Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Norske klejner

De norske klejner er store og bløde og så har de glasur på toppen. Denne opskrift på norske klejner er tilføjet et skvæt citron for at give lidt syrlighed.

20 - 24 stk.

avanceret 120 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Norske klejner

Redskaber:

kagerulle

Dejen:

1,5 dl mælk
50 g gær
100 g blødt smør
2 æg str. M/L
50 g sukker
1 spsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
1 tsk. stødt kardemomme
500 g hvedemel
palmin til kogning

Pynt:

150 g flormelis
citronsaft
0,5 tsk. Dr. Oetker Gul Konditorfarve

Tilberedning

Tilberedning

1

Dejen

Opvarm mælken, til den er fingervarm, og rør gæren heri. Kom væsken i en skål og rør smør, æg og sukker i. Rør sigtet vaniljesukker, kardemomme og halvdelen af melet i blandingen. Sigt resten af melet i dejen, og ælt den godt igennem. Lad dejen hæve et lunt sted i 30 min.


Slå dejen ned, og rul den ud i 1 cm tykkelse. Skær dejen ud i firkanter (ca. 5 x 10 cm) med en klejnespore eller kniv, og lav et snit i midten. Træk den ene ende af klejnen gennem snittet.


Kog klejnerne lysebrune i palmin i 2-3 min. Læg klejnerne på et stykke fedtsugende papir (fx køkkenrulle).

2

Pynt

Rør flormelis, citronsaft og gul konditorfarve sammen til glasur, og smør den på de lune klejner. Spis dem frisklavede og lune.

Næringsindhold til opskriften Norske klejner

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 695kJ
166kcal
1511kJ
361kcal
Fedt 4.68g 10.18g
Kulhydrat 26.80g 58.25g
Protein 3.83g 8.34g