Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.
Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

Éclairs med creme og hindbærglaze | Bag live med Liv Martine

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Éclairs er lavet af vandbakkelsesdej og er her fyldt med lækker crème pâtissière (dansk: vaniljecreme) og toppet med en blank hindbærglaze.

12 - 15 stk.

avanceret 75 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Éclairs med creme og hindbærglaze | Bag live med Liv Martine

Redskaber:

sprøjteposer
stjernetyl
fyldetyl
kageplast
stavblender
chokolade- eller sukkertermometer

Vandbakkelser:

1 ½ dl vand
60 g smør
1 spsk. sukker
½ tsk. salt
80 g hvedemel
2 stk. æg str. M/L , sammenpisket

Vaniljecreme:

2 tsk. Dr. Oetker Økologisk Vaniljesukker
25 g sukker
20 g majsstivelse
2 dl sødmælk
2 stk. æggeblommer

Chokoladesnirkler:

200 g hakket, mørk chokolade

Glaze:

3 blade Dr. Oetker Økologisk Husblas
125 g frosne hindbær
½ dl vand
70 g finthakket, hvid chokolade
½ tsk. Dr. Oetker Concentrated Red Colour

Pynt:

rød skovsyre eller spiselige blomster
friske hindbær , 15-20 stk

Tilberedning

Tilberedning

Bag live med Liv

Denne opskrift blev bagt af Liv Martine. Du kan se hele live udsendelsen på Youtube her: Éclairs med creme og hindbærglaze | Bag live med Liv Martine

1

Vandbakkelser

Tænd ovnen på 200 °C almindelig ovn.

Opvarm vand, smør, sukker og salt i en tykbundet gryde, til smørret er smeltet. Tag gryden af blusset og sigt melet deri, mens der røres med en grydeske til massen er elastisk. Afbag herefter massen ved at komme gryden tilbage på blusset og afbag blandingen i 1 minuts tid, til den er fast.

Kom melblandingen i en skål og lad den køle lidt. Mens den køler, skal de to æg røres sammen. Rør herefter æggene i dejen, lidt af gangen, mens massen piskes med håndmikserens dejkroge til den er ensartet. Kom herefter dejen op i en sprøjtepose med en stor stjernetyl med åbning på ø 1,5cm (brug gerne en fintakket model), og sprøjt kagerne ud på en bradepande med bagepapir i lige stykker á 10 cm. Bag dem midt i ovnen i 20-22 minutter, til de er gyldne, men ikke brune. Det er vigtigt at ovnlågen IKKE åbnes under bagningen, da kagerne ellers vil falde sammen.

Efter 20-22 minutter tages vandbakkelserne ud og afkøles.

2

Hjemmelavet vaniljecreme

Rør vaniljesukker, sukker og majsstivelsen sammen. Tilsæt 1/2 dl af mælken samt æggeblommerne, og rør det til en ensartet masse.

Kom herefter resten af mælken op i en gryde og opvarm det til lige under kogepunktet. Tilsæt æggeblandingen, mens der piskes konstant.

Opvarm cremen til den begynder at boble og massen tykner. Husk at piske konstant. Kom cremen i en sprøjtepose uden tyl og kom den i fryseren i 15-20 minutter.

3

Chokoladesnirkler af mørk chokolade

Kom den hakkede chokolade i en plastikskål, der tåler mikroovn. Opvarm chokoladen i mikroovnen i 10 sekunder af gangen. Tag den ud og rør rundt. Når chokoladen begynder at smelte, varmes den 5 sekunder af gangen indtil den rammer en temperatur på 31-32 °C.

Smør et tyndt lag ud på et stykke kageplast, ca. 40-50 cm langt. Tag en rillet spartel og skrab fra den ene ende til anden ende. Drej kageplasten som en spiral, hold den sammen til chokoladen sætter sig en smule, og kom den på frys et øjeblik. Fjern kageplasten og der er flotte chokoladebuer til at pynte kagerne med.

4

Rød hindbærglaze

Læg husblas i blød i koldt vand. Kog hindbær og vand op, og sigt massen. Vrid din husblas for vand og lad den smelte sammen med hindbærsaften. Hak din chokolade fint. Kom chokoladen i en høj beholder og hæld den varme væske over chokoladen. Før en stavblender skråt ned i kanden og blend glazen blank. Juster glazens farve ved at tilsætte rød farve efter behov. Hæld forsigtigt glazen over i en skål/beholder med plads til at dyppe kagerne og lad glazen køle til 35 °C, imens kagerne fyldes med creme.

5

Samling

Tag de afkølede vandbakkelser, klip spidsen på posen med vaniljecremen og kom den direkte ned i en anden sprøjtepose med en spids fyldetyl. Kom vaniljecreme i kagerne, ved at indsætte tyllen i den ene ende af vandbakkelsen og forsigtigt fylde den med creme.

Dyp herefter toppen af vandbakkelsen i den blanke glaze og lad glazen sætte sig.

Pynt med chokoladebuer ovenpå glazen. Placer til slut friske hindbær og skovsyre under buerne, og de er klar til servering.

Næringsindhold til opskriften Éclairs med creme og hindbærglaze | Bag live med Liv Martine

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 883 kJ
211 kcal
1147 kJ
274 kcal
Fedt 12.61 g 16.37 g
Kulhydrat 19.71 g 25.60 g
Protein 4.25 g 5.52 g