Flag
Vanilje
Vaniljeprodukter

Hvad bruger man vaniljeprodukter til?

Opdagelsen af vaniljeplanten har virkelig påvirket konditor- og bagerfaget. Som dronningen af alle krydderier er vanilje i dag den dominerende smagsvariant i det søde køkken. Den bliver brugt som smagsgiver i talrige opskrifter, der nyder godt at vaniljens søde og komplekse smag. Ud over de klassiske vaniljestænger af høj kvalitet, findes der nu mange andre vaniljeprodukter på markedet. Det brede udvalg af Dr. Oetker-produkter spænder fra vaniljepasta og naturlig vaniljeekstrakt til den klassiske vaniljesukker og økologiske Bourbon vaniljestænger og alt det der ligger imellem.

Vaniljestænger

Hele vaniljestænger indeholder rene, uforarbejdede vaniljekorn. Vaniljestænger er det sikre valg for dig, der ønsker at holde bagningen så naturlig som muligt. Dr. Oetker Økologisk Bourbon Vaniljestang er en aromatisk håndplukket vaniljestang, der er perfekt at anvende i kager, småkager, desserter og cremer.

Vaniljepasta

Vaniljepasta giver en intens vaniljesmag til din opskrift. Dr. Oetker Vanilla Paste har de karakteristiske sorte prikker, der betyder et højt indhold af ægte vaniljekorn, og er derfor også et godt alternativ til vaniljestangen. Det er tyk cremet gel/sirup som blandt andet kan bruges i bagværk, desserter og cremer. Den er nem at dosere og nem at røre ud og derfor også perfekt til opskrifter med flydende konsistenser fx klassisk koldskål. Hvis du ønsker en økologisk vaniljepasta, så prøv Taylor & Colledge Organic Vanilla Paste.

 

 

Vaniljeekstrakt

Vaniljeekstrakt er et populært produkt på grund af dets intense smag. Med en flydende konsistens er Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt uden korn perfekt til desserter, kager og frostings og glasurer. Det er især velegnet, hvis du ikke ønsker nogle vaniljekorn i din kage eller glasur. Hvis du ønsker en økologisk vaniljeekstrakt, med et lavere alkoholindhold, så prøv Taylor & Colledge Organic Vanilla Extract.


Klik videre til vore temaside om vaniljeekstrakt, og lær mere om produktet og anvendelsen af vaniljeekstrakt i opskrifter. 

Vaniljearoma

Vaniljearoma kan bruges på samme måder som vaniljeekstrakt. Aroma er betegnelsen for syntetisk/kunstig fremstillet smag. En kunstig aroma er fremstillet i et laberatorie, som har analyseret alle smagnuancer i en naturlig vaniljeekstrakt, udpeget de mest fremtrædende facetter af smagen og dernæst replikeret/kopieret denne som en kemisk forbindelse. Dermed opnår man en billigere, naturidentisk aroma, som oftest er mere koncentreret i smagen, men med færre spændende nuancer.  Dr. Oetker Vaniljearoma er et eksempel på en kunstig aroma som du kan bruge i dit bagværk, den er godt til at give en sød og afrundet smag af vanilje. 

Du kan læse meget mere om hvorfor man bruger kunstig vanilje på vores side omkring vanillin.

Vaniljesukker

Hvis man blander vaniljens fine, aromatiske korn med hvidt sukker, får man det klassiske vaniljesukker. Det bruges i et utal af opskrifter og er et fast inventar hos både hjemmebagere og professionelle konditorer. Du kan få både den klassiske  Dr. Oetker Vaniljesukker med Bourbon Vanilje samt Økologisk Vaniljesukker.

Læs desuden alt om vaniljesukker her.

Vaniljepulver

Ægte vaniljepulver bliver en mere og mere populær tilføjelse i opskrifter. De tørrede og pulveriserede vaniljestænger kan nemlig bruges i små doser til at forfine opskrifter fra det søde køkken.

Hvor kan man købe vaniljepulver? Kan man lave vaniljepulver selv? Og hvordan skal det opbevares? Vi fortæller dig alt, du skal vide om vaniljepulver her.