Flag

Talkage med creme og krymmel

8 - 12 portioner
Middelsvær
165 minutter
Talkagen er et sjovt alternativ til den klassiske fødselsdagslagkage. Denne variant er pyntet med vores Summer krymmel og spiselige blomster.
Talkager og bogstavskager er en nem måde at lave meget personlige kager på og er et sjovt alternativ til den klassiske fødselsdagskage og lagkage. Denne version er lavet med en sprød mørdej med mandler og med en let og frisk citroncreme af mascarpone og lemon curd. I opskriften finder du også en ...
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
foodprocessor
skabelon til taludskæring
kagerulle
Dr. Oetker engangssprøjtepose
Dr. Oetker rund tyl; ø 13 mm

Ingredienser

Mørdejsbunde med mandler
300 ghvedemel
75 gDr. Oetker Mandelmel
75 gflormelis
2 spsk.Dr. Oetker Økologisk Vaniljesukker
1 knsp.salt
200 gkoldt smør i tern
1æg str. M/L
Mascarponecreme med lemon curd
5 dlpiskefløde
200 gmascarpone
200 glemoncurd
2 - 3 tsk.limesaft
Pynt
hindbær
jordbær
Dr. Oetker Summer
spiselige blomster

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Mandelmel
Picture - Dr. Oetker Økologisk Vaniljesukker
Picture - Dr. Oetker Summer

Uanset hvor gammel du bliver, er denne talkage perfekt at servere til din næste fødselsdag. Hvad end du fylder 5 år, 19 år eller 43 år, kan du kaste dig ud i denne nemme og meget populære tal-kage udviklet af kok og opskriftudvikler Louise Lorang fra online magasinet Lorang & Co. 



Opskriften giver nok dej til to tal af to lag og tilsvarende kagecreme. Laves kun et tal, skal alle ingredienser halveres eller lav én kage med fire lag.


Forberedelse

Find de nødvendige tal på vores talskabelon og print dem på et A4 papir. Klip herefter tallene ud. Udklippet bruges som skabeloner til kagebundene.

1

Mørdejsbunde med mandler

300 ghvedemel
75 gDr. Oetker Mandelmel
75 gflormelis
2 spsk.Dr. Oetker Økologisk Vaniljesukker
1 knsp.salt
200 gkoldt smør i tern
1æg str. M/L

Bland mel, mandelmel, flormelis, vaniljesukker og salt sammen i en foodprocessor. Blend smørret i med pulsefunktion, eller smuldr smørret i med fingrene til konsistensen er som rasp. Saml massen med et pisket æg. Brug kun så meget æg, der skal til for at dejen hænger sammen, det er vigtigt at arbejde hurtigt med dejen og ikke at ælte den for meget. 


Del dejen i fire. Rul dejen let flad, pak den i film og sæt den på køl i 30 minutter.


Tænd ovnen på 175 °C traditionel varme.


Rul den kolde dej ud mellem to stykker bagepapir, eller på et meldrysset bord. Hver dej skal være omkring ½ cm tyk og fylde ca. 1 A4 papir. 


Placer de udklippede skabeloner ovenpå dejen og skær tallene ud med en skarp kniv. Overskydende dej kan udstandses til små runde medaljer, som kan bruges som ekstra kager.



Bag bundene én ad gangen i ca. 12-14 minutter. De er færdige, når kagerne er let gyldne. Lad bundene køle helt af.

Bagetid: about 12 - 14 Minutes

2

Mascarponecreme med lemon curd

5 dlpiskefløde
200 gmascarpone
200 glemoncurd
2 - 3 tsk.limesaft

Pisk fløden til en let flødeskum. 


Rør mascarpone og lemoncurd sammen i en anden skål. Smag til med limesaft. Vend mascarponecreme med flødeskum og fyld cremen i en sprøjtepose med rund tyl.

3

Samling

Saml først kagen kort inden servering, da bundene ellers vil blive bløde.


Placér to af bundene på serveringsfade eller bræt. Sprøjt 1/4 af cremen ud på den ene bund og 1/4 på den anden. Sprøjt små toppe. Læg forsigtigt de to resterende bunde ovenpå. Sprøjt resten af cremen i små toppe på kagerne. Ved 4-lags kagen, gentages lagene indtil alle bunde og creme er brugt.

4

Pynt

hindbær
jordbær
Dr. Oetker Summer
spiselige blomster

Skyl hindbær og jordbær og skær jordbærene i kvarte. 


Dekorér talkagerne med Summer krymmel, jordbær, hindbær og spiselige blomster (kagen på billedet er pyntet med spiselige orkideer).


Tips

Bundene kan sagtens laves dagen forinden. Opbevar dem i en lufttæt beholder.


Find alle vores bedste tips og opskrifter på lagkager på vores temaside.