Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Risalamande julekugler | Bag Live med Liv Martine

Overrask dine julegæster med de fineste julekugler, som består af en risalamandemousse med en kerne af kirsebærsauce, overtrukket med rød glaze.

5 stk.

avanceret 120 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Risalamande julekugler | Bag Live med Liv Martine

Redskaber:

silikoneform, kugleformet; ø 2,8 cm og ø 5,8 cm
plastiksprøjte
Dr. Oetker engangssprøjteposer
stavblender
termometer

Kirsebærkugler:

1 blad Dr. Oetker Husblas
0,5 dl kirsebærsauce , bær drænet fra
1 spsk. citronsaft
2 spsk. sukker

Risalamandemousse:

4 blade Dr. Oetker Husblas
0,5 dl vand
50 g sukker
300 g færdig risengrød
2 tsk. Dr. Oetker Vanilla Paste
1,5 tsk. Dr. Oetker Mandelaroma
3 dl piskefløde

Glaze:

6 blade Dr. Oetker Husblas
130 g Dr. Oetker Flydende Glukose
100 g sukker
90 g vand
100 g Nestlé® sødet kondenseret mælk
150 g hvid kvalitetschokolade
2 tsk. Dr. Oetker Concentrated Red Colour

Modelleringschokolade:

50 g mørk chokolade
15 g Dr. Oetker Flydende Glukose
Dr. Oetker Sprayable Glitter Gold

Tilberedning

Tilberedning

Bag live med Liv

Hvis du vil bage med Liv Martine søndag den 1. december  kl. 13, er det denne lækre opskrift du skal handle ind til. Udsendelsen tager ca. 1,5 time og streames live på Kagerullen's Facebook side, og du kan stille spørgsmål undervejs. Et godt råd er at have alle ingredienser klar og afvejet inden udsendelsen starter. Du finder en indkøbshjælp herunder, som viser hvor du kan købe Dr. Oetker produkterne. Videoen er også tilgængelig efter liveudsendelsen, hvis du ønsker at se den på et senere tidspunkt.
 
De benyttede Dr. Oetker produkter kan købes i følgende butikker:



Du kan købe alle de benyttede Dr. Oetker produkter fra opskriften, som et samlet bagekit på Bagetid.dk ved at klikke her. Denne gang har Bagetid.dk også lavet et bagekit inkl. de forme der bliver brugt i opskriften, køb bagekittet her. Derudover er det også muligt at tilkøbe kagering, stjernetyl og andet udstyr, hvis du mangler det derhjemme.


Dr. Oetker Husblas kan købes i Meny, Spar, Løvbjerg, ABC Lavpris, Rema 1000, hos Coops butikker samt online på Bagetid.dk, nemlig.com og Abashop.dk


Taylor & Colledge Vanilla Paste kan købes i Meny, Spar, Løvbjerg, ABC Lavpris samt online på Bagetid.dk og Abashop.dk


Dr. Oetker Mandelaroma kan købes i Meny, Spar, Løvbjerg, ABC Lavpris, Rema 1000 samt online på Bagetid.dk, nemlig.com og Abashop.dk

Dr. Oetker Flydende Glukose kan købes online på Bagetid.dk og Abashop.dk

Dr. Oetker Concentrated Rød colour kan købes i Meny, Spar, Løvbjerg samt online på Bagetid.dk, nemlig.com og Abashop.dk

Dr. Oetker Sprayable Glitter Gold kan købes i Meny, Løvbjerg samt på Bagetid.dk og Abashop.dk

Særligt udstyr

For at lave denne dessert, bestående af én lille rund kugle, indstøbt i en anden rund kugle er det nødvendigt med noget særligt udstyr. Vi har brugt Silikomart kugleforme på ø 2,8 cm og ø 5,8 cm. 
Det er muligt at lave desserterne med andre silikoneforme, men det vil give et andet udtryk.

1

Kirsebærkugler

Læg husblas i blød i koldt vand. Varm kirsebærsauce, citronsaft og sukker op i en gryde. Når sukkeret er opløst tages gryden af varmen. Vrid husblassen for vand og lad den smelte sammen med kirsebærsaucen. Træk kirsebærsaucen op i en plastiksprøjte og sprøjt den i de kugleformede silikoneforme (ø 2,8 cm). Kom kuglerne i fryseren i 3-4 timer indtil de er frosne. 

2

Risalamandemousse

Læg husblas i blød i koldt vand. Varm vand og sukker op. Når sukkeret er opløst og sukkerlagen koger tages den af varmen. Vrid husblas for vand og lad det smelte ned i sukkerlagen. Vend herefter massen sammen med risengrød, vaniljepasta og mandelaroma. Pisk fløden til en letpisket flødeskum og vend det sammen med risengrøden. Kom risalamandemoussen i en sprøjtepose. 

Samling

Fyld silikoneformene (ø 5,8 cm) halvt op med risalamandemousse. Befri kirsebærkuglerne og placér dem i midten af moussen. Fyld formen op med risalamandemousse og kom kuglerne på frost i 3-4 timer. Når kuglerne er helt frosne løsnes de fra formene og samlingen renses let med en lille kniv, så kuglerne er helt glatte.

3

Modelleringschokolade

Imens kuglerne sætter sig forberedes pynten af modelleringschokolade: 
Smelt chokoladen over et vandbad eller i mikrobølgeovn, så chokoladen netop er smeltet, husk at skålen holder varmen, så stop inden alt chokoladen er smeltet og rør rundt indtil det sidste er helt smeltet. Lad den køle lidt og rør derefter glukosesiruppen i chokoladen, rør kun til blandingen netop er rørt sammen og chokoladen begynder at sætte sig. 

Kom massen i en frysepose og kom den på køl indtil den har sat sig, hvis den bliver for hård kan den kommes et par sekunder i mikrobølgeovnen, til den netop bliver blød nok til, at man kan ælte den igennem. Når modelleringschokoladen er æltet igennem, skal den have konsistens som en fast modellervoks. Form derefter toppe til julekuglerne og spray dem med guldglitter. 

4

Glaze

Forbered først glazen, når moussekuglerne er gennemfrosne. 

Læg husblas i blød i koldt vand. Varm glukosesirup, sukker og vand op. Tag det af varmen når sukkeret er opløst. Rør herefter den kondenserede mælk i. Vrid husblassen for vand og lad den smelte i den varme sukkermasse. Kom den hvide chokolade i en høj beholder og hæld den varme masse heri. Tilsæt Dr. Oetker Concentrated Red Colour og blend massen med en stavblender. Husk ikke at bevæge stavblenderen op og ned, da der vil komme luftbobler. Kom plastfolie på således at det rører glazen. Lad den køle ned til 35 ºC.

Placér herefter de frosne moussekugler på en rist og hæld glazen udover kuglerne, spray evt. med lidt guldglimmer. Lad glazen sætte sig, og påsæt derefter guldtoppen. 


Anret desserterne på tallerkener og lad dem tø i køleskabet ca. 2-3 timer inden servering.

Tip

Der vil muligvis være kirsebærgelé og risalamandemousse tilovers. Dette kan støbes i en anden form eller kommes i serveringsglas. 


Du kan også bruge andre forme til desserten, hvis du ikke har runde silikoneforme. Støb eventuelt desserten i en springform, så det bliver en stor kage. 


Vi har udarbejdet en guide til hvordan der kan arbejde med chokolade på forskellige måder. Se vores chokolade guide her

Næringsindhold til opskriften Risalamande julekugler | Bag Live med Liv Martine

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 3475kJ
830kcal
1176kJ
281kcal
Fedt 38.75g 13.14g
Kulhydrat 109.10g 36.98g
Protein 10.36g 3.51g