Denne opskrift stammer fra bogen Hjemmelavet Slik af Martin Wiese.
Foto: David Bering / Montgomery
Kom sukker og majsstivelse i en gryde, og rør det godt sammen, så der ikke dannes klumper i karamellerne. Kom derefter vand, smør, glukosesirup, citronsyre og gul farve i samme gryde, og rør det sammen. Kog massen op til 120 grader uden at røre i karamelmassen. Hæld den bagefter over i en skål, der er smurt med smagsneutral olie.
Lad massen køle af, til du kan røre ved den. Det kan tage 30-40 minutter. Kom lidt olie på hænderne, tag karamelmassen op i hånden, og stræk luft ind i den, ligesom det var en bolsjemasse. Stræk massen i 10 minutter, eller til du ikke kan mere. Massen skifter fra at være glinsende til nu at være mat i farven.
Tril bolsjemassen ud til lange pølser på et stykke bagepapir eller en silikonemåtte, og klip citruskaramellerne ud i passende stykker med en saks, der er smurt med lidt olie. Pak karamellerne ind i små stykker af bagepapir.
Opbevares ved stuetemperatur.
Relaterede opskrifter
Småkager og petit fours
Småkager og petit fours
Småkager og petit fours
Småkager og petit fours
Småkager og petit fours
Småkager og petit fours
Småkager og petit fours
Småkager og petit fours
Småkager og petit fours
Forb. :60 minutterMiddelsvær20 - 25 stk.