Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Hindbærtærte med vanilje

Vaniljen i denne sommertærte fremhæver hindbærsmagen på bedste vis. En lækker mandel frangipane toppet af med luftig mousse, smukke hindbær og blomster.

8 portioner

for let øvede 90 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Hindbærtærte med vanilje

Redskaber:

håndmixer
dejskraber
silikoneform; ø 16 cm
tærtering; ø 20 cm
foodprocessor eller minihakker

Hindbærmousse:

0,5 blade Dr. Oetker Økologisk Husblas
100 g hvid chokolade
45 g hindbær , most til puré og kernerne siet fra
1 tsk. Taylor & Colledge Vanilla Paste
5 ml Citronsaft
100 ml piskefløde

Mørdej:

125 g hvedemel
25 g mandelmel
50 g flormelis
75 g koldt smør
1 knsp. salt
0.5 æg str. M/L

Frangipane:

75 g mandelmel
50 g Dr. Oetker Hakkede Mandler
100 g sukker
100 g blødt smør
1 knsp. salt
2 æg str. M/L

Hindbærsylt med vanilje:

100 g frosne hindbær
25 g sukker
0,33 tsk. Taylor & Colledge Vanilla Paste

Pynt:

6 - 8 friske hindbær
spiselige blomster , f.eks. stedmoderblomst, forglemmigej, isbegonia

Tilberedning

Tilberedning

Opskriften på denne lækre hindbærtærte er skabt af redaktionen på Magasinet Lækkerier, og sås første gang i annoncen for Taylor & Collegde Organic Vanilla Paste i magasin nr. 13 (juni 2019), med temaet Lag på lag. 

Taylor & Colledge økologisk Vanilla Paste er fremstillet på basis af tyktflydende vaniljeekstrakt og karakteriseret ved den mørke farve og de mange tusinde ægte vaniljekorn som er tilsat. 1 tsk. (5 ml) af Vanilla Paste svarer til 1 lille vaniljestang og fås i en tube á 65 g.

1

Hindbærmousse

Udblød husblassen i koldt vand. Smelt den hvide chokolade i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen.
Bland hindbærpuré, vaniljepasta og citronsaft i en lille gryde. Bring det til kogepunktet og tag gryden af varmen. Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme hindbærpuré.
Hæld hindbærpuréen over den smeltede hvide chokolade , mens der røres i midten af skålen med en dejskraber. Fortsæt sådan indtil massen samler sig.

Pisk fløden til let skum. Vend først lidt af skummen i chokoladen og derefter blandes resten forsigtigt i.
Fordel hindbærmoussen i en flad silikoneform (ø 16 cm), og kom den i fryseren i mindst 3 timer, gerne natten over.

Tænd ovnen på 175 °C traditionel ovn.

2

Mørdej

Kom hvedemel, mandelmel, flormelis, smør og salt i en skål eller foodprocessor. Pisk det hurtigt sammen. Saml dejen med ægget.
Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, og lad den hvile i køleskabet i minimum 1 time.
Beklæd en tærtering (ø 20 cm) med dejen, og bag den i ca. 10 min. 

Forbered frangipanen imens tærten er i ovnen.

3

Frangipane

Kom mandelmel, hakkede mandler, sukker, smør og salt i en skål. Pisk massen let og luftigt. Rør æggene i ét ad gangen.
Fordel frangipanen i den varme tærtebund og bag tærten i yderligere ca. 15 min. eller til den er gylden. Læd tærten køle helt af.

4

Hindbærsylt med vanilje

Bring hindbær, sukker og Vanilla Paste i kog i en lille gryde og lad det simre i 5-10 min. til det er kogt ind. 
Lad hindbærsylten køle helt af.

5

Samling og pynt

Smør et tyndt lag hindbærsylt ud på tærten og placér den frosne hindbærmousse ovenpå. 

Skær hindbærerne over i halve. Dekorér kanten af tærten med de halve hindbær og blomsterblade.

Næringsindhold til opskriften Hindbærtærte med vanilje

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 2374kJ
567kcal
1645kJ
393kcal
Fedt 0g 0g
Kulhydrat 0g 0g
Protein 0g 0g