Flag
Brunch
Anledninger
Brunch

Brunch er en sammensætning af de engelske ord "breakfast" og "lunch", og er for de personer hvor morgenmad er alt for tidligt til at spise, og frokost er liiiidt for sent.

At gå ud og spise brunch kan være en hurtig løsning i en travl hverdag, men det kan også være en perfekt start på en dag fyldt med festligheder. Om det så er en bachelorette party, fødselsdag eller jubilæum, så er brunch en ideel start på en hyggelig dag.

Brunch er kendetegnet ved at have en stor menu og forskellige små retter, hvor man så udvælger flere retter til ens tallerken. Det kan næppe kaldes en brunch, hvis man kun serverer en enkel ret. Det er derfor en nem løsning når man skal tilfredsstille alles behov, da man vælger de retter man selv kan lide ud af det store udvalg.

Læs mere herunder og bliv inspireret af vores mange opskrifter til næste gang du inviterer gæster til brunch.

Mejeri og topping

Det kan være svært at undgå mejerprodukter når man taler om morgenmad. Om det så er osteskiven på din morgenbolle, mælken til din morgenkaffe, eller yogurten til din müesli, så er mejeriprodukter og morgenmad noget der ofte går hånd i hånd.

En klassisk opskrift til morgenen og brunch, kan også være en form for grød. Det er nemt og lav, og mætter godt til i løbet af dagen. Her kan man tilpasse den helt som man har lyst! Lav din egen hjemmelavet müesli til yogurten og tilføj frugt af eget valg, eller lav en lækker cremet marmelade som du kan putte i din chiagrød.

Hvad er forskellen på syltetøj og marmelade?

Syltetøj er en blanding af sukker, hele frugter og frugtstykker med en flydende og tyndere konsistens. Den består normalt af mindst 45 % frugt.

Marmelade er en blanding af sukker og frugtpuré med en passende tyktflydende og geléagtig konsistens. Den består normalt af mindst 35 % frugt. Marmelade er desuden tykkere og mere jævn i konsistensen end syltetøj.

Læs mere om syltning, marmelade, eller gelé på vores temaside her.

Det søde hjørne

Det er ikke brunch uden søde sager til ganen. De klassiske pandekager og vafler er et "must have" og den perfekte start på måltidet. Det er en af de ting som man har som favorit lige fra barnsben af. Her kan man igen bruge sin hjemmelavede marmelade eller syltetøj som topping.

Har man ikke lyst til pandekager eller vafler, kan man nemt møtte sukkertrangen med andre søde sager. Se opskrifter op dit yndlingsbagværk fra bageren, og imponér dine gæster når de kommer til brunch!

Brød og boller

Duften af frisk bagværk er noget som hurtigt kan sætte gang i appetitten. Brød, boller eller andet bagværk er nærmest et krav, når man taler om brunch. For hvad er en skive ost uden et stykke brød at putte den på?

Når man taler om saltet bagværk er der flere forskellige varienter. De klassiske ting er fx. toast, rugbrød, hvidt brød, surdejsbrød og lune boller. Har man små børn eller lyst til andet saltet bagværk, kan man også lave pølsehorn eller pizza snacks

Scones

Scones er et klassisk bagværk fra England og Irland, som både kan være sødt eller saltet. Det bliver ofte serveret til afternoon tea sammen med smør, syltetøj eller en cremet frugtcurd.

Der er mange varianter af scones med forskelligt fyldt. Det kan fx. være rosiner, kanel eller blåbær, men her i Dnamark er de mest kendt for den søde version med chokoladestykker eller deres klassiske uden noget. Skal du have noget lækkert topping ved siden af, kan du prøve at lave din egen frugtcurd.

Find vores opskrift på frugtcurd & scones her på siden, og løft din brunch til et nyt niveau!

Er scones en kage eller et brød?

Det kan være forvirrende om scones er en kage eller et brød. Scones er en type bolle og minder meget om en typisk chokoladebolle. Konsistensen er dog anderledes, da scones bages med bagepulver som giver det en lækker krumme-konsistens, modsat boller som oftest bages med gær og er mere bløde. Bagepulveret gør at scones er en bolle som nemt og hurtigt kan bikses sammen til dine gæster, da dejen ikke skal stå og hæve i lang tid.