Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Dr. Oetkers 90 års fødselsdags-talkage

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

En lækker talkage lavet på mørdejsbunde. Denne fine talkage bliver blandt andet pyntet med marengstoppe og hindbærkaviar.

10 - 14 portioner

avanceret 150 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Dr. Oetkers 90 års fødselsdags-talkage

Redskaber:

Dr. Oetker engangssprøjteposer
Dr. Oetker rund tyl; ø 13 mm
A4 papir eller pap

Mørdejsbunde:

300 g hvedemel
75 g Dr. Oetker Mandelmel
75 g flormelis
1 knsp. salt
3 tsk. Taylor & Colledge Vanilla Paste
200 g koldt smør i tern
1 stk. æg str. M/L

Mini marengskys:

2 æggehvider str. M/L
150 g sukker
Dr. Oetker Concentrated Red Colour

Hindbærkaviar:

3 blade Dr. Oetker Økologisk Husblas
3 spsk. hindbærsaft
Dr. Oetker Concentrated Red Colour
½ l smagsneutral olie ; skal have været i fryseren i 1 time

Konditorcreme og fyld:

2 breve Dr. Oetker Økologisk Kagecreme
1 l letmælk
5 dl piskefløde
100 g hindbærmarmelade

Pynt:

friske hindbær
friske jordbær
Dr. Oetker Økologisk Bloomy Blackcurrant krymmel
citronmelisse
Download til opskrift

Tilberedning

Tilberedning

Forberedelse

Opskriften giver nok dej til to tal af to lag og tilsvarende kagecreme. Laves kun et tal, skal alle ingredienser halveres.


Find de nødvendige tal på vores talskabelon og print dem på et A4 papir. Klip herefter tallene ud. Udklippet bruges som skabeloner til kagebundene.

1

Mørdejsbunde

Bland hvedemel og mandelmel i en skål. Skær smørret i mindre tern og smulder det i melblandingen indtil det ligner rasp. Tilsæt flormelis, salt og Vanilla Paste og saml dejen med sammenpisket æg. Brug kun så meget æg, der skal til for at dejen hænger sammen, det er vigtigt at arbejde hurtigt med dejen og ikke at ælte den for meget. Del dejen i fire. Rul dejen let flad, pak den i film og sæt den på køl i 30 minutter.


Tænd ovnen på 175°c traditionel varme.



Rul den kolde dej ud mellem to stykker bagepapir, eller på et meldrysset bord. Hver dej skal være omkring ½ cm tyk og fylde ca. 1 A4 papir. Placer de udklippede skabeloner ovenpå dejen og skær tallene ud med en skarp kniv. Overskydende dej kan udstandses til små runde medaljer, som kan bruges som ekstra kager.



Bag bundene en ad gangen midt i ovnen i 12-14 minutter. De er færdige, når kagerne er let gyldne. Lad dem køle helt af.

2

Mini marengskys

Tænd ovnen på 100 ºC Varmluft.

Pisk æggehviderne luftige og stive. Drys sukkeret i lidt af gangen imens der piskes, og pisk til marengsen er sej og sukkeret opløst. Del marengsen i flere skåle og farv den i forskellige toner af lyserød med Concentrated Red Colour. Brug en dejskraber til at vende farven i marengsen.


Kom marengsmassen i sprøjteposer med rund eller stjernetyl. Sprøjt små marengskys på en bageplade beklædt med bagepapir. Lav gerne marengskyssene i forskellige størrelser.



Bag marengskyssene i 1 time. Ovnen skal holdes lukket under hele bagningen. Sluk derefter ovnen og lad den stå på eftervarme til ovnen er kold. Opbevar marengskyssene i en lufttæt beholder indtil brug.

3

Hindbærkaviar

Udblød 3 blade husblas i koldt vand. 


Udrør lidt Concentrated Red Colour i 1 spsk. hindbærsaft. Klem husblassen fri for vand og smelt den sammen med farven og den resterende hindbærsaft. Lad køle til den er fingervarm.


Kom gelésaften i en sprøjte, pipette eller sprøjtepose. Dryp små dråber i den iskolde olie der har været i fryseren ca. 1 time. Tag kaviaren op med en hulske eller hæld olien igennem si. Lad kaviaren dryppe lidt af.

4

Konditorcreme

Rør indholdet af to breve økologisk kagecreme sammen med 2 dl af mælken. Varm den resterende mælk i en kasserolle, under omrøring. Når mælken koger tilsættes det oprørte vaniljecremepulver, imens der piskes godt. Cremen koges i 1 minut og hældes derefter i en skål dækket med husholdningsfilm. Stil cremen på køl mindst 3-4 timer før brug. Cremen kan med fordel tilberedes dagen før.


Pisk fløden til flødeskum. Pisk den kolde kagecreme godt igennem med en håndmixer, så alle klumper forsvinder. Vend flødeskummet i kagecremen. Kom flødecremen i en sprøjtepose med en rund tyl.

5

Samling og pynt

Placér to bunde på et serveringsfad eller bræt. Sprøjt små toppe af creme på bundene. Kom hindbærmarmelade i en sprøjtepose og sprøjt små dutter af marmelade mellem cremen. Læg forsigtigt en bund ovenpå, hver kage. Sprøjt toppe af creme på de øverste bunde. 

Skær jordbærene i halve eller kvarte. Læg jordbær, hindbær og små skefulde af hindbærkaviar imellem cremetoppene på toppen af begge kager. Pynt med små lyserøde marengs, Bloomy Blackcurrant krymmel og blade af citronmelisse.

Tips

Du kan med fordel lave marengskyssene flere dage før de skal bruges. Bundende og kagecremen kan med fordel laves dagen før kagen skal serveres.


Kagen kan ikke stå for længe efter den er samlet, da bundende så vil blive bløde.


Prøv også vores mix til perfekte marengs, hvis marengsene skal laves hurtigt og nemt.

Næringsindhold til opskriften Dr. Oetkers 90 års fødselsdags-talkage

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 4120 kJ
984 kcal
1486 kJ
355 kcal
Fedt 74.87 g 27.03 g
Kulhydrat 65.73 g 23.73 g
Protein 9.21 g 3.33 g