Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

Hindbærtærte med vanilje

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Vaniljen i denne sommertærte fremhæver hindbærsmagen på bedste vis. En lækker mandel frangipane toppet af med luftig mousse, smukke hindbær og blomster.

8 portioner

for let øvede 90 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Hindbærtærte med vanilje

Redskaber:

håndmixer
silikoneform; ø 16 cm
tærtering; ø 20 cm

Hindbærmousse:

½ blad Dr. Oetker Økologisk Husblas
100 g hvid chokolade
45 g hindbær , most til puré og kernerne siet fra
1 tsk. Taylor & Colledge Vanilla Paste
1 tsk. citronsaft
1 dl piskefløde

Mørdej:

125 g hvedemel
25 g Dr. Oetker Mandelmel
50 g flormelis
75 g koldt smør
1 knsp. salt
½ æg str. M/L , sammenpisket

Frangipane:

75 g Dr. Oetker Mandelmel
50 g Dr. Oetker Hakkede Mandler
100 g sukker
100 g blødt smør
1 knsp. salt
2 æg str. M/L

Hindbærsylt med vanilje:

100 g frosne hindbær
25 g sukker
⅓ tsk. Taylor & Colledge Vanilla Paste

Pynt:

6 - 8 friske hindbær
spiselige blomster , f.eks. stedmoderblomst, forglemmigej, isbegonia

Tilberedning

Tilberedning

Opskriften på denne lækre hindbærtærte er skabt af redaktionen på Magasinet Lækkerier, og sås første gang i annoncen for Taylor & Collegde Organic Vanilla Paste i magasin nr. 13 (juni 2019), med temaet Lag på lag. 

Taylor & Colledge økologisk Vanilla Paste er fremstillet på basis af tyktflydende vaniljeekstrakt og karakteriseret ved den mørke farve og de mange tusinde ægte vaniljekorn som er tilsat. 1 tsk. (5 ml) af Vanilla Paste svarer til 1 lille vaniljestang og fås i et glas á 65 g.

1

Hindbærmousse

Udblød husblassen i koldt vand. 


Smelt den hvide chokolade i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen.

Bland hindbærpuré, vaniljepasta og citronsaft i en lille gryde. Bring det op til kogepunktet og tag gryden af varmen, lad den køle let. Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme hindbærpuré. Hæld hindbærpuréen over i den smeltede hvide chokolade lidt ad gangen, mens der røres i midten af skålen med en dejskraber. Fortsæt sådan indtil massen samler sig.


Pisk fløden til en let skum. Vend først lidt af flødeskummet i chokoladen, ven derefter resten resten forsigtigt i. Fordel hindbærmoussen i en flad silikoneform (ø 16 cm), og kom den i fryseren i mindst 3 timer, gerne natten over.

2

Mørdej

Kom hvedemel, mandelmel, flormelis, smør og salt i en skål eller foodprocessor. Ælt dejen hurtigt sammen. Saml dejen med halvdelen af et let sammenpisket æg. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, og lad den hvile i køleskabet i minimum 1 time. 


Tænd ovnen på 175 °C traditionel ovn.


Beklæd en tærtering (ø 20 cm) med dejen, prik huller i tærtebunden med en gaffel. Bag bunden i ca. 10 min. midt i ovnen. Forbered frangipanen imens tærten er i ovnen.

3

Frangipane

Kom mandelmel, hakkede mandler, sukker, smør og salt i en skål. Pisk massen luftig og lys. Tilsæt æggene ét ad gangen og pisk godt imellem, hvert æg. Fordel frangipanen i den varme tærtebund og bag tærten i yderligere ca. 15 min. eller til den er gylden. Lad tærten køle helt af.

4

Hindbærsylt med vanilje

Bring hindbær, sukker og vaniljepasta i kog i en lille gryde og lad det simre i 5-10 min. til det er kogt ind. Lad hindbærsylten køle helt af.

5

Samling og pynt

Smør et tyndt lag hindbærsylt ud på tærten og placér den frosne hindbærmousse ovenpå. Skær hindbærerne over i halve. Dekorer kanten af tærten med de halve hindbær og spiselige blomsterblade. Lad moussen tø op inden servering.

Næringsindhold til opskriften Hindbærtærte med vanilje

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 2370 kJ
566 kcal
1645 kJ
393 kcal
Fedt 38.96 g 27.05 g
Kulhydrat 43.86 g 30.46 g
Protein 8.94 g 6.21 g