Flag

Vegansk chokolademoussekage

8 - 10 portioner
Middelsvær
450 minutter
Denne veganske kage er med en daddel- og mandelbund med espresso. Derudover er den helt uden tilsat sukker grundet dadlernes naturlige sødme.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
foodprocessor
kageplast
springform; ø 16 cm

Ingredienser

Kaffe-kakao bund
100 gdadler uden sten
1 poseDr. Oetker Hakkede Mandler (50g)
1 tsk.instant espresso pulver
2 spsk.kogende vand
1 spsk.kakao
1 poseDr. Oetker Mandelsplitter (50g)
Vegansk chokolademousse
100 gcashewnødder, usaltede
200 gdadler uden sten
1 dlkoldt vand
1 brevDr. Oetker Vegegel - vegansk alternativ til gelatine
2 spsk.kakao
2 tsk.Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt
1 spsk.kokosolie flydende
1 dlsoya piskefløde
Pynt
1 ½ dlsoya piskefløde
1 poseDr. Oetker Hasselnøddeflager (50g)

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Hakkede Mandler (50g)
Picture - Dr. Oetker Mandelsplitter (50g)
Picture - Dr. Oetker Vegegel - vegansk alternativ til gelatine
Picture - Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt
Picture - Dr. Oetker Hasselnøddeflager (50g)

Værktøj du får behov for i denne opskrift

Til denne opskrift er det vigtigt med en god foodprocesser eller blender for at lykkes. Del evt. opskriften på moussen i to, hvis din blenders skål er for lille.


Vi har brugt en ø 16 cm springform beklædt med bagepapir i bunden og foret med kageplast langs siden, så det er let at befri kagen. Hvis du kun har en større form, kan du sagtens bruge den. Mousselaget bliver blot lidt lavere og bunden bliver lidt tyndere.

1

Forberedelse

100 gcashewnødder, usaltede
1 dlkoldt vand

Læg de rå cashewnødder til chokolademoussen i blød i 1 dl koldt vand mindst 2 timer (gerne 4 timer) inden de skal bruges. Dermed bliver de blødgjorte og fungerer perfekt som et vegansk alternativ til flødeost i denne opskrift.

2

Kaffe-kakao bund

100 gdadler uden sten
1 poseDr. Oetker Hakkede Mandler (50g)
1 tsk.instant espresso pulver
2 spsk.kogende vand
1 spsk.kakao
1 poseDr. Oetker Mandelsplitter (50g)

Kom dadler, hakkede mandler og espressopulver rørt med det kogende vand i en foodprocessor og blend til en ensartet masse, tilsæt kakaopulver og blend til det er blandet i. Tag massen ud på bordet og ælt mandelsplitterne i dadelmassen, så den får en god struktur.


Læg et stykke bagepapir hen over bunden af en springform (ø 16 cm) og luk formen rundt om bunden, så papiret ligger stramt. Beklæd siderne med kageplast. Fordel nøddemassen ud over formens bund, i et tyndt lag. Pres den ensartet og stil bunden i køleskabet.

3

Vegansk chokolademousse

200 gdadler uden sten
1 dlkoldt vand
1 brevDr. Oetker Vegegel - vegansk alternativ til gelatine
2 spsk.kakao
2 tsk.Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt
1 spsk.kokosolie flydende
1 dlsoya piskefløde

Kom de udblødte og drænede cashewnødder i en foodprocessor og blend til de er findelte. Tilsæt dadlerne en efter en til massen og blend til massen er jævn.


Opløs Vegegel i koldt vand og kog op til massen tykner (1-2 minutter). Kom den derefter op til daddelmassen, sammen med kakao, vaniljeekstrakt og kokosolie og blend massen til den er jævn.


Pisk soyafløden til skum og vend den i kakaomassen. Hæld moussen over bunden og bank formen mod bordpladen, så overfladen bliver glat og pæn. Stil kagen på køl i 3-4 timer til moussen har sat sig.

4

Pynt

Picture - Vegansk-chokolade_moussekage_oppefra_til_web.jpg

Pisk soyafløden til skum.

Åben springformen og placer kagen på et serveringsfad. Træk forsigtigt kageplasten af kanten og pynt toppen med soyaflødeskum og drys med hasselnøddeflager. Kagen kan holde sig op til 2 dage i køleskab.


Flere veganske kager med Vegegel
Picture - vegegel_kager_til_web.jpg

Find flere kager med Vegegel her.