Chokolade-konfektkage med creme anglaise

(0)
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Den skønneste, tætte, mørke chokoladekage du kan forestille dig. Perfekt med en fløjlsblød cremesauce fyldt med de flotteste vaniljekorn til.

12 - 16 portioner

for let øvede 60 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Chokolade-konfektkage med creme anglaise

Redskaber:

håndmixer
springform; ø 24 cm

Chokoladedej:

175 g smør
200 g mørk chokolade gerne 70%
7 æggeblommer str. M/L
300 g sukker
1 tsk. Dr. Oetker Vanilla Paste
4 spsk. kakao
1 dl vand
100 g hvedemel
½ tsk. salt (fint)
5 æggehvider str. M/L

Creme Anglaise:

2 dl piskefløde
2 dl sødmælk
1 tsk. Dr. Oetker Vanilla Paste
4 pasteuriserede æggeblommer str. M/L
50 g sukker

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 180 °C traditionel varme.

1

Chokoladedej

Smør en springform (ø 24 cm) og drys med lidt kakao, så bund og sider er dækket.

Smelt smør og chokolade over vandbad, eller i mikroovn, og køl blandingen ned til stuetemperatur.

Pisk æggeblommer, sukker og Vanilla Paste lyst og luftigt, stil det til side. 

Rør kakaopulver og vand sammen i en gryde. Varm blandingen op under omrøring og lad det simre 2 minutter ved svag varme. Bland mel, salt, chokoladesmør og kakaovand sammen med æggemassen og pisk sammen til dejen er jævn. 

Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen lidt ad gangen. Fordel dejen i den smurte springform.

Bag kagen midt i ovnen i 30 minutter til den er gennembagt i siderne, men stadig blød i midten. 

Afkøl kagen på en bagerist og lad den "sætte" sig et par timer inden servering.

Bagetid: 30 minutter

2

Creme Anglaise

Kog fløde og sødmælk op i en gryde og sluk for varmen. Tilsæt Vanilla Paste. Lad blandingen trække i ca.15 minutter.


Pisk æggeblommer og sukker sammen i en skål. Varm fløden let op igen og tilsæt den i en tynd stråle til æggemassen under omrøring og rør til massen er ensartet. Hæld cremen over i en tykbundet gryde. Varm den forsigtigt op ved svag varme under konstant omrøring, til lige under kogepunktet, og til cremen tykner så meget, at den kan dække bagsiden af en ske uden at løbe. Så snart cremen er lige ved at nå kogepunktet, tages den af varmen. Cremen må ikke koge, for så kan den skille. 


Opbevar creme anglaisen i køleskabet lige indtil servering.

Tips

Hvis du ønsker kagen mere fast i konsistensen, så kan den sættes i køleskabet et par timer inden servering.

Find vores bedste opskrifter og tips til chokoladekager.

Næringsindhold til opskriften Chokolade-konfektkage med creme anglaise

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1805 kJ
431 kcal
1432 kJ
342 kcal
Fedt 26.19 g 20.78 g
Kulhydrat 39.62 g 31.44 g
Protein 6.76 g 5.37 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Dit samtykke omfatter også udtrykkeligt en mulig dataoverførsel til USA i henhold til artikel 49 i GDPR. Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger, her kan du også finde flere oplysninger om dataoverførsler til teknologiudbydere og partnere i USA.  Du kan til enhver tid skifte mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Vi bruger også teknologiudbydere, der kan behandle dine data i USA. I dette tilfælde er der en potentiel risiko for, at amerikanske sikkerhedstjenester kan få adgang til dine data i stor skala og uden forudgående varsel, og at du muligvis ikke er i stand til at anlægge effektive retssager mod dette i USA.

 

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Vi samarbejder også med partnere, der kan behandle dine data i USA. I dette tilfælde er der en potentiel risiko for, at amerikanske sikkerhedstjenester kan få adgang til dine data i stor skala og uden forudgående varsel, og at du muligvis ikke er i stand til at anlægge effektive retssager mod dette i USA.
 

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: