Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Risalamande julekugler | Bag Live med Liv Martine

Overrask dine julegæster med de fineste julekugler, som består af en risalamandemousse med en kerne af kirsebærsauce, overtrukket med rød glaze.

5 stk.

avanceret 120 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Risalamande julekugler | Bag Live med Liv Martine

Redskaber:

silikoneform, kugleformet; ø 2,8 cm og ø 5,8 cm
plastiksprøjte
stavblender
termometer

Kirsebærkugler:

1 blad Dr. Oetker Husblas
0,5 dl kirsebærsauce , bær drænet fra
1 spsk. citronsaft
2 spsk. sukker

Risalamandemousse:

4 blade Dr. Oetker Husblas
0,5 dl vand
50 g sukker
300 g færdig risengrød
2 tsk. Taylor & Colledge Vanilla Paste
1,5 tsk. Dr. Oetker Mandelaroma
3 dl piskefløde

Glaze:

6 blade Dr. Oetker Husblas
130 g Dr. Oetker Flydende Glukose
100 g sukker
90 g vand
100 g Nestlé® sødet kondenseret mælk
150 g hvid kvalitetschokolade
2 tsk. Dr. Oetker Concentrated Red Colour

Modelleringschokolade:

50 g mørk chokolade
15 g Dr. Oetker Flydende Glukose
Dr. Oetker Sprayable Glitter Gold

Tilberedning

Tilberedning

Særligt udstyr

For at lave denne dessert, bestående af én lille rund kugle, indstøbt i en anden rund kugle er det nødvendigt med noget særligt udstyr. Vi har brugt Silikomart kugleforme på ø 2,8 cm og ø 5,8 cm. 
Det er muligt at lave desserterne med andre silikoneforme, men det vil give et andet udtryk.

1

Kirsebærkugler

Læg husblas i blød i koldt vand. Varm kirsebærsauce, citronsaft og sukker op i en gryde. Når sukkeret er opløst tages gryden af varmen. Vrid husblassen for vand og lad den smelte sammen med kirsebærsaucen. Træk kirsebærsaucen op i en plastiksprøjte og sprøjt den i de kugleformede silikoneforme (ø 2,8 cm). Kom kuglerne i fryseren i 3-4 timer indtil de er frosne. 

2

Risalamandemousse

Læg husblas i blød i koldt vand. Varm vand og sukker op. Når sukkeret er opløst og sukkerlagen koger tages den af varmen. Vrid husblas for vand og lad det smelte ned i sukkerlagen. Vend herefter massen sammen med risengrød, vaniljepasta og mandelaroma. Pisk fløden til en letpisket flødeskum og vend det sammen med risengrøden. Kom risalamandemoussen i en sprøjtepose. 

Samling

Fyld silikoneformene (ø 5,8 cm) halvt op med risalamandemousse. Befri kirsebærkuglerne og placér dem i midten af moussen. Fyld formen op med risalamandemousse og kom kuglerne på frost i 3-4 timer. Når kuglerne er helt frosne løsnes de fra formene og samlingen renses let med en lille kniv, så kuglerne er helt glatte.

3

Modelleringschokolade

Imens kuglerne sætter sig forberedes pynten af modelleringschokolade: 
Smelt chokoladen over et vandbad eller i mikrobølgeovn, så chokoladen netop er smeltet, husk at skålen holder varmen, så stop inden alt chokoladen er smeltet og rør rundt indtil det sidste er helt smeltet. Lad den køle lidt og rør derefter glukosesiruppen i chokoladen, rør kun til blandingen netop er rørt sammen og chokoladen begynder at sætte sig. 

Kom massen i en frysepose og kom den på køl indtil den har sat sig, hvis den bliver for hård kan den kommes et par sekunder i mikrobølgeovnen, til den netop bliver blød nok til, at man kan ælte den igennem. Når modelleringschokoladen er æltet igennem, skal den have konsistens som en fast modellervoks. Form derefter toppe til julekuglerne og spray dem med guldglitter. 

4

Glaze

Forbered først glazen, når moussekuglerne er gennemfrosne. 

Læg husblas i blød i koldt vand. Varm glukosesirup, sukker og vand op. Tag det af varmen når sukkeret er opløst. Rør herefter den kondenserede mælk i. Vrid husblassen for vand og lad den smelte i den varme sukkermasse. Kom den hvide chokolade i en høj beholder og hæld den varme masse heri. Tilsæt Dr. Oetker Concentrated Red Colour og blend massen med en stavblender. Husk ikke at bevæge stavblenderen op og ned, da der vil komme luftbobler. Kom plastfolie på således at det rører glazen. Lad den køle ned til 35 ºC.

Placér herefter de frosne moussekugler på en rist og hæld glazen udover kuglerne, spray evt. med lidt guldglimmer. Lad glazen sætte sig, og påsæt derefter guldtoppen. 


Anret desserterne på tallerkener og lad dem tø i køleskabet ca. 2-3 timer inden servering.

Tip

Der vil muligvis være kirsebærgelé og risalamandemousse tilovers. Dette kan støbes i en anden form eller kommes i serveringsglas. 

Du kan også bruge andre forme til desserten, hvis du ikke har runde silikoneforme. Støb eventuelt desserten i en springform, så det bliver en stor kage. 

Næringsindhold til opskriften Risalamande julekugler | Bag Live med Liv Martine

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 3471kJ
829kcal
1176kJ
281kcal
Fedt 38.75g 13.14g
Kulhydrat 108.79g 36.88g
Protein 10.35g 3.51g