Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

Vanilje-citroncreme roulade

(0)
4 3 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Denne roulade er smurt med en blød vaniljesmørcreme med en frisk smag af citron.

10 - 12 portioner

for let øvede 45 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Vanilje-citroncreme roulade

Vanilje-citroncreme:

200 g blødt smør
200 g flormelis
2 pasteuriserede æggeblommer
revet skal og saft fra 1 ubehandlet citron
1 tsk. Dr. Oetker Vanilla Paste
½ dl piskefløde

Rouladebund:

4 æg str. M/L
125 g sukker
90 g hvedemel
35 g kartoffelmel
sukker til drys
flormelis til pynt

Tilberedning

Tilberedning

1

Vanilje-citroncreme

Pisk smør, flormelis, æggeblommer, citronskal og Vanilla Paste sammen i en skål. Pisk fløden i lidt ad gangen og pisk til cremen samler sig. Tilsæt citronsaft, pisk indtil cremen er ensartet. Sæt den til side på køkkenbordet

2

Rouladebund

Tænd ovnen på 220°C traditionel varme.


Pisk æg og sukker skummende hvidt. Vend forsigtigt sigtet mel og kartoffelmel i æggemassen uden at slå luften ud, og fordel dejen i en firkant på ca. 30 x 40 cm på en bageplade beklædt med bagepapir.



Bag rouladebunden i 5-6 minutter til den er let gylden og gennembagt. Når rouladen tages ud af ovnen drysses den med sukker og vendes ud på et rent stykke bagepapir så sukkersiden vender nedad. Træk forsigtigt det øverste bagepapir vandret af. Ved at trække opad ødelægges bunden nemt. Med bagepapiret, bunden ligger på, rulles bunden forsigtigt sammen til en roulade et par gange. Afkøl bunden til den er lun.



Bag rouladebunden midt i ovnen i ca. 10-12 minutter til den er let gylden og gennembagt. Tag rouladen ud af ovnen og vend den over på et rent stykke bagepapir, der er drysset jævnt med sukker. Træk forsigtigt det øverste bagepapir vandret af (hvis der trækkes opad ødelægges bunden nemt). Uden at fjerne bagepapiret med sukkeret rulles bunden sammen til en roulade. Lad bunden køle lidt af på denne måde, dette mindsker risikoen for at bunden revner når den skal rulles med fyldet.

3

Samling

Når bunden er kølet lidt af, så den kun er lun rulles den ud igen og bagepapiret fjernes. Smør forsigtigt bunden med vanilje-citroncremen og rul den igen sammen til en roulade. Pak rouladen ind i film og læg den i køleskabet til servering. Drys med flormelis lige inden servering.

Næringsindhold til opskriften Vanilje-citroncreme roulade

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1491 kJ
356 kcal
1637 kJ
391 kcal
Fedt 20.37 g 22.39 g
Kulhydrat 38.81 g 42.65 g
Protein 4.55 g 5.00 g