Flag

Triple Heart Attack Cheesecake

12 - 16 portioner
Middelsvær
340 minutter
Et hit hos alle cheesecake-elskere! Denne guddommelige cheesecake har en perfekt balance af sødt og syrligt, sprødt og blødt.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
springform; ø 24 cm
håndmixer
Dr. Oetker vinkelpalet - lille

Ingredienser

Kiksebund
250 gdigestive kiks
150 gblødt smør
Browniebund
200 ghakket mørk chokolade
150 gblødt smør
150 gflormelis
1æg str. M/L
75 ghvedemel
Cheesecakefyld
400 gflødeost naturel
150 gflormelis
1 tsk.Dr. Oetker Vanilla Paste
2æg str. M/L
Hindbærmousse
200 ghindbær (frosne eller friske)
150 gflormelis
1 tsk.Dr. Oetker Naturlig Citronaroma (kan undlades)
3 bladeDr. Oetker Husblas
4 dlpiskefløde
Pynt
friske blåbær og hindbær

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Vanilla Paste
Picture - Dr. Oetker Husblas

En lækker kombination af cremet cheesecake, sur-søde hindbær og bitter chokolade. Det er en kaloriebombe af en anden verden, men hvis man ser bort fra det, er det som at tage smagssansen med en tur i paradis.

1

Kiksebund

Knus eller blend kiksene og bland dem med smørret, til det bliver en smuldret og blød masse. Kom massen i en springform (ø 24 cm) med bagepapir, pres det godt sammen til et lag på ½-1 cm i bunden og lidt op ad siderne på springformen.

2

Browniebund

Smelt chokoladen over vandbad eller i mirkoovnen og sæt den til side. 




Rør smør og flormelis godt sammen i en skål. Tilsæt æg og pisk grundigt. Sigt hvedemelet og rør det i lidt ad gangen. Tilsæt langsomt den smeltede chokolade og rør dejen grundigt sammen til den er ensartet. Rør kraftigt til sidst, så dejen bliver luftig og fordel den så udover kiksebunden. Glat dejen jævnt ud med en vinkelpalet.

3

Cheesecakefyld

Tænd ovnen på 170 °C varmluft.

Pisk flødeost, flormelis og Vanilla Paste til en jævn og tyk masse. Pisk æggene i ét ad gangen, pisk grundigt efter hvert æg. Fyldet skal være jævn og cremet. Pisk til slut med en håndmixer ved høj hastighed i ca. 1 minut så blandingen bliver let og luftig, pisk dog ikke for længe for så kan fyldet skille. Fordel forsigtigt cheesecakefyldet ovenpå browniedejen og glat overfladen med en vinkelpalet.

Bag kagen i 30-40 minutter. Kagen skal være fast at røre ved og gylden i kanten. Midten må gerne være lys. Afkøl kagen let, dæk den til og kom den i køleskabet i mindst 2 timer, eller til den er helt kold.

4

Hindbærmousse

Læg husblas i blød i koldt vand.

Kom hindbær, flormelis og Naturlig Citronaroma i en kasserolle og bring det i kog. Rør eller pisk bærblandingen, så bærrene bliver mast lidt ud. Tag kasserollen af varmen og lad den køle lidt af. Klem husblassen fri for vand og smelt den i den lune bærblanding. Sæt hindbærmassen på køl til den er næsten helt kold, men ikke så længe at den når at stivne. Pisk fløden til flødeskum og vend den i hindbærmassen. Det er vigtigt at hindbærmassen ikke er helt stivnet, når flødeskummet vendes i.


Smør hindbærmoussen ud på toppen af den kolde kage, mens kagen stadig er i formen, glat moussen ud med en vinkelpalet. Stil kagen på køl til moussen har sat sig, mindst et par timer, men gerne natten over.

5

Pynt

Tag kagen ud af formen og pynt med friske hindbær og blåbær lige inden servering.


Tip

En cheesecake er perfekt at servere både til kaffen og som dessert. En cheesecake har rigtig godt af at stå natten over og sætte sig. Den er derfor ideel at tilberede dagen før gæsterne kommer! Læs vores bedste tips til cheesecakes.