Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Tærte med hvid chokolade-lakridscreme og brombær

Lækkert hjemmebag, der vækker glæde.

10 - 12 portioner

for let øvede 60 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Tærte med hvid chokolade-lakridscreme og brombær

Tærteform; ø 24 cm:

Mandelbund:

170 g hvedemel
50 g mandelmel
125 g koldt smør
70 g flormelis
1 æggeblomme str. M/L
1 spsk. vand (vandet skal være iskoldt)
200 g hindbærmarmelade

Lakridscreme:

2 dl piskefløde
300 g hvid chokolade (finthakket)
1 tsk. Dr. Oetker Naturlig Lakridsekstrakt

Pynt:

3 bakker brombær

Tilberedning

Tilberedning

1

Smør tærteformen med fedtstof. Drys derefter formen med lidt mel så bund og sider er dækkede.

2

Mandelbund

Bland hvedemel og mandelmel i en skål. Skær smørret i mindre tern og smuldr det i melblandingen indtil det ligner rasp. Tilsæt derefter flormelis og æggeblomme og ælt dejen godt sammen. Tilsæt vandet hvis dejen har svært ved at samle sig.

3

Tænd ovnen på 180°C traditionel varme.

Sæt dejen på køl 30-45 minutter.

4

Rul dejen ud på et let meldrysset bord og tryk den forsigtigt i formen. Prik huller i dejen med en gaffel og bag tærtebunden i ca. 20 minutter til den er gylden. Lad den køle helt af.

Når bunden er kølet helt af fordeles hindbærmarmeladen i et jævnt lag på bunden.

5

Lakridscreme

Varm fløden op til lige under kogepunktet. Hæld den over chokoladen og lad blandingen stå i nogle minutter. Tilsæt lakridsekstrakt og rør cremen blank og ensartet. Hæld cremen over den afkølede tærtebund og stil den på køl i mindst 4 timer, eller gerne natten over.

Lige inden servering pyntes tærten med brombær.

Næringsindhold til opskriften Tærte med hvid chokolade-lakridscreme og brombær

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1985kJ
474kcal
1361kJ
325kcal
Fedt 0g 0g
Kulhydrat 0g 0g
Protein 0g 0g