Flag

Yoghurt ispinde med hindbær og hvid chokolade

6 stk.
Middelsvær
365 minutter
Nemme, læskende og lækre - den ultimative forkælelse på en varm sommerdag. Ispinde lavet med yoghurt, hindbær og overtukket med hvid chokolade.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
ispindeform
håndmixer
ispinde

Ingredienser

Vanilje-yoghurt is
250 ggræsk yoghurt (10%)
1 dlpiskefløde
3 spsk.flormelis
1 tsk.Dr. Oetker Økologisk Vaniljesukker
Hindbæris
1 dlvand
125 gsukker
125 gfriske eller frosne hindbær
Hvid chokolade overtræk
150 ghvid kogechokolade eller chokoladeknapper

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Økologisk Vaniljesukker
1

Vanilje-yoghurt is

250 ggræsk yoghurt (10%)
1 dlpiskefløde
3 spsk.flormelis
1 tsk.Dr. Oetker Økologisk Vaniljesukker

Pisk yoghurt, piskefløde, flormelis, vaniljesukker sammen med en håndmixer indtil vaniljecremen danner bløde toppe. Fyld formene 2/3 op med med ismassen, stik en ispind i hver og sæt dem i fryseren i 2 timer.

2

Hindbæris

1 dlvand
125 gsukker
125 gfriske eller frosne hindbær

Kog vand og sukker op og lad blandingen simre ved svag varme til konsistensen er som sirup. Tilsæt hindbær og kog blandingen op. Bruges frosne hindbær skal de simre til de er optøede. Pres blandingen gennem en sigte så hindbærkernerne sigtes fra.


Lad hindbærblandingen køle helt af og hæld den derefter oven på vaniljeisen. Frys isene i yderligere 3-4 timer.

3

Hvid chokolade overtræk

150 ghvid kogechokolade eller chokoladeknapper

Tag isene ud af formene og lad dem ligge ca. 30 minutter i fryseren så overfladen bliver lidt tør. 


Temperer chokoladen ved at varme den 30 sekunder ad gangen i mikroovnen, og rør i chokoladen imellem hver gang. Fortsæt med dette indtil chokoladen begynder at smelte. Herefter gives chokoladen kun 10 sekunder ad gangen, rør imellem hver gang. Chokoladen skal have en temperatur mellem 28-30 ºC. 


Hæld chokoladen op i et højt glas der passer til isene. Dyp ispindene i den let afkølede chokolade og læg dem tilbage i fryseren i en tætlukket beholder indtil servering.


Tips

Hvis du ikke har en ispinde form kan du bruge engangskrus.


Vi har udarbejdet en guide til hvordan du kan arbejde med og temperer chokolade på forskellige måder. Se vores chokolade guide her, hvor du også kan læse hvordan du kan temperere chokolade, hvis du ikke har en mikroovn.