Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Triple Heart Attack Christmas Cheesecake

Julecheesecake med smag af kanel og kardemomme og med en bund af brunkager, toppet med tyttebærmousse. Et hit hos alle cheesecake-elskere!

14 - 16 portioner

for let øvede 100 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Triple Heart Attack Christmas Cheesecake

Redskaber:

springform; ø 22 cm
foodprocessor eller minihakker
håndmixer
kagering
kageplast

Brunkagebund:

60 g smør
200 g brunkager , købt eller hjemmelavet

Kagebund med hvid chokolade:

50 g smør
100 g hvid chokolade , hakket
1 æg
60 g brun farin
2 spsk. Dr. Oetker Kanelsukker
60 g hvedemel
0,5 tsk. Dr. Oetker Bagepulver

Cheesecakefyld:

400 g flødeost
125 g sukker
2 spsk. Dr. Oetker Kanelsukker
1 tsk. kardemomme
2 æg

Tyttebærmousse:

4 blade Dr. Oetker Husblas
340 g tyttebærsyltetøj
1 tsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
200 g flødeost
200 g creme fraiche
2 dl piskefløde
15 - 20 dråber Dr. Oetker Concentrated Pink Colour

Pynt:

marengskys SLET
brunkager
pebermyntestokke
Dr. Oetker Golden and Shiny Pearls

Tilberedning

Tilberedning

1

Brunkagebund

Smelt smørret. Knus brunkagerne i en foodprocessor eller med en kagerulle og bland det sammen med smørret. Pres blandingen ned i bunden af en springform (ø 22 cm) beklædt med bagepapir.. Pres massen godt sammen. Stil bunden til side imens dejen til kagebunden med hvid chokolade laves.

2

Kagebund med hvid chokolade

Tænd ovnen på 175 °C traditionel varme. 


Smelt forsigtigt smør og hvid chokolade i en kasserolle eller i mikroovn. Kom æg, brun farin og kanelsukker i en skål og pisk det lyst og luftigt. Vend den smeltede smør og chokolade i. Sigt hvedemel og bagepulver i, og vend dejen sammen. Hæld dejen ovenpå brunkagebunden i springformen og bag kagen midt i ovnen i 20-25 minutter. Lad bunden afkøle lidt inden cheesecakefyldet kommes på.

3

Cheesecakefyld

Bland flødeost, sukker, kanelsukker og kardemomme sammen til det får en blød og jævn konsistens. Tilsæt ét æg ad gangen under kraftig omrøring. Hæld massen over den bagte bund i springformen. Bag kagen midt i ovnen i 40-50 minutter, indtil fyldet har sat sig. Lad kagen køle lidt af og stil den i køleskabet for at køle helt ned. Befri den kolde kage fra formen og kom den på et serveringsfad, kom kageplast og en kagering eller ringen fra en springform rundt om kagen.

4

Tyttebærmousse

Læg husblas i blød i koldt vand. Kom tyttebærsyltetøj og vaniljesukker i en gryde og varm det langsomt op indtil det hele er smeltet sammen og blandingen er varm. Blend syltetøjet med en stavblender eller i en foodprocessor eller blender, til massen er jævn. Vrid husblassen for vand og smelt den i det lune syltetøj.


Pisk flødeost og creme fraiche sammen. Tilsæt tyttebærsyltetøjet lidt ad gangen under konstant piskning. I en seperat skål piskes fløden til en let flødeskum. Tilsæt flødeskum og Concentrated Pink Colour til tyttebærcremen og vend det forsigtigt sammen. Fordel tyttebærmoussen på toppen af den afkølede cheesecake, smør toppen af moussen glat. Stil kagen på køl indtil moussen har sat sig, mindst 5 timer.

5

Pynt

Tag cheesecaken ud af køleskabet og befri kagen fra kagering og kageplast. Pynt kagen med marengskys, brunkager, pebermyntestokke og Golden and Shiny Pearls.

Tip

Lav gerne kagen dagen før, men pynt først kagen kort inden den skal serveres.


Hvis du ønsker at lave dine egne marengs til at pynte cheesecaken med, så kan du bruge denne grundopskrift på perfekte marengs.

Næringsindhold til opskriften Triple Heart Attack Christmas Cheesecake

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 28897kJ
6902kcal
1968kJ
470kcal
Fedt 286.12g 19.46g
Kulhydrat 994.47g 67.65g
Protein 81.31g 5.53g