Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Vanilje-og hindbærcupcakes

Disse cupcakes smager skønt af vanilje og hindbær. De er perfekte på en lun forårsdag.

12 - 16 stk.

for let øvede 80 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Vanilje-og hindbærcupcakes

Kagedej:

3 æg str. M/L
150 g sukker
100 g smeltet smør
1 dl mælk
1 pose Dr. Oetker Mandelmel (50 g)
1,5 tsk. Dr. Oetker Bagepulver
200 g hvedemel
0,5 tsk. salt
1 bakke friske eller frosne hindbær (125 g)
Dr. Oetker Ternede Muffinforme

Vanilje-smørcreme og pynt:

3 pasteuriserede æggehvider
150 g sukker
175 g blødt smør
1 spsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
Dr. Oetker Rainbow Mix

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 180 °C varmluft eller 200 °C traditionel varme.

1

Kagedej

Bland sigtet mel, bagepulver, mandelmel og salt sammen i en skål. Pisk æg og sukker skummende hvidt. Rør sigtet mel og bagepulver i æggemassen sammen med mandelmel og salt. Tilsæt smør, mælk og bær og vend dejen sammen med en dejskraber.


Fyld muffinformene 2/3 op med dej og bag kagerne 18-20 minutter til de er hævet og gyldenbrune.



Afkøl kagerne på en bagerist.

2

Vanilje-smørcreme og pynt

Bland æggehvider og sukker sammen i en varmefast skål. Varm forsigtigt blandingen op over vandbad under konstant omrøring til blandingen når en temperatur på 60-65° C (når sukkerkrystallerne er smeltet er massen klar). Tag skålen af varmen og pisk i 10 minutter til konsistensen er som marengs og helt afkølet. Pisk smørret i den helt afkølede marengsmasse lidt ad gangen og pisk til smørcremen er jævn. Rør vaniljesukker i smørcremen.


Fyld smørcremen i en sprøjtepose, sprøjt den ud på de afkølede kager og pynt med krymmel.

Næringsindhold til opskriften Vanilje-og hindbærcupcakes

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1382kJ
330kcal
1532kJ
366kcal
Fedt 19.54g 21.71g
Kulhydrat 33.42g 37.13g
Protein 4.74g 5.27g