Flag

Rabarbergrød

8 portioner
Nem
20 minutter
Rabarbergrød er en klassisk og populær sommerdessert. Brug friske eller frosne rabarber til den røde, syrlige frugtgrød.
Rabarbergrød er en klassisk dansk sommerspise. Træk friske rabarber op fra køkkenhaven eller brug frosne rabarber fra fryseren. Den røde og syrlige frugtgrød er en populær dessert, som du kan tilberede på kort tid.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image

Ingredienser

Rabarbergrød - giver ca. 2 kg grød svarende til ca. 8 portioner
1 kgrabarber , friske eller frosne
8 dlvand
300 - 400 gsukker alt efter smag
60 gDr. Oetker Jævningspulver til rabarbergrød

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Jævningspulver til rabarbergrød
1

Rabarbergrød

1 kgrabarber , friske eller frosne
8 dlvand
300 - 400 gsukker alt efter smag
60 gDr. Oetker Jævningspulver til rabarbergrød

Rens rabarberne og skær dem i stykker på ca. 2 cm. Kom dem i en gryde sammen med sukker og 6 dl vand. Kog op og lad det koge i ca. 5 minutter til rabarberne er møre.


Opløs jævningspulveret i de resterende 2 dl vand. Tag gryden af varmen og rør jævningen stille og roligt i grøden. Grøden vil tykne og få en flot rød farve. Kom grøden i en skål, drys den evt. med lidt sukker for at undgå, at den danner skind og lad den køle af.


Note

Dr. Oetker Jævningspulver til Rabarbergrød er baseret på kartoffelstivelse, det er derfor vigtigt ikke at bringe grøden i kog igen efter at jævningen er tilsat, da kartoffelmel ikke kan tåle at blive kogt op og så vil blive "lang"


Rabarber indeholder oxalsyre, som kan give en ubehagelig ”tør” fornemmelse på tungen. Derfor er Dr. Oetker Jævningspulver til Rabarbergrød tilsat non-oxal for at modvirke denne tørhedsfornemmelse.