Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

Orange-marcipankage med syrlig glasur

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

En dejlig kage med marcipan og appelsin, toppet med en syrlig glasur. Kagen passer godt i den kolde vinter- og juletid, men kan sagtens bages året rundt.

12 - 16 portioner

nem 30 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Orange-marcipankage med syrlig glasur

Redskaber:

håndmixer
springform; ø 24 cm

Kagedej med marcipan og appelsin:

200 g blødt smør
200 g sukker
100 g marcipan , revet
4 æg str. M/L
50 g hvedemel
2 poser Dr. Oetker Mandelmel (100 g)
100 g majsmel
½ tsk. Dr. Oetker Natron
revet skal og saft fra 1 ubehandlet appelsin

Appelsin og citron glasur:

ca. 300 g flormelis
3 - 4 spsk. appelsinsaft
1 - 2 spsk. citronsaft
Dr. Oetker Sweetheart , hjerterne eller anden krymmel efter ønske

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 175 °C varmluft eller 195 °C traditionel varme.

1

Kagedej med marcipan og appelsin

Pisk smør, sukker og marcipan sammen i en skål. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk grundigt efter hvert æg. Sigt hvedemel i blandingen, tilsæt mandelmel, majsmel, natron og skal og saft fra en appelsin, rør kort dejen sammen. Hæld dejen i en smurt springform (ø 24 cm) gerne med bagepapir i bunden.

Bag kagen i 35-40 minutter midt i ovnen indtil den er akkurat gennembagt. Afkøl kagen i formen på en bagerist.

2

Appelsin og citron glasur

Kom flormelis i en skål og tilsæt appelsinsaft og citronsaft. Rør glasuren godt sammen og juster med flormelis eller appelsin- eller citronsaft, til den ønskede konsistens opnås. Fordel glasuren jævnt på toppen af den afkølede kage og pynt med hjerterne fra Sweetheart krymmel mix eller anden krymmel.

Tip

Hvis du vil lave en endnu nemmere glasur med en rigtig god citronsmag, så prøv vores Juicy Lemon Icing & Frosting. Du kan både bruge den til at lave en almindelig glasur, en smørcreme eller cream cheese frosting. På vores opskriftside Icing & Frostings kan du blandt andet se, hvordan du kan lave den på forskellige måder. 

Næringsindhold til opskriften Orange-marcipankage med syrlig glasur

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1750 kJ
418 kcal
1532 kJ
366 kcal
Fedt 19.12 g 16.77 g
Kulhydrat 55.95 g 49.08 g
Protein 5.17 g 4.53 g