til opskriften Triple Heart Attack Christmas Cheesecake
foodprocessor eller minihakker | |
springform; ø 22 cm | |
håndmixer | |
Dr. Oetker vinkelpalet - lille | |
kageplast | |
kagering |
60 g | smør |
200 g | brunkager købt eller hjemmelavet |
50 g | smør |
100 g | hvid chokolade hakket |
1 | æg str. M/L |
60 g | brun farin |
2 spsk. | Dr. Oetker Kanelsukker |
60 g | hvedemel |
½ tsk. | Dr. Oetker Bagepulver |
400 g | flødeost |
125 g | sukker |
2 spsk. | Dr. Oetker Kanelsukker |
1 tsk. | kardemomme |
2 | æg str. M/L |
4 blade | Dr. Oetker Husblas |
340 g | tyttebærsyltetøj |
1 tsk. | Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje |
200 g | flødeost |
200 g | creme fraiche |
2 dl | piskefløde |
15 - 20 dråber | Dr. Oetker Concentrated Pink Colour |
marengskys | |
brunkager | |
pebermyntestokke | |
Dr. Oetker Golden and Shiny Pearls |
Smelt smørret. Knus brunkagerne i en foodprocessor eller med en kagerulle og bland det sammen med smørret. Pres blandingen ned i bunden af en springform (ø 22 cm) beklædt med bagepapir. Pres massen godt sammen. Stil bunden til side imens dejen til kagebunden med hvid chokolade laves.
Tænd ovnen på 175 °C traditionel varme.
Smelt forsigtigt smør og hvid chokolade i en kasserolle eller i mikroovn. Kom æg, brun farin og kanelsukker i en skål og pisk det lyst og luftigt. Vend den smeltede smør og chokolade i. Sigt hvedemel og bagepulver i, og vend dejen sammen. Hæld dejen i springformen ovenpå brunkagebunden og bag kagen midt i ovnen i 20-25 minutter. Lad bunden afkøle lidt inden cheesecakefyldet kommes på.
Bagetid: 20 - 25 minutter
Bland flødeost, sukker, kanelsukker og kardemomme sammen til det får en blød og jævn konsistens. Tilsæt ét æg ad gangen under kraftig omrøring. Hæld massen over den bagte bund i springformen og glat den ud med en vinkel palet. Bag kagen midt i ovnen i 40-50 minutter, indtil fyldet har sat sig. Lad kagen køle lidt af og stil den derefter i køleskabet for at køle helt ned.
Befri den kolde kage fra springformen og kom den på et serveringsfad, kom kageplast og en kagering eller ringen fra en springform rundt om kagen.
Bagetid: 40 - 45 minutter
Læg husblas i blød i koldt vand.
Kom tyttebærsyltetøj og vaniljesukker i en gryde og varm det langsomt op indtil det hele er smeltet sammen og blandingen er varm. Blend syltetøjet med en stavblender eller i en foodprocessor eller blender, til massen er jævn. Vrid husblassen for vand og smelt den i det lune syltetøj.
Pisk flødeost og creme fraiche sammen. Tilsæt tyttebærsyltetøjet lidt ad gangen under konstant piskning. I en seperat skål piskes fløden til en let flødeskum. Tilsæt flødeskum og Concentrated Pink Colour til tyttebærcremen og vend det forsigtigt sammen.
Fordel tyttebærmoussen på toppen af den afkølede cheesecake, smør toppen af moussen glat med en vinkelpalet. Stil kagen på køl indtil moussen har sat sig, mindst 5 timer.
Tag cheesecaken ud af køleskabet og befri kagen fra kagering og kageplast. Pynt kagen med marengskys, brunkager, pebermyntestokke og Golden and Shiny Pearls.
Lav gerne kagen dagen før, men pynt først kagen kort tid inden den skal serveres.
Hvis du ønsker at lave dine egne marengs til at pynte cheesecaken med, så kan du bruge denne nemme opskrift Grundopskrift på perfekte marengs.
Per Portion / Styk | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energi |
28797
kJ
6878 kcal |
1959
kJ
468 kcal |
Fedt | 282.87 g | 19.24 g |
Kulhydrat | 993.79 g | 67.60 g |
Protein | 80.96 g | 5.51 g |
Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.
Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.
Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.
Ja
nej
For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.
Ja
nej
Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: