Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.
Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

Chokolade-konfektkage med creme anglaise

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Den skønneste, tætte, mørke chokoladekage du kan forestille dig. Perfekt med en fløjlsblød cremesauce fyldt med de flotteste vaniljekorn til.

12 - 16 portioner

for let øvede 60 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Chokolade-konfektkage med creme anglaise

Redskaber:

håndmixer
springform; ø 24 cm

Chokoladedej:

175 g smør
200 g mørk chokolade , gerne 70%
7 æggeblommer str. M/L
300 g sukker
1 tsk. Dr. Oetker Vanilla Paste
4 spsk. Dr. Oetker Baking Cocoa
1 dl vand
100 g hvedemel
½ tsk. salt (fint)
5 æggehvider str. M/L

Creme Anglaise:

2 dl piskefløde
2 dl sødmælk
1 tsk. Dr. Oetker Vanilla Paste
4 pasteuriserede æggeblommer str. M/L
50 g sukker

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 180 °C traditionel varme.

1

Chokoladedej

Smør en springform (ø 24 cm) og drys med lidt kakao, så bund og sider er dækket.


Smelt smør og chokolade over vandbad, eller i mikroovn, og køl blandingen ned til stuetemperatur.


Pisk æggeblommer, sukker og Vanilla Paste lyst og luftigt, stil det til side. 


Rør kakaopulver og vand sammen i en gryde. Varm blandingen op under omrøring og lad det simre 2 minutter ved svag varme. Bland mel, salt, chokoladesmør og kakaovand sammen med æggemassen og pisk sammen til dejen er jævn. 


Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen lidt ad gangen. Fordel dejen i den smurte springform.


Bag kagen midt i ovnen i 30 minutter til den er gennembagt i siderne, men stadig blød i midten. 


Afkøl kagen på en bagerist og lad den "sætte" sig et par timer inden servering.

2

Creme Anglaise

Kog fløde og sødmælk op i en gryde og sluk for varmen. Tilsæt Vanilla Paste. Lad blandingen trække i ca.15 minutter.


Pisk æggeblommer og sukker sammen i en skål. Varm fløden let op igen og tilsæt den i en tynd stråle til æggemassen under omrøring og rør til massen er ensartet. Hæld cremen over i en tykbundet gryde. Varm den forsigtigt op ved svag varme under konstant omrøring, til lige under kogepunktet, og til cremen tykner så meget, at den kan dække bagsiden af en ske uden at løbe. Så snart cremen er lige ved at nå kogepunktet, tages den af varmen. Cremen må ikke koge, for så kan den skille. 


Opbevar creme anglaisen i køleskabet lige indtil servering.

Tips

Hvis du ønsker kagen mere fast i konsistensen, så kan den sættes i køleskabet et par timer inden servering.



Find vores bedste opskrifter og tips til chokoladekager.

Næringsindhold til opskriften Chokolade-konfektkage med creme anglaise

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1729 kJ
413 kcal
1532 kJ
366 kcal
Fedt 26.24 g 23.22 g
Kulhydrat 37.61 g 33.28 g
Protein 6.68 g 5.91 g