COOKIES op DR. OETKER website

Hjemmesiden bruger cookies for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke, navigere og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Opskrift: Norsk æblekage

(1)
Bedøm nu Tak for din vurdering!
    (Anbefales ikke)
    (Tilfredsstillende)
    (God)
    (Rigtig god)
    (Fremragende)

Hjemmebag, der vækker glæde.

10 - 12 portioner

for let øvede 80 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Norsk æblekage

Tærteform; Ø 22 cm

Mørdej:

300 g hvedemel
2 tsk. Dr. Oetker Bagepulver
100 g sukker
1 spsk. Dr. Oetker Madagascar Bourbon Vaniljesukker
150 g smør
1 æg str. M/L
Mælk til pensling

Fyld:

5 æbler
75 g sukker
1 spsk. vand
2 spsk. rosiner
1 tsk. Dr. Oetker Romaroma

Tilberedning

Tilberedning

1

Mørdej

Bland hvedemel, bagepulver, sukker og vaniljesukker i en skål. Smuldr smørret i blandingen og saml dejen med ægget. Del dejen i to, den ene lidt større end den anden, og læg dejklumperne i køleskabet i 30 min.

2

Fyld

Skær æblerne i tern og damp dem møre med sukker og vand i en gryde ved svag varme. Rør rosiner og romaroma i blandingen og afkøl fyldet.

3

Tænd ovnen på 200° C traditionel varme.

4

Rul den største dejklump ud, læg den i en smurt springform så siderne dækkes halvt op og kom det afkølede fyld i bunden. Rul resten af dejen ud så den er lidt større end springformen og læg den på som låg. Klem kanten sammen og pensl med mælk.

Bag tærten ved 200˚ C i 20-25 minutter.

Servér æbletærten lun eller kold med flødeskum eller cremefraiche rørt med vaniljesukker.

Næringsindhold til opskriften Norsk æblekage

Per portion / styk Per 100 g / ml
Energi 890kJ
213kcal
1007kJ
241kcal
Fedt 8.4g 9.5g
Kulhydrat 31g 35g
Protein 2.6g 2.9g