Hindbærtærte med vanilje

(0)
4 1 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Vaniljen i denne sommertærte fremhæver hindbærsmagen på bedste vis. En lækker mandel frangipane toppet af med luftig mousse, smukke hindbær og blomster.

8 portioner

for let øvede 90 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Hindbærtærte med vanilje

Redskaber:

håndmixer
silikoneform; ø 16 cm
tærtering; ø 20 cm

Hindbærmousse:

½ blad Dr. Oetker Økologisk Husblas
100 g hvid chokolade
45 g hindbær most til puré og kernerne siet fra
1 tsk. Taylor & Colledge Vanilla Paste
1 tsk. citronsaft
1 dl piskefløde

Mørdej:

125 g hvedemel
25 g Dr. Oetker Mandelmel
50 g flormelis
75 g koldt smør
1 knsp. salt
½ æg str. M/L sammenpisket

Frangipane:

75 g Dr. Oetker Mandelmel
50 g Dr. Oetker Hakkede Mandler
100 g sukker
100 g blødt smør
1 knsp. salt
2 æg str. M/L

Hindbærsylt med vanilje:

100 g frosne hindbær
25 g sukker
⅓ tsk. Taylor & Colledge Vanilla Paste

Pynt:

6 - 8 friske hindbær
spiselige blomster f.eks. stedmoderblomst, forglemmigej, isbegonia

Tilberedning

Tilberedning

Opskriften på denne lækre hindbærtærte er skabt af redaktionen på Magasinet Lækkerier, og sås første gang i annoncen for Taylor & Collegde Organic Vanilla Paste i magasin nr. 13 (juni 2019), med temaet Lag på lag. 

Taylor & Colledge økologisk Vanilla Paste er fremstillet på basis af tyktflydende vaniljeekstrakt og karakteriseret ved den mørke farve og de mange tusinde ægte vaniljekorn som er tilsat. 1 tsk. (5 ml) af Vanilla Paste svarer til 1 lille vaniljestang og fås i et glas á 65 g.

1

Hindbærmousse

Udblød husblassen i koldt vand. 


Smelt den hvide chokolade i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen.

Bland hindbærpuré, vaniljepasta og citronsaft i en lille gryde. Bring det op til kogepunktet og tag gryden af varmen, lad den køle let. Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme hindbærpuré. Hæld hindbærpuréen over i den smeltede hvide chokolade lidt ad gangen, mens der røres i midten af skålen med en dejskraber. Fortsæt sådan indtil massen samler sig.


Pisk fløden til en let skum. Vend først lidt af flødeskummet i chokoladen, ven derefter resten resten forsigtigt i. Fordel hindbærmoussen i en flad silikoneform (ø 16 cm), og kom den i fryseren i mindst 3 timer, gerne natten over.
Imens mousseen sætter sig, forberedes resten af tærten.

2

Mørdej

Kom hvedemel, mandelmel, flormelis, smør og salt i en skål eller foodprocessor. Ælt dejen hurtigt sammen. Saml dejen med halvdelen af et let sammenpisket æg. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, og lad den hvile i køleskabet i minimum 1 time. 


Tænd ovnen på 175 °C traditionel ovn.


Beklæd en tærtering (ø 20 cm) med dejen, prik huller i tærtebunden med en gaffel. Bag bunden i ca. 10 min. midt i ovnen. Forbered frangipanen imens tærten er i ovnen.

Bagetid: ca. 10 minutter

3

Frangipane

Kom mandelmel, hakkede mandler, sukker, smør og salt i en skål. Pisk massen luftig og lys. Tilsæt æggene ét ad gangen og pisk godt imellem, hvert æg. Fordel frangipanen i den varme tærtebund og bag tærten i yderligere ca. 15 min. eller til den er gylden. Lad tærten køle helt af.

Bagetid: ca. 15 minutter

4

Hindbærsylt med vanilje

Bring hindbær, sukker og vaniljepasta i kog i en lille gryde og lad det simre i 5-10 min. til det er kogt ind. Lad hindbærsylten køle helt af.

5

Samling og pynt

Smør et tyndt lag hindbærsylt ud på tærten og placér den frosne hindbærmousse ovenpå. Skær hindbærerne over i halve. Dekorer kanten af tærten med de halve hindbær og spiselige blomsterblade. Lad moussen tø op inden servering.

Næringsindhold til opskriften Hindbærtærte med vanilje

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 2399 kJ
573 kcal
1666 kJ
398 kcal
Fedt 38.14 g 26.49 g
Kulhydrat 41.79 g 29.02 g
Protein 9.11 g 6.33 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: