Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Pandekager med chokosauce & vaniljeis

Dessert til den søde tand.

6 - 8 portioner

for let øvede 60 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Pandekager med chokosauce & vaniljeis

Pandekager:

3 dl hvedemel
0,5 tsk. salt
1 tsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
6 dl mælk
4 æg str. M/L
smør til stegning

Pynt:

50 g sukker
1 pose Dr. Oetker Hasselnøddeflager (50 g)
1 l vaniljeis
Dr. Oetker Choco Sauce
1 dl appelsinlikør (evt.)

Tilberedning

Tilberedning

1

Pandekager

Bland mel, salt og sukker og rør det til en jævning uden klumper med mælk og æg.

Varm en stegepande op og kom lidt smør på. Hæld lidt dej på panden og drej den rundt, så dejen fordeles i et tyndt lag på hele panden.

Bag pandekagerne sprøde og gyldne på begge sider og hold dem varme i f.eks. et fad i ovnen ved lav varme.

2

Pynt

Smelt sukkeret på en pande ved middel varme, og tilsæt hasselnøddeflagerne. Rist nødderne godt i karamellagen, og afkøl dem på et stykke bagepapir.

Anret en pandekage på hver tallerken med en kugle is ovenpå. Fordel chokosauce og evt. appelsinlikør ovenpå isen og pynt med de karameliserede hasselnøddeflager.

Tips og tricks

Kog lidt friskpresset appelsinsaft og sukker til en tynd sirup, og hæld det over pandekagerne i stedet for appelsinlikør.

Næringsindhold til opskriften Pandekager med chokosauce & vaniljeis

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 2667kJ
637kcal
967kJ
231kcal
Fedt 24.30g 8.80g
Kulhydrat 86.47g 31.33g
Protein 16.85g 6.11g