Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.
Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

Risalamande julekugler | Bag live med Liv Martine

(0)
5 1 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Overrask dine julegæster med de fineste julekugler, som består af en risalamandemousse med en kerne af kirsebærsauce, overtrukket med rød glaze.

5 stk.

avanceret 120 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Risalamande julekugler | Bag live med Liv Martine

Redskaber:

silikoneform, kugleformet; ø 2,8 cm og ø 5,8 cm
plastiksprøjte
Dr. Oetker engangssprøjteposer
stavblender
termometer

Kirsebærkugler:

1 blad Dr. Oetker Husblas
½ dl kirsebærsauce , bær drænet fra
1 spsk. citronsaft
2 spsk. sukker

Risalamandemousse:

4 blade Dr. Oetker Husblas
½ dl vand
50 g sukker
300 g færdig risengrød
2 tsk. Dr. Oetker Vanilla Paste
1 ½ tsk. Dr. Oetker Mandelaroma
3 dl piskefløde

Modelleringschokolade:

50 g mørk chokolade
15 g Dr. Oetker Flydende Glukose
Dr. Oetker Gold Glitter Spray

Glaze:

6 blade Dr. Oetker Husblas
130 g Dr. Oetker Flydende Glukose
100 g sukker
90 g vand
100 g Nestlé® sødet kondenseret mælk
150 g hvid kvalitetschokolade
2 tsk. Dr. Oetker Concentrated Red Colour

Tilberedning

Tilberedning

Bag live med Oetker

Denne opskrift blev bagt af Liv Martine. Du kan se hele live udsendelsen på Youtube her: Risalamande julekugler | Bag live med Liv Martine.

Særligt udstyr

For at lave denne dessert, bestående af én lille rund kugle, indstøbt i en anden rund kugle er det nødvendigt med noget særligt udstyr. Vi har brugt Silikomart kugleforme på ø 2,8 cm og ø 5,8 cm. Det er muligt at lave desserterne med andre silikoneforme, men det vil give et andet udtryk.

1

Kirsebærkugler

Læg husblas i blød i koldt vand. 


Varm kirsebærsauce, citronsaft og sukker op i en gryde. Når sukkeret er opløst tages gryden af varmen. Vrid husblassen for vand og lad den smelte sammen med kirsebærsaucen. Træk kirsebærsaucen op i en plastiksprøjte og sprøjt den i de kugleformede silikoneforme (ø 2,8 cm). Kom kuglerne i fryseren i 3-4 timer indtil de er frosne. 

2

Risalamandemousse

Læg husblas i blød i koldt vand. 


Varm vand og sukker op. Når sukkeret er opløst og sukkerlagen koger tages den af varmen. Vrid husblas for vand og lad det smelte ned i sukkerlagen. Vend herefter massen sammen med risengrød, Vanilla Paste og Mandelaroma. Pisk fløden til en letpisket flødeskum og vend det sammen med risengrøden. Kom risalamandemoussen i en sprøjtepose. 

3

Samling

Fyld silikoneformene (ø 5,8 cm) halvt op med risalamandemousse. Befri kirsebærkuglerne og placér dem i midten af moussen. Fyld formen op med risalamandemousse og kom kuglerne på frost i 3-4 timer. Når kuglerne er helt frosne løsnes de fra formene og samlingen renses let med en lille kniv, så kuglerne er helt glatte.

4

Modelleringschokolade

Imens kuglerne sætter sig forberedes pynten af modelleringschokolade: 

Smelt chokoladen over et vandbad eller i mikrobølgeovn, så chokoladen netop er smeltet, husk at skålen holder varmen, så stop inden alt chokoladen er smeltet og rør rundt indtil det sidste er helt smeltet. Lad den køle lidt og rør derefter glukosesiruppen i chokoladen, rør kun til blandingen netop er rørt sammen og chokoladen begynder at sætte sig. 

Kom massen i en frysepose og kom den på køl indtil den har sat sig, hvis den bliver for hård kan den kommes et par sekunder i mikrobølgeovnen, til den netop bliver blød nok til, at man kan ælte den igennem. Når modelleringschokoladen er æltet igennem, skal den have konsistens som en fast modellervoks. Form derefter toppe til julekuglerne og spray dem med Gold Glitter Spray. 

5

Glaze

Forbered først glazen, når moussekuglerne er gennemfrosne. 

Læg husblas i blød i koldt vand. 


Varm Flydende Glukose, sukker og vand op. Tag det af varmen når sukkeret er opløst. Rør herefter kondenseret mælk i. Vrid husblassen for vand og lad den smelte i den varme blanding. 


Kom den hvide chokolade i en høj beholder og hæld den varme blanding over. Tilsæt Concentrated Red Colour og blend massen med en stavblender. Husk ikke at bevæge stavblenderen op og ned, da der vil komme luftbobler. Kom plastfolie på således at det rører glazen. Lad den køle ned til 35 ºC, mål med et chokoladetermometer.

Placér de frosne moussekugler på en rist med et stykke bagepapir under og hæld glazen udover kuglerne, spray evt. med lidt guldglimmer. Lad glazen sætte sig, og sæt til slut en top af modelleringschokolade på hver kugle. 

Anret desserterne på tallerkener og lad dem tø i køleskabet ca. 2-3 timer inden servering.

Tips

På vores temaside Risalamande på mange måder, kan du finde mere inspiration til hvordan du kan servere din risalamande. Du kan her også finde vores opskrift på risengrød. 

Der vil muligvis være kirsebærgelé og risalamandemousse tilovers. Dette kan støbes i en anden form eller kommes i serveringsglas. 

Du kan også bruge andre forme til desserten, hvis du ikke har runde silikoneforme. Støb eventuelt desserten i en springform, så det bliver en stor kage. 


Vi har udarbejdet en guide til hvordan der kan arbejde med chokolade på forskellige måder. Se vores chokolade guide her

Næringsindhold til opskriften Risalamande julekugler | Bag live med Liv Martine

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 3483 kJ
832 kcal
1181 kJ
282 kcal
Fedt 38.65 g 13.10 g
Kulhydrat 109.94 g 37.27 g
Protein 10.21 g 3.46 g