Flag

Upside-downkage med blommer

10 - 12 portioner
Nem
150 minutter
Denne såkaldte upside-down kage er i en skøn blommeversion. Kagen vendes med bunden i vejret efter bagning, så man kan se den lækre karamelliserede frugt
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
håndmixer
Dr. Oetker Retro springform; ø 20 cm

Ingredienser

Blommetopping
50 gblødt smør
40 glyst rørsukker
4blommer mellemstor størrelse
Kagedej
200 gblødt smør
200 glyst rørsukker
3æg str. M/L
175 ghvedemel
1 ½ tsk.Dr. Oetker Bagepulver
2 poserDr. Oetker Mandelmel (100 g)
2 tsk.Dr. Oetker Vaniljearoma
½ knsp.salt
2 spsk.kogende vand

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Bagepulver
Picture - Dr. Oetker Mandelmel (100 g)
Picture - Dr. Oetker Vaniljearoma

Tænd ovnen på 180 °C traditionel varme.


Blommetopping

Smør en springform (ø 20 cm) med noget af de 50 g smør, læg det resterende smør som små klatter fordelt over bunden af formen. Drys de 40 g rørsukker i et jævnt lag over bunden af formen.


Skyl blommerne og fjerne stenene ved at skære blommen igennem hele vejen rundt, og forsigtigt vride de to sider fra hinanden. Fjern stenen og skær blommerne i tynde både. Læg bådene fint i springformen, så de dækker hele bunden.

1

Kagedej

200 gblødt smør
200 glyst rørsukker
3æg str. M/L
175 ghvedemel
1 ½ tsk.Dr. Oetker Bagepulver
2 poserDr. Oetker Mandelmel (100 g)
2 tsk.Dr. Oetker Vaniljearoma
½ knsp.salt
2 spsk.kogende vand

Pisk smør og sukker sammen i en skål til det er let og luftigt. Pisk æggene i et ad gangen og pisk mindst 1 minut for hvert æg, så dejen bliver let og luftig. 


Sigt mel og bagepulver i dejen, tilsæt mandelmel, vaniljearoma, salt og vand og rør til dejen er glat og ensartet.

Hæld dejen over blommerne i springformen og glat dejen ud. Bag kagen midt i ovnen i 50-60 minutter. Mærk efter med et træspyd om kagen er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet.

Lad blommekagen afkøle på en rist til den er lun og vend den derefter ud på et serveringsfad. Det er nemmest først at fjerne siderne af springformen efter kagen er vendt ud på fadet. Fjern forsigtigt formen, når kagen har sluppet.

Bagetid: 50 - 60 Minutes


Tips

Kagen kan serveres med koldt flødeskum eller cremefraiche, gerne rørt op med lidt Vanilla Paste.

Hvis du ikke kan finde mellemstore blommer kan 6-7 små også bruges, de må ikke være for overmodne og skal være faste i konsistensen. Du kan også erstatte blommer med fx ferskner, nektariner eller abrikoser.