Éclairs med creme og hindbærglaze | Bag live med Liv Martine

(0)
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Éclairs er lavet af vandbakkelsesdej og er her fyldt med lækker crème pâtissière (dansk: vaniljecreme) og toppet med en blank hindbærglaze.

12 - 15 stk.

avanceret 75 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Éclairs med creme og hindbærglaze | Bag live med Liv Martine

Redskaber:

sprøjteposer
stjernetyl
fyldetyl
kageplast
stavblender
chokolade- eller sukkertermometer

Vandbakkelser:

1 ½ dl vand
60 g smør
1 spsk. sukker
½ tsk. salt
80 g hvedemel
2 stk. æg str. M/L , sammenpisket

Vaniljecreme:

2 tsk. Dr. Oetker Økologisk Vaniljesukker
25 g sukker
20 g majsstivelse
2 dl sødmælk
2 stk. æggeblommer

Chokoladesnirkler:

200 g hakket mørk chokolade

Glaze:

3 blade Dr. Oetker Økologisk Husblas
125 g frosne hindbær
½ dl vand
70 g finthakket hvid chokolade
½ tsk. Dr. Oetker Concentrated Red Colour

Pynt:

rød skovsyre eller spiselige blomster
friske hindbær , 15-20 stk

Tilberedning

Tilberedning

Bag live med Liv

Denne opskrift blev bagt af Liv Martine. Du kan se hele live udsendelsen på Youtube her: Éclairs med creme og hindbærglaze | Bag live med Liv Martine

1

Vandbakkelser

Tænd ovnen på 200 °C almindelig ovn.

Opvarm vand, smør, sukker og salt i en tykbundet gryde, til smørret er smeltet. Tag gryden af blusset og sigt melet deri, mens der røres med en grydeske til massen er elastisk. Afbag herefter massen ved at komme gryden tilbage på blusset og afbag blandingen i 1 minuts tid, til den er fast.

Kom melblandingen i en skål og lad den køle lidt. Mens den køler, skal de to æg røres sammen. Rør herefter æggene i dejen, lidt af gangen, mens massen piskes med håndmikserens dejkroge til den er ensartet. Kom herefter dejen op i en sprøjtepose med en stor stjernetyl med åbning på ø 1,5cm (brug gerne en fintakket model), og sprøjt kagerne ud på en bradepande med bagepapir i lige stykker á 10 cm. Bag dem midt i ovnen i 20-22 minutter, til de er gyldne, men ikke brune. Det er vigtigt at ovnlågen IKKE åbnes under bagningen, da kagerne ellers vil falde sammen.

Efter 20-22 minutter tages vandbakkelserne ud og afkøles.

2

Hjemmelavet vaniljecreme

Rør vaniljesukker, sukker og majsstivelsen sammen. Tilsæt 1/2 dl af mælken samt æggeblommerne, og rør det til en ensartet masse.

Kom herefter resten af mælken op i en gryde og opvarm det til lige under kogepunktet. Tilsæt æggeblandingen, mens der piskes konstant.

Opvarm cremen til den begynder at boble og massen tykner. Husk at piske konstant. Kom cremen i en sprøjtepose uden tyl og kom den i fryseren i 15-20 minutter.

3

Chokoladesnirkler af mørk chokolade

Kom den hakkede chokolade i en plastikskål, der tåler mikroovn. Opvarm chokoladen i mikroovnen i 10 sekunder af gangen. Tag den ud og rør rundt. Når chokoladen begynder at smelte, varmes den 5 sekunder af gangen indtil den rammer en temperatur på 31-32 °C.

Smør et tyndt lag ud på et stykke kageplast, ca. 40-50 cm langt. Tag en rillet spartel og skrab fra den ene ende til anden ende. Drej kageplasten som en spiral, hold den sammen til chokoladen sætter sig en smule, og kom den på frys et øjeblik. Fjern kageplasten og der er flotte chokoladebuer til at pynte kagerne med.

4

Rød hindbærglaze

Læg husblas i blød i koldt vand. Kog hindbær og vand op, og sigt massen. Vrid din husblas for vand og lad den smelte sammen med hindbærsaften. Hak din chokolade fint. Kom chokoladen i en høj beholder og hæld den varme væske over chokoladen. Før en stavblender skråt ned i kanden og blend glazen blank. Juster glazens farve ved at tilsætte rød farve efter behov. Hæld forsigtigt glazen over i en skål/beholder med plads til at dyppe kagerne og lad glazen køle til 35 °C, imens kagerne fyldes med creme.

5

Samling

Tag de afkølede vandbakkelser, klip spidsen på posen med vaniljecremen og kom den direkte ned i en anden sprøjtepose med en spids fyldetyl. Kom vaniljecreme i kagerne, ved at indsætte tyllen i den ene ende af vandbakkelsen og forsigtigt fylde den med creme.

Dyp herefter toppen af vandbakkelsen i den blanke glaze og lad glazen sætte sig.

Pynt med chokoladebuer ovenpå glazen. Placer til slut friske hindbær og skovsyre under buerne, og de er klar til servering.

Næringsindhold til opskriften Éclairs med creme og hindbærglaze | Bag live med Liv Martine

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 963 kJ
230 kcal
1059 kJ
253 kcal
Fedt 12.71 g 13.96 g
Kulhydrat 22.55 g 24.78 g
Protein 4.48 g 4.92 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: