Flag

Fødselsdags bradepandekage

12 - 15 portioner
Middelsvær
130 minutter
Lav en flot fødselsdags bradepandekage med mazarinbund og chokoladeganache. Pynt kagen som dannebrog ved at dekorere med vaniljekagemousse og jordbær.
Fejrer fødselsdag med en fødselsdags bradepandekage, som er perfekt når der skal serveres kage til mange mennesker. Fødselsdags bradepandekagen består af en mazarinbund med ganache, som pyntes som en flagkage med vaniljemousse som flagets kors og jordbær i skiver som dannebrogs røde farve.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
Dr. Oetker rektangulær springform; 28 x 18 cm
håndmixer
Dr. Oetker engangssprøjtepose
Dr. Oetker rosette tyl; ø 8 mm

Ingredienser

Mazarinbund
250 gblødt smør
250 gsukker
50 gbrun farin
1 tsk.Dr. Oetker Økologisk Vaniljesukker
2æg str. M/L
150 ghvedemel
1 ½ tsk.Dr. Oetker Bagepulver
¼ tsk.fint salt
2 tsk.Dr. Oetker Mandelaroma
½ dlkogende vand
Chokolade ganache
225 gmørk chokolade (hakket)
1 ½ dlpiskefløde
1 knsp.flagesalt
35 gblødt smør
Vaniljekagemousse
1 bakkejordbær i skiver
1 brevDr. Oetker Cake Mousse Vanilla Taste
2 ½ dlletmælk

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Økologisk Vaniljesukker
Picture - Dr. Oetker Bagepulver
Picture - Dr. Oetker Mandelaroma
Picture - Dr. Oetker Cake Mousse Vanilla Taste
1

Mazarinbund

½ dlkogende vand
250 gblødt smør
250 gsukker
50 gbrun farin
1 tsk.Dr. Oetker Økologisk Vaniljesukker
2æg str. M/L
150 ghvedemel
1 ½ tsk.Dr. Oetker Bagepulver
¼ tsk.fint salt
2 tsk.Dr. Oetker Mandelaroma

Tænd ovnen på 175 ºC varmluft.

Kom blødt smør, sukker, brun farin og vaniljesukker i en skål og pisk til det er lyst og luftigt, 2-3 minutter. Pisk æg i et ad gangen, pisk godt imellem hvert æg.

Sigt mel, bagepulver og salt i smørblandingen, tilsæt Mandelaroma og kogende vand og pisk det kort sammen.

Kom dejen i en smurt bradepande (18x28 cm) med bagepapir i bunden. 

Bag kagen midt i ovnen i 20-25 minutter. Mærk efter med et træspyd om kagen er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet. 

Lad kagen køle af i formen, lad den køle helt af, gerne natten over. Kom den i køleskabet eller kort i fryseren så den bliver fastere og nemmere at arbejde med.

2

Chokoladeganache

225 gmørk chokolade (hakket)
1 ½ dlpiskefløde
1 knsp.flagesalt
35 gblødt smør

Kom finthakket chokolade i en skål. 

Varm fløden i en gryde over medium varme. Hæld den varme fløde over chokoladen, af et par omgange, tilsæt salt og smørret i små klumper og rør til alt chokoladen er smeltet og ganachen er blank. Sæt den til side ved stuetemperatur imens vaniljemoussen piskes.

Tag mazarinbunden ud af køleskabet. Hæld nu forsigtig den let afkølede ganache over bunden og glat det ud i et jævnt lag. Sæt kagen i køleskabet igen og lad chokolade ganachen sætte sig helt i 10-15 min.

3

Vaniljekagemousse

Picture - Fødselsdags bradepandekage step
1 bakkejordbær i skiver
1 brevDr. Oetker Cake Mousse Vanilla Taste
2 ½ dlletmælk

Bland brevets indhold med 2 1/2 dl mælk. Pisk med en håndmixer ved lav hastighed i 1 minut og herefter i 4 minutter ved høj hastighed til moussen er luftig. Fyld kagemoussen i en sprøjtepose med tyl. 

Tag kagen ud af køleskabet og frigør forsigtigt fra springformen. Sprøjt vaniljemoussen i et dannebrogskors oven på kagen. Brug en tæt zigzag bevægelse.


Brug resten af moussen til at afsætte lidt små dutter i de tomme felter, som jordbærrene kan fastgøres i.


Picture - Fødselsdags bradepandekage pack

Pynt de fire hjørner/firkanter med jordbær, så kagen ligner et flag. Kom kagen på køl i 1 time, for at få moussen til at sætte sig.