Flag

Pæremoussekage - Liv Martines Økologiske

10 - 12 portioner
Svær
1050 minutter
Et glutenfrit mesterværk af de helt store. Kagen består af pæremousse på en bund af lime, kokos og hvid chokolade, samt en økologisk matchaglaze.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
håndmixer
springform; ø 16 cm
silikoneform; rund
stavblender
chokolade- eller sukkertermometer

Ingredienser

Lime-kokosbund
2økologiske æggehvider
30 gøkologisk hvidt sukker
2 tsk.revet skal fra 1 ubehandlet lime - økologisk
30 gøkologisk kokosmel
30 gøkologisk mandelmel
60 gøkologisk flormelis
40 gøkologisk hvid chokolade - hakket
1 tsk.Dr. Oetker Økologisk Vaniljesukker
Pæremousse med lime
3 bladeDr. Oetker Økologisk Husblas
3økologiske pærer (eller 1,5 dl pæresaft)
saft fra 1 økologisk lime
50 gøkologisk hvidt sukker
1 tsk.Dr. Oetker Økologisk Vaniljesukker
100 gøkologisk skyr
3 dløkologisk piskefløde
Matcha glaze
5 bladeDr. Oetker Økologisk Husblas
100 gøkologisk lys sirup - f.eks. ahornsirup
1 dlkoldt vand
2 tsk.økologisk matcha pulver
150 gøkologisk hvid chokolade
Pynt
økologiske kokosflager
grøn skovsyre

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Økologisk Vaniljesukker
Picture - Dr. Oetker Økologisk Husblas
Picture - Dr. Oetker Økologisk Vaniljesukker
Picture - Dr. Oetker Økologisk Husblas

Tænd ovnen på 180 ºC traditionel varme. 

1

Lime-kokosbund

2økologiske æggehvider
30 gøkologisk hvidt sukker
2 tsk.revet skal fra 1 ubehandlet lime - økologisk
30 gøkologisk kokosmel
30 gøkologisk mandelmel
60 gøkologisk flormelis
40 gøkologisk hvid chokolade - hakket
1 tsk.Dr. Oetker Økologisk Vaniljesukker

Pisk æggehvider og sukker sammen til en luftig marengsmasse.

Bland alle andre ingredienser sammen og vend dem i marengsmassen. Kom massen i en springform (ø 16 cm) og bag bunden i midten af ovnen i 20-22 minutter. Lad den herefter afkøle.

Bagetid: 20 - 22 Minutes

2

Pæremousse med lime

3 bladeDr. Oetker Økologisk Husblas
3økologiske pærer eller 1,5 dl pæresaft
saft fra 1 økologisk lime
50 gøkologisk hvidt sukker
1 tsk.Dr. Oetker Økologisk Vaniljesukker
100 gøkologisk skyr
3 dløkologisk piskefløde

Kom husblas i blød i koldt vand. 

Skræl og skær pærerne i små tern kom dem i en gryde og tilsæt limesaft, sukker og vaniljesukker. Kog pærerne møre, blend dem og passér saften igennem en si. Vrid og smelt husblas i den varme saft og lad den smelte. Lad saften herefter køle lidt. Tilsæt skyr og vend massen sammen.

Pisk fløde til letpisket flødeskum, og vend den sammen med pæremassen. Fyld moussen i silikoneformen, men fyld ikke formen helt op, da bunden også skal kunne være der. Kom bunden ovenpå moussen og sæt kagen i fryseren natten over.

3

Matcha glaze

5 bladeDr. Oetker Økologisk Husblas
100 gøkologisk lys sirup - fx ahornsirup
1 dlkoldt vand
2 tsk.økologisk matcha pulver
150 gøkologisk hvid chokolade

Kom husblas i blød i koldt vand. 

Kog matcha pulver, sirup og vand op. Tag det af varmen, klem husblassen fra vand og smelt den i blandingen. Hak chokoladen og kom den i en høj beholder. Hæld den varme matchablanding over og kom stavblenderen skråt ned i den høje beholder, så der dannes så få luftbobler som muligt. Hold stavblenderen dækket af matchamassen og start blenderen indtil det er en enstartet grøn masse. Lad herefter glazen køle ned til 32-35 ºC.

4

Overtræk kagen med glaze

økologiske kokosflager
grøn skovsyre

Hent kagen direkte fra fryseren og befri den fra silikoneformen. Placer kagen på en mindre skål, så glazen kan løbe ned over siderne på kagen. Læg et stykke bagepapir under skålen til at opsamle den overskydende glaze. Hæld nu glazen over kagen i cirkelbevægelser, og lad glazen sætte sig på den kolde kage. Hvis første lag ikke dækker kagen tilstrækkeligt, kan kagen gives endnu en tur umiddelbart efter den første. Brug en lille kniv til forsigtigt at trimme kanten forneden for dråber af glaze.

Løft kagen over på et serveringsfad og lad den tø op ved stuetemperatur i 3-4 timer. Pynt kagen lige inden servering med kokosflager, skovsyre og evt. krymmel.


Tip

Hvis du ikke har en silikone form, så kan kagen støbes i en ø 20 cm springform istedet. Vær opmærsom på at skabe en hel glat overflade som basis for en vellykket glaze.