Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Dr. Oetkers 90 års fødselsdags-talkage

En lækker talkage lavet på mørdejsbunde. Denne fine talkage bliver blandt andet pyntet med marengstoppe og hindbærkaviar.

10 - 12 portioner

avanceret 90 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Dr. Oetkers 90 års fødselsdags-talkage

Redskaber:

Papir eller pap , A4
Sprøjteposer
Sprøjtetyl; rund

Mørdejsbunde:

300 g hvedemel
75 g mandelmel
75 g flormelis
3 tsk. Taylor & Colledge Vanilla Paste
1 knsp. salt
200 g koldt smør i tern
1 stk. æg str. M/L

Konditor creme:

2 breve Dr. Oetker Økologisk Kagecreme
1 l letmælk
5 dl piskefløde
about 100 g hindbærmarmelade

Mini marengskys:

2 æggehvider str. M/L
150 g sukker
Dr. Oetker Concentrated Red Colour

Hindbærkaviar:

3 blade Dr. Oetker Økologisk Husblas
3 spsk. hindbærsaft
Dr. Oetker Concentrated Red Colour
0,5 l olie ; skal have været i fryseren i 1 time

Pynt:

friske hindbær
friske jordbær
Dr. Oetker Økologisk Bloomy Blackcurrant krymmel
citronmelisse
Download til opskrift

Tilberedning

Tilberedning

1

Forberedelse

Opskriften giver nok dej til to tal af to lag og tilsvarende kagecreme. Er det kun et tal der skal laves, halverers ingredienserne.

Find de nødvendige tal på vores talskabelon og print dem på et A4 papir. Klip herefter tallene ud. Udklippet bruges som skabeloner til kagebundene.

2

Bunde - til to tal

Bland hvedemel og mandelmel i en skål. Skær smørret i mindre tern og smuldr det i melblandingen indtil det ligner rasp. Tilsæt derefter flormelis, Vanilla Pate og saml dejen med sammenpisket æg. Det er ikke sikkert, at du skal bruge hele ægget. Det er vigtigt, at du arbejder hurtigt med dejen, og ikke ælter den. Del dejen i fire. Rul dejen let flad, pak den i film og sæt den på køl i 30 minutter.

Tænd ovnen på 175°c traditionel varme.

Rul den kolde dej ud, evt. mellem to stykker bagepapir. Hver dej skal være ca. 1/2 cm tyk og fylde ca. 1 A4 papir. Placer de udklippede skabeloner ovenpå dejen og skær tallene ud med en skarp kniv. Tip: Overskydende dej kan udstandses til små runde medaljer, som kan bruges som ekstra kager.

Bag bundene en ad gangen ved 175 °C traditionel varme i ca. 12-14 minutter. De er færdige, når kagerne er let gyldne. Lad dem køle helt af.

3

Konditor creme

Rør indholdet af to breve økologisk kagecreme sammen med 2 dl af mælken. Varm den resterende mælk i en kasserolle, under omrøring. Når mælken koger tilsættes det oprørte vaniljecremepulver, imens der piskes godt. Cremen koges i 1 min og hældes derefter i en skål dækket med husholdningsfilm. Stil cremen på køl minimum 3-4 timer før brug. Cremen kan med fordel tilberedes dagen før. Tip: Hvis kagecremen skal afkøles hurtigt kan den med fordel hældes i en stor frysepose, der lukkes og lægges fladt i køleskabet.

Pisk fløden til flødeskum. Pisk den kolde kagecreme godt igennem med en elpisker, så alle klumper forsvinder. Vend flødeskummet i kagecremen. Kom flødecremen i en sprøjte pose med en rund tyl.

4

Mini marengskys

Pisk æggehviderne luftige og stive så man kan vende bunden i vejret på skålen uden at æggehviderne falder ud. Drys sukkeret i lidt af gangen imens der piskes, og pisk til marengsen er sej og sukkeret opløst. Del marengsen i flere skåle og farv den i forskellige toner af lyserød med Dr. Oetker red Concentrated Colour. Brug en dejskraber til at vende farven i marengsen.

Kom marengsmassen i sprøjteposer med rund eller stjernetyl. På en bageplade beklædt med bagepapir sprøjt små dutter, gerne i forskellige størrelser.

Bag marengstoppene i 1 time ved 90ºC varmluft. Ovnen skal holdes lukket under hele bagningen. Sluk derefter ovnen og lad den stå på eftervarme til ovnen er kold. Opbevar marengstoppene i en lufttæt beholder indtil brug.

5

Hindbærkaviar

Udblød 3 blade husblas i koldt vand i ca. 5 minutter. Udrør lidt Concentrated Red Colour i 1 spsk. hindbærsaft. Klem husblassen fri for vand og smelt den sammen med farven og den resterende hindbærsaft. Lad køle til den er fingervarm.

Kom gelésaften i en sprøjte, pipette eller sprøjtepose. Dryp små dråber i den iskolde olie der har været i fryseren ca. 1 time. Tag kaviaren op med en hulske eller hæld olien over en si. Lad kaviaren dryppe lidt af.

6

Pynt

Skær jordbærene i halve eller kvarte. Læg jordbær, hindbær og små skefulde af hindbærkaviar imellem cremedutterne på toppen af kagerne. Pynt med små lyserøde marengs, Bloomy Blackcurrant krymmel og blade af citronmelisse.

7

Servering - til to tal

Placér to bunde på et serveringsfad eller bræt. Sprøjt små bobler af creme på bundene. Kom hindbærmarmelade i en sprøjtepose og sprøjt små bobler af marmelade mellem cremen. Læg forsigtigt en bund ovenpå. Sprøjt bobler af creme på den nye bund og pynt med det forberedte pynt på toppen og servér straks.

Næringsindhold til opskriften Dr. Oetkers 90 års fødselsdags-talkage

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 4492kJ
1073kcal
1486kJ
355kcal
Fedt 0g 0g
Kulhydrat 0g 0g
Protein 0g 0g