Flag

Ølkage

28 - 30 portioner
Nem
65 minutter
Ølkagen er super nem at lave og så smager den bare dejligt. Serveres bedst lun med rigeligt koldt smør til.
Ølkage er en opskrift der har en del år på bagen, det er en krydderkage bagt med øl og der er hverken tilsat olie eller smør, så kagen er fedtfattig. Måske er det derfor at den smager bedst serveret med et tykt lag koldt smør. Kagen bages traditionelt med hvidtøl eller nisseøl, men du kan jo eksp...
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
sandkageform; 10 x 30 cm

Ingredienser

Ølkage
500 ghvedemel
1 brevDr. Oetker Brunt Bagepulver
500 gbrun farin
1æg str. M/L
1hvidtøl

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Brunt Bagepulver

Tænd ovnen på 180° C varmluft eller 200° C traditionel varme.

1

Kagedejen

500 ghvedemel
1 brevDr. Oetker Brunt Bagepulver
500 gbrun farin
1æg str. M/L
1hvidtøl

Sigt hvedemel og brunt bagepulver i en skål. Hæld brun farin og æg i melblandingen. Tilsæt hvidtøl og rør dejen godt sammen. Fordel dejen i to sandkageforme (10 x 30 cm) beklædt med bagepapir. 


Bag kagerne i 45 minutter. Mærk efter med et træspyd om kagen er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet. Afkøl kagerne på en bagerist.

Bagetid: 45 Minutes


Tips

Serveres bedst lun, med koldt smør.


Kagen er velegnet til frysning, hvis I ikke kan nå at spise begge kager.