Flag

Norske klejner

20 - 24 stk.
Svær
115 minutter
De norske klejner er store og bløde og så har de glasur på toppen. Denne opskrift på norske klejner er tilføjet et skvæt citron for at give lidt syrlighed.
Norske klejner er lavet på en gærdej og minder faktisk mere om donuts end de traditionelle småkage klejner. Klejnerne bages ikke i ovn som de fleste kager, men koges derimod i olie eller palmin. Det at klejnerne er hævet med gær og at de er friturestegt gør at de smager lidt som de amerikanske do...
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
kagerulle

Ingredienser

Dejen
1 ½ dlmælk
50 ggær
100 gblødt smør
2æg str. M/L
50 gsukker
1 spsk.Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
1 tsk.stødt kardemomme
500 ghvedemel
palmin til kogning (ca. 1 kg)
Pynt
150 gflormelis
citronsaft
½ tsk.Dr. Oetker Gul Konditorfarve

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
Picture - Dr. Oetker Gul Konditorfarve
1

Dejen

1 ½ dlmælk
50 ggær
100 gblødt smør
2æg str. M/L
50 gsukker
1 spsk.Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
1 tsk.stødt kardemomme
500 ghvedemel
palmin til kogning (ca. 1 kg)

Opvarm mælken til den er fingervarm og rør gæren heri. Kom væsken i en skål og rør smør, æg og sukker i. Rør sigtet vaniljesukker, kardemomme og halvdelen af melet i blandingen. Sigt resten af melet i dejen, og ælt den godt igennem. Lad dejen hæve et lunt sted i 30 min.


Slå dejen ned og rul den ud i 1 cm tykkelse. Skær dejen ud i firkanter (ca. 5 x 10 cm) med en klejnespore eller kniv, og lav et snit i midten. Træk den ene ende af klejnen gennem snittet.


Kog klejnerne lysebrune i palmin i 2-3 min. Læg klejnerne på et stykke fedtsugende papir (fx køkkenrulle).

2

Pynt

150 gflormelis
citronsaft
Dr. Oetker Gul Konditorfarve

Rør flormelis, citronsaft og Gul Konditorfarve sammen til glasur, og smør den på de lune klejner. Spis dem frisklavede og lune.


Hvis du ikke vil koge klejner i fedt, har vi også en nem opskrift på norske klejner som bages i ovn - klik og se den her