Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Muffinboller

Kreative muffins, der smager fantastisk.

12 - 16 stk.

for let øvede 80 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Muffinboller

Dejen:

25 g gær
2 dl mælk
3 æg str. M/L
1 spsk. sukker
1 tsk. salt
1 spsk. honning
125 g smør
about 500 g hvedemel

Fyld:

0,5 breve Dr. Oetker Bagestabil Kagecreme (50 g.)
2 dl letmælk

Pynt:

100 g flormelis
1 spsk. kakao
2 spsk. varmt vand
1 pose Dr. Oetker Hasselnøddeflager (50 g)

Redskaber:

muffinforme

Tilberedning

Tilberedning

1

Dejen

Rør gæren ud i lun mælk. Rør æggene i. Tilsæt sukker, salt, honning og smør og rør det i sammen med halvdelen af melet. Drys resten af melet i lidt af gangen under omrøring og lad dejen hvile ved stuetemperatur i 1 time.

2

Fyld

Hæld mælken i en skål. Med et piskeris piskes cremepulveret i mælken. Pisk kagecremen 1 minut og stil den i køleskabet i 20 minutter.

Smør muffinformene grundigt. Fordel muffindejen med skeer i de smurte forme, lav en fordybning i hver og fyld med kagecremen. Fold dejen ind over cremen og vend bollen på hovedet i formen så lukningen vender nedad. Lad muffinbollerne hæve et lunt sted i 45 minutter. 

3

Tænd ovnen på 180 °C varmluft.

Pensl muffinbollerne med æg og bag dem i 20-25 min. Afkøl dem på en bagerist

4

Pynt

Lav en glasur af flormelis, kakao og vand, og fordel den på muffinbollerne. Pynt med hasselnøddeflager.

Næringsindhold til opskriften Muffinboller

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1218kJ
291kcal
1465kJ
350kcal
Fedt 11.73g 14.13g
Kulhydrat 38.92g 46.89g
Protein 7.09g 8.54g