Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.
Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

Nødderoulade med hindbærskum

(0)
5 3 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

En anden udgave af den klassiske roulade. Bunden er bagt med nødder og så er den rullet med hindbærskum og -marmelade. Passer til alle festlige lejligheder

10 - 12 portioner

for let øvede 45 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Nødderoulade med hindbærskum

Redskaber:

foodprocessor eller minihakker
håndmixer

Hasselnøddebund:

2 poser Dr. Oetker Hasselnøddeflager (100 g)
4 æg str. M/L , stuetemperatur
120 g rørsukker
70 g hvedemel
sukker til drys

Hindbærskum og fyld:

1 spsk. Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt
2 spsk. flormelis
2 ½ dl piskefløde
3 spsk. creme fraiche 38 %
4 spsk. hindbærmarmelade
200 g hindbærmarmelade
flormelis til pynt

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 210 ˚C traditionel ovn.

1

Hasselnøddebund

Blend den ene pose hasselnøddeflager til nøddemel i en foodprocessor eller minihakker. 


Pisk æg og sukker skummende hvidt. Vend forsigtigt nøddemel og sigtet hvedemel i æggemassen og fordel dejen jævnt ud i en firkant (ca. 30 x 40 cm) på en bradepande beklædt med bagepapir. Drys den anden pose hasselnøddeflager jævnt udover dejen.


Bag bunden midt i ovnen i 6-7 min. til den er gyldenbrun. Vend bunden ud på et stykke sukkerdrysset bagepapir. Dæk bunden med et fugtigt viskestykke, så den ikke knækker ved rulning og lad den afkøle let. Bunden skal være lun ved rulning.

2

Hindbærskum

Pisk vaniljeekstrakt, flormelis, fløde, cremefraiche og hindbærmarmelade sammen til det får en jævn og luftig konsistens.

3

Samling

Træk bagepapiret af rouladebunden. Med fordel kan bagepapiret pensles med lidt vand inden det trækkes forsigtigt af.


Rør marmeladen let så den har en jævn konsistens og fordel den på den afkølede rouladebund i et tyndt lag. Fordel hindbærskummet ovenpå. Rul rouladen forsigtigt . Pak den stramt ind i husholdningsfilm og læg den med sammenføjningen nedad i køleskabet indtil servering.


Pak rouladen forsigtigt ud og kom den på et fad. Sigt med en lille smule flormelis.

Tips

Hvis ikke du har en blender kan de 50 g blendede hasselnødder erstattes med hvedemel.

En roulade har, ligesom lagkage, rigtig godt af at stå nogle timer, gerne natten over og trække smag. Rouladebunden og fyldet smelter mere sammen, når kagen får lov til at trække og den får en saftigere konsistens. 

Næringsindhold til opskriften Nødderoulade med hindbærskum

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1398 kJ
334 kcal
1344 kJ
321 kcal
Fedt 18.53 g 17.81 g
Kulhydrat 35.36 g 34.00 g
Protein 5.96 g 5.73 g