Flag

Vegansk lagkagebund uden æg

3 bunde
Nem
35 minutter
I denne opskrift, på lagkagebunde med kakao, er æg erstattet af kikærtevand, så disse lagkagebunde er både veganske, laktosefri og uden æg.
I denne opskrift har vi erstattet æggene med kogevand fra kikærter, såkaldt "Aquafaba", som kan bruges på samme måde som piskede æggehvider i de fleste opskrifter. Aquafaba har en smule bismag, og vi har derfor valgt at tilsætte kakao til opskriften. Kakao kan delvis erstattes af mel, såfremt du ...
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
håndmixer
Dr. Oetker vinkelpalet - lille

Ingredienser

Veganske lagkagebunde med kakao
1 ¾ dlvand fra kikærter på dåse (væden fra en 400 g dåse)
200 gsukker
75 gkokosolie
175 ghvedemel
50 gkakao
1 tsk.Dr. Oetker Økologisk Bagepulver
1 tsk.Dr. Oetker Økologisk Vaniljesukker
1 knsp.salt

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Økologisk Bagepulver
Picture - Dr. Oetker Økologisk Vaniljesukker

Tænd ovnen på 175 ºC varmluft.

1

Veganske lagkagebunde med kakao

1 ¾ dlvand fra kikærter på dåse
200 gsukker
75 gkokosolie
175 ghvedemel
50 gkakao
1 tsk.Dr. Oetker Økologisk Bagepulver
1 tsk.Dr. Oetker Økologisk Vaniljesukker
1 knsp.salt

Dræn væden fra en 400 g dåse kikærter over i en røreskål (kikærterne skal ikke bruges i denne opskrift). Pisk kikærtevandet til en luftig masse. Tilsæt en spiseske sukker ad gangen. Pisk indtil alt sukker er opløst og massen er luftig og ligner marengs.

Hvis kokosolien er fast, så smelt den så den lige akkurat er flydende, og lad den afkøle lidt.

Rør mel, kakao, bagepulver, vaniljesukker og salt sammen. Sigt det ned i aquafaba marengsen. Vend forsigtigt dejen sammen, tilsæt kokosolien og vend igen til dejen er ensartet.

2

Bagning

Tegn 3 cirkler på 16-18 cm i diameter på et ark bagepapir. Vend papiret om og fordel dejen ligeligt mellem de 3 cirkler. Glat dejen jævnt ud i hver cirkel med en vinkelpalet.

Bag bundene i 12-15 minutter. Træk bagepapiret med bundene over på køkkenbordet og lad bundene køle helt af inden brug.

Bagetid: 12 - 15 Minutes


Tips til vegansk kagefyld

Hvis du mangler inspiration til cremer og mousser i veganske lagkager, kan du få lidt hjælp her:

Vegansk vaniljekagecreme: Brug den klassiske Kagecreme med Vaniljesmag, og erstat komælken med plantemælk. Tilsæt evt. lidt pisket soyafløde for at skabe en vegansk konditorcreme.

Vegansk hindbærmousse: Følg opskriften på mousse fra denne kage.

Vegansk blåbærmousse: Følg opskriften på mousse fra denne kage.

Vegansk jordbærmousse: Følg opskriften på mousse fra denne kage.