Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Chokolade-konfektkage med creme anglaise

Den skønneste, tætte, mørke chokoladekage du kan forestille dig.

12 - 16 portioner

for let øvede 100 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Chokolade-konfektkage med creme anglaise

Redskaber:

springform; ø 24 cm
håndmixer

Kagedej:

200 g mørk chokolade , gerne min. 70%
175 g smør
300 g sukker
1 tsk. Dr. Oetker Vanilla Paste
7 æggeblommer str. M/L
1 dl vand
4 spsk. usødet kakaopulver
100 g hvedemel
0,5 tsk. salt (fint)
5 æggehvider str. M/L

Creme Anglaise:

2 dl piskefløde
2 dl sødmælk
1 tsk. Dr. Oetker Vanilla Paste
4 pasteuriserede æggeblommer str. M/L
50 g sukker

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 180 °C traditionel varme.

Smør springformen med fedtstof og drys med lidt kakao, så bund og sider er dækket.

1

Kagedej

Smelt smør og chokolade over vandbad og køl blandingen ned til stuetemperatur. Pisk æggeblommer, sukker og Vanilla Paste sammen i en skål og stil til side. Rør kakaopulver og vand sammen i en gryde. Varm blandingen op under omrøring og lad det simre 2 min. ved svag varme. Bland mel, salt, chokoladesmør og kakaovand sammen med æggemassen og pisk sammen til dejen er jævn. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen lidt ad gangen. Fordel dejen i den smurte springform.

Bag kagen midt i ovnen i 30 min. til den er gennembagt i siderne og stadig blød i midten. Afkøl kagen på en bagerist og lad den "sætte" sig et par timer inden servering.

2

Creme Anglaise

Kog fløde og sødmælk op i en gryde og sluk for varmen. Tilsæt Vanilla Paste. Lad blandingen trække 15 min.

Pisk æggeblommer og sukker sammen i en skål. Varm fløden let op igen og tilsæt den i en stråle til æggemassen under omrøring og rør til massen er ensartet. Hæld cremen over i en tykbundet gryde. Varm den forsigtigt op ved svag varme under konstant omrøring, til den akkurat begynder at boble ganske let, og cremen er tyknet så meget, at den kan dække undersiden af en ske uden at løbe. Så snart cremen er lige ved at nå kogepunktet, tages den af varmen. Cremen må ikke koge. Opbevar creme anglaisen i køleskabet lige indtil servering.

Tip

Hvis du ønsker kagen mere fast i konsistensen, så kan den sættes i køleskabet et par timer inden servering.

Næringsindhold til opskriften Chokolade-konfektkage med creme anglaise

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1733kJ
414kcal
1532kJ
366kcal
Fedt 0g 0g
Kulhydrat 0g 0g
Protein 0g 0g

Dr. Oetker tilbagekalder Chocolate Silver Pearls med udeklareret indhold af mælkeprotein

Der er desværre fundet indhold af mælkeprotein i dekorationsproduktet, hvilket ikke fremgår af etiketten. Det kan således fremkalde en allergisk reaktion hos forbrugere, der lider af mælkeallergi. Alle andre kan trygt spise sølvperlerne.

Sølvperlerne er blevet solgt siden primo 2018 i Meny, Spar, Kvickly, SuperBrugsen, DagligBrugsen, Liva, Løvbjerg og enkelte små supermarkedskæder samt Dr. Oetker Kagerullen i Tivoli og online på Bagetid.dk, Abashop.dk.

EAN kode 701073061060

Alle batchkoder og holdbarhedsdatoer er desværre forkert mærket.

 

Hvis man har mælkeallergi kan man returnere produktet ved at kontakte os på følgende telefon og email.