Flag

Søstjerner - småkager med farvet sukker | Kreahjørnet

20 - 25 stk.
Middelsvær
90 minutter
Se hvordan du nemt kan skabe flotte søstjerner med personlighed med brug af sukkerøjne, farvet glasur og farvet sukker. De vil pynte ethvert kagebord.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
udstikker

Ingredienser

Småkagedej
125 gblødt smør
175 gsukker
1 tsk.Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
1 knsp.salt
1æg str. M/L
275 ghvedemel
¼ tsk.Dr. Oetker Bagepulver
Farvet sukkersand
200 gsukker
1 tsk.Dr. Oetker Blå Konditorfarve
1 tsk.Dr. Oetker Grøn Konditorfarve
Glasur
400 gflormelis
Dr. Oetker Blå Konditorfarve
Dr. Oetker Grøn Konditorfarve
pasteuriseret æggehvide ; til lind konsistens
Pynt
Dr. Oetker Sugar Eyes

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
Picture - Dr. Oetker Bagepulver
Picture - Dr. Oetker Blå Konditorfarve
Picture - Dr. Oetker Grøn Konditorfarve
Picture - Dr. Oetker Blå Konditorfarve
Picture - Dr. Oetker Grøn Konditorfarve
Picture - Dr. Oetker Sugar Eyes
1

Småkagedej

Pisk smør, sukker, vaniljesukker og salt lyst. Pisk ægget i. Tilsæt hvedemel og bagepulver, og rør dejen sammen. Form dejen til en kugle og tryk den flad. Pak dejen ind i husholdningsfilm og sæt den på køl et par timer, og gerne natten over.

2

Tænd ovnen på 175 °C traditionel varme.


Tag dejen ud af køleskabet og rul den ud på et meldrysset bord til en tykkelse på 3-4 mm. Udstik småkagerne og form stjernespidserne, til småkagerne ligner søstjerner. Se hvordan i videoen. Læg kagerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag småkagerne i midten af ovnen i 9-11 minutter til de er let gyldne. Afkøl kagerne på en bagerist.

3

Farvet sukkersand

Rør 100 g af sukkeret med 1 tsk. blå konditorfarve og spred det ud på et stykke bagepapir. Rør de resterende 100 g sukker med 1 tsk. grøn konditorfarve og spred det ud på et stykke bagepapir. Lad sukkeret tørre natten over. Når sukkeret er tørt, knuses det let med bagsiden af en ske.

4

Glasur

Rør 200 g flormelis med blå konditorfarve og æggehvide til en lind, lidt tynd konsistens. Rør de resterende 200 g flormelis med grøn konditorfarve og æggehvide til en ligeledes lind konsistens.


Pynt

Dyp nogle af småkagerne i den blå glasur og nogle i den grønne. Alternativt kan glasuren kommes på med en ske eller sprøjtes på med en sprøjtepose.


Kom Sugar Eyes på den stadig våde glasur. Dyp derefter kagerne i det farvede sukker. Lad kagerne tørre før de kommes i en kagedåse til opbevaring.