Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Orange-marcipankage med syrlig glasur

En rigtig dejlig kage med marcipan og appelsin, toppet med en syrlig glasur. Kagen passer særlig godt til den kolde juletid, men kan bages året rundt.

12 - 16 portioner

for let øvede 80 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Orange-marcipankage med syrlig glasur

Redskaber:

springform; ø 24 cm
håndmixer

Kagedej:

200 g blødt smør
200 g sukker
100 g marcipan
4 æg str. M/L
50 g hvedemel
2 poser Dr. Oetker Mandelmel (100 g)
100 g majsmel
0,5 tsk. Dr. Oetker Natron
revet skal og saft fra 1 ubehandlet appelsin

Topping og pynt:

4 spsk. appelsinsaft
2 spsk. citronsaft
flormelis
Dr. Oetker Rainbow Mix , eller anden type krymmel

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 175 °C varmluft eller 195 °C traditionel varme.

1

Kagedej

Pisk smør, sukker og marcipan sammen i en skål. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk grundigt efter hvert æg. Vend sigtet hvedemel i blandingen sammen med mandelmel, majsmel, natron samt appelsinsaft og hæld dejen i en smurt springform.


Bag marcipankagen i 35-40 minutter indtil den er akkurat gennembagt. Afkøl kagen i formen på en bagerist.

2

Topping og pynt

Lav en glasur af appelsinsaft og citronsaft og flormelis. Fordel glasuren på den afkølede kage og pynt med krymmel.

Næringsindhold til opskriften Orange-marcipankage med syrlig glasur

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1302kJ
311kcal
1482kJ
354kcal
Fedt 18.97g 21.56g
Kulhydrat 29.54g 33.57g
Protein 5.13g 5.83g