Flag

Svensk Ambrosia kage

10 - 12 portioner
Nem
150 minutter
Den lækre svenske juleklassiker, ambrosiakage dekoreret med kandiseret appelsin. Navnet "ambrosia" betyder gudeføde og vi kunne ikke være mere enige.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
håndmixer
springform; ø 24 cm

Ingredienser

Citronkage
125 gblødt smør
90 ghvedemel
65 gkartoffelmel
1 tsk.Dr. Oetker Bagepulver
3æg str. M/L
150 gsukker
1 spsk.Dr. Oetker Naturlig Citronaroma
Glasur og pynt
3 dlflormelis
2 - 3 spsk.vand eller friskpresset appelsinjuice
½ - 1 bægreDr. Oetker Appelsinskal

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Bagepulver
Picture - Dr. Oetker Appelsinskal

Tænd ovnen på 175 °C traditionel varme.

1

Citronkage

125 gblødt smør
90 ghvedemel
65 gkartoffelmel
1 tsk.Dr. Oetker Bagepulver
3æg str. M/L
150 gsukker
1 spsk.Dr. Oetker Naturlig Citronaroma

Smelt smøret i en gryde på svag varme eller i mikroovn, lad det køle let.

Sigt hvedemel, kartoffelmel og bagepulver sammen. I en seperat skål, pisk æg og sukker sammen med en håndmixer, til blandingen er lys og luftig. Kom herefter æggeblandingen i melblandingen, tilsæt det smeltede smør og Naturlig Citronaroma og vend det hele sammen til en jævn dej.

Kom dejen i en smurt springform (ø 24 cm) gerne med bagepapir i bunden. Bag kagen i 35-40 minutter på nederste rille i ovnen. Mærk efter med et træspyd om kagen er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet. Afkøl kagen helt på en bagerist.

Bagetid: 35 - 40 Minutes

2

Glasur og pynt

3 dlflormelis
2 - 3 spsk.vand eller friskpresset appelsinjuice
½ - 1 bægreDr. Oetker Appelsinskal

Kom flormelis i en skål og tilsæt vand eller appelsinsaft til glasuren har den ønskede konsistens. Hæld glasuren over den kolde kage og drys med kandisererede appelsinskaller.


Tips

Du kan også lave kagen om til en lagkage med fyld af Cake Mousse Vanilla Taste. Flæk kagen i to bunde inden du kommer glasur på. Kom indholdet fra et brev Cake Mousse Vanilla Taste i en skål og tilsæt 2½ dl kold letmælk. Pisk med en håndmixer ved lav hastighed i 1 minut og herefter i 4 minutter ved høj hastighed til moussen er luftig. Kom moussen på den nederste bund, top med den anden bund og dekorer med glasuren og appelsinskal.

Find flere lagkageopskrifter og alle vores bedste tips og tricks til lagkager på vores temaside.