Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

Norske klejner

(0)
4 6 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

De norske klejner er store og bløde og så har de glasur på toppen. Denne opskrift på norske klejner er tilføjet et skvæt citron for at give lidt syrlighed.

20 - 24 stk.

avanceret 120 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Norske klejner

Redskaber:

kagerulle

Dejen:

1 ½ dl mælk
50 g gær
100 g blødt smør
2 æg str. M/L
50 g sukker
1 spsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
1 tsk. stødt kardemomme
500 g hvedemel
palmin til kogning

Pynt:

150 g flormelis
citronsaft
½ tsk. Dr. Oetker Gul Konditorfarve

Tilberedning

Tilberedning

1

Dejen

Opvarm mælken, til den er fingervarm, og rør gæren heri. Kom væsken i en skål og rør smør, æg og sukker i. Rør sigtet vaniljesukker, kardemomme og halvdelen af melet i blandingen. Sigt resten af melet i dejen, og ælt den godt igennem. Lad dejen hæve et lunt sted i 30 min.


Slå dejen ned, og rul den ud i 1 cm tykkelse. Skær dejen ud i firkanter (ca. 5 x 10 cm) med en klejnespore eller kniv, og lav et snit i midten. Træk den ene ende af klejnen gennem snittet.


Kog klejnerne lysebrune i palmin i 2-3 min. Læg klejnerne på et stykke fedtsugende papir (fx køkkenrulle).

2

Pynt

Rør flormelis, citronsaft og gul konditorfarve sammen til glasur, og smør den på de lune klejner. Spis dem frisklavede og lune.

Næringsindhold til opskriften Norske klejner

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 691 kJ
165 kcal
1507 kJ
360 kcal
Fedt 4.68 g 10.18 g
Kulhydrat 26.81 g 58.27 g
Protein 3.83 g 8.34 g