvidt. Vend forsigtigt nøddemel og sigtet hvedemel i æggemassen og fordel dejen jævnt ud i en firkant (ca. 30 x 40 cm) på en bradepande beklædt med bagepapir. Drys den anden pose hasselnøddeflager jævnt udover dejen.


Bag bunden midt i ovnen i 6-7 min. til den er gyldenbrun. Vend bunden ud på et stykke sukkerdrysset bagepapir. Dæk bunden med et fugtigt viskestykke, så den ikke knækker ved rulning og lad den afkøle let. Bunden skal være lun ved rulning.

2

Hindbærskum

Pisk vaniljeekstrakt, flormelis, fløde, cremefraiche og hindbærmarmelade sammen til det får en jævn og luftig konsistens.

3

Samling

Træk bagepapiret af rouladebunden. Med fordel kan bagepapiret pensles med lidt vand inden det trækkes forsigtigt af.


Rør marmeladen let så den har en jævn konsistens og fordel den på den afkølede rouladebund i et tyndt lag. Fordel hindbærskummet ovenpå. Rul rouladen forsigtigt . Pak den stramt ind i husholdningsfilm og læg den med sammenføjningen nedad i køleskabet indtil servering.


Pak rouladen forsigtigt ud og kom den på et fad. Sigt med en lille smule flormelis.

Tips

Hvis ikke du har en blender kan de 50 g blendede hasselnødder erstattes med hvedemel.

En roulade har, ligesom lagkage, rigtig godt af at stå nogle timer, gerne natten over og trække smag. Rouladebunden og fyldet smelter mere sammen, når kagen får lov til at trække og den får en saftigere konsistens. 

Næringsindhold til opskriften Nødderoulade med hindbærskum

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1294 kJ
309 kcal
1243 kJ
297 kcal
Fedt 17.40 g 16.73 g
Kulhydrat 30.56 g 29.38 g
Protein 5.86 g 5.63 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: