Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Vanilje-yoghurt-ispinde med hindbærbund og hvid chokotop

Læskende og lækre - den ultimative forkælelse på en varm sommerdag.

6 stk.

avanceret 120 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Vanilje-yoghurt-ispinde med hindbærbund og hvid chokotop

Isforme (alternativt engangskrus):

Vaniljeis:

250 g yoghurt (10 %)
1 dl piskefløde
3 spsk. flormelis
1 tsk. Dr. Oetker Økologisk Vaniljesukker

Hindbæris:

1 dl vand
125 g sukker
125 g friske eller frosne hindbær

Chokoladetop:

150 g hvid kogechokolade eller chokoladeknapper

Tilberedning

Tilberedning

1

Vaniljeis

Pisk yoghurt, fløde, flormelis, vaniljesukker og evt. hindbærekstrakt sammen med en håndmixer indtil vaniljecremen danner bløde toppe. Fyld formene 2/3 med vaniljeis, stik en ispind i hver og sæt dem i fryseren i 2 timer.

2

Hindbæris

Kog vand og sukker op og lad blandingen simre ved svag varme til konsistensen er som sirup. Tilsæt hindbær og kog blandingen op. Bruger du frosne hindbær skal de simre til de er optøede. Pres blandingen gennem en sigte så hindbær-kernerne sorteres fra. Lad hindbærblandingen køle helt af og fordel den derefter oven på vaniljeisen. Frys isene yderligere 3-4 timer.

3

Chokoladetop

Tag isene ud af formene og lad dem ligge ½ time i fryseren så overfladen bliver lidt tør. Smelt chokolade over et vandbad eller i mikroovn. Chokoladen skal tempereres. Vær derfor varsom når du smelter den hvide chokolade og tag den af varmen så snart chokoladen er næsten smeltet. Chokoladen må ikke blive for varm. Hæld chokoladen op i et højt glas der passer til isene. Dyp ispindene i den let afkølede chokolade og læg dem tilbage i fryseren i en tætlukket beholder indtil servering.

Næringsindhold til opskriften Vanilje-yoghurt-ispinde med hindbærbund og hvid chokotop

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1474kJ
352kcal
984kJ
235kcal
Fedt 15.43g 10.29g
Kulhydrat 47.52g 31.68g
Protein 3.47g 2.31g