Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Nødderoulade med hindbærskum

En anden udgave af den klassiske roulade. Bunden er bagt med nødder og så er den rullet med hindbærskum og -marmelade. Passer til alle festlige lejligheder

10 - 12 portioner

for let øvede 60 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Nødderoulade med hindbærskum

Redskaber:

foodprocessor eller minihakker
håndmixer
bradepande; 30 x 40 cm

Kagedej:

2 poser Dr. Oetker Hasselnøddeflager (100 g)
4 æg str. M/L , stuetemperatur
120 g rørsukker
70 g hvedemel

Hindbærskum:

1 spsk. Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt
2 spsk. flormelis
2,5 dl piskefløde
3 spsk. creme fraiche 38 %
4 spsk. hindbærmarmelade

Fyld:

200 g hindbærmarmelade

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 210 ˚C traditionel ovn.

1

Kagedej

Blend den ene pose hasselnøddeflager til nøddemel i en foodprocessor eller minihakker. Pisk æg og sukker skummende hvidt. Vend forsigtigt nøddemel og sigtet hvedemel i æggemassen og fordel dejen jævnt ud i en firkant (ca. 30 x 40 cm) på en bradepande beklædt med bagepapir. Drys den anden pose hasselnøddeflager jævnt ud på dejen.

Bag bunden midt i ovnen i 6-7 min. til den er gyldenbrun.

Vend bunden ud på et stykke sukkerdrysset bagepapir. Dæk bunden med et fugtigt viskestykke, så den ikke knækker ved rulning og lad den afkøle let. Bunden skal være lun ved rulning.

2

Hindbærskum

Pisk vaniljeekstrakt, flormelis, fløde, cremefraiche og hindbærmarmelade sammen til det får en jævn og luftig konsistens.

Træk bagepapiret af rouladebunden. Med fordel kan bagepapiret pensles med lidt vand inden det trækkes hurtigt af.

3

Fyld

Rør marmeladen let så den har en jævn konsistens og fordel den på den afkølede rouladebund i et tyndt lag. Fordel hindbærskummet ovenpå. Rul rouladen forsigtigt og læg den på et fad med sammenføjningen nedad. Pak rouladen stramt ind i husholdningsfilm og læg den i køleskabet indtil servering.

Tip

Hvis ikke du har en blender kan de 50 g blendede hasselnødder erstattes med hvedemel.

En roulade har, ligesom lagkage, rigtig godt af at stå nogle timer, gerne natten over og trække smag. Rouladebunden og fyldet smelter mere sammen, når kagen får lov til at trække og den får en saftigere konsistens. 

Næringsindhold til opskriften Nødderoulade med hindbærskum

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1403kJ
335kcal
1348kJ
322kcal
Fedt 18.56g 17.85g
Kulhydrat 35.23g 33.87g
Protein 5.97g 5.74g