Orange-marcipankage med syrlig glasur

(0)
5 1 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

En dejlig kage med marcipan og appelsin, toppet med en syrlig glasur. Kagen passer godt i den kolde vinter- og juletid, men kan sagtens bages året rundt.

12 - 16 portioner

nem 30 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Orange-marcipankage med syrlig glasur

Redskaber:

håndmixer
springform; ø 24 cm

Kagedej med marcipan og appelsin:

200 g blødt smør
200 g sukker
100 g marcipan , revet
4 æg str. M/L
50 g hvedemel
2 poser Dr. Oetker Mandelmel (100 g)
100 g majsmel
½ tsk. Dr. Oetker Natron
revet skal og saft fra 1 ubehandlet appelsin

Appelsin og citron glasur:

ca. 300 g flormelis
3 - 4 spsk. appelsinsaft
1 - 2 spsk. citronsaft
Dr. Oetker Sweetheart , hjerterne eller anden krymmel efter ønske

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 175 °C varmluft eller 195 °C traditionel varme.

1

Kagedej med marcipan og appelsin

Pisk smør, sukker og marcipan sammen i en skål. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk grundigt efter hvert æg. Sigt hvedemel i blandingen, tilsæt mandelmel, majsmel, natron og skal og saft fra en appelsin, rør kort dejen sammen. Hæld dejen i en smurt springform (ø 24 cm) gerne med bagepapir i bunden.

Bag kagen i 35-40 minutter midt i ovnen indtil den er akkurat gennembagt. Afkøl kagen i formen på en bagerist.

2

Appelsin og citron glasur

Kom flormelis i en skål og tilsæt appelsinsaft og citronsaft. Rør glasuren godt sammen og juster med flormelis eller appelsin- eller citronsaft, til den ønskede konsistens opnås. Fordel glasuren jævnt på toppen af den afkølede kage og pynt med hjerterne fra Sweetheart krymmel mix eller anden krymmel.

Tip

Hvis du vil lave en endnu nemmere glasur med en rigtig god citronsmag, så prøv vores Juicy Lemon Icing & Frosting. Du kan både bruge den til at lave en almindelig glasur, en smørcreme eller cream cheese frosting. På vores opskriftside Icing & Frostings kan du blandt andet se, hvordan du kan lave den på forskellige måder. 

Næringsindhold til opskriften Orange-marcipankage med syrlig glasur

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1750 kJ
418 kcal
1532 kJ
366 kcal
Fedt 19.12 g 16.77 g
Kulhydrat 55.95 g 49.08 g
Protein 5.17 g 4.53 g

Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv

Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Ja

nej