Flag

Flagkage med friske bær af Liv Martine

12 - 14 portioner
Svær
180 minutter
En festlig og lækker kage perfekt både på Grundlovsdag eller til fødselsdage. Kagedejen smager dejligt af bær og kagen er lagt sammen med en nem mousse.
Denne kage gemmer på en overraskelse, for når du skærer det første stykke kommer der et fint dannebrogsflag frem. Kagedejen er lavet med bær og lagt sammen med en nem vaniljemousse og så er hele herligheden pyntet med friske bær, så den emmer af dansk sommer.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
stavblender eller foodprocessor
håndmixer
springform; ø 24 cm
Dr. Oetker engangssprøjtepose
kageplast
rund udstikker; ø 18 cm
rund udstikker; ø 15 cm
Dr. Oetker vinkelpalet - lille
Dr. Oetker kagekam

Ingredienser

Kagedej med bær
50 gjordbær - friske eller frosne
50 gribs - friske eller frosne
50 ghindbær - friske eller frosne
250 gblødt smør
3 tsk.Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
250 gsukker
5 tsk.Dr. Oetker Rød Konditorfarve (25 ml)
6æg str. M/L - stuetempereret
300 ghvedemel
2 tsk.Dr. Oetker Bagepulver
½ tsk.fint salt
½ dlkærnemælk
revet skal og saft fra 1 ubehandlet citron
Vaniljemousse
2 poserDr. Oetker Cake Mousse Vanilla Taste
5 dlletmælk
Pynt af hvide chokoladesnirkler og friske bær
100 ghvid chokolade
about 150 gfriske bær fx jordbær, ribs og hindbær
citronmelisse

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
Picture - Dr. Oetker Rød Konditorfarve (25 ml)
Picture - Dr. Oetker Bagepulver
Picture - Dr. Oetker Cake Mousse Vanilla Taste

Tænd ovnen på 170 °C traditionel varme.

1

Kagedej med bær

Blend jordbær, ribs og hindbær til en ensartet puré, stil den til siden.

Pisk smør, vaniljesukker, sukker og rød konditorfarve til en luftig masse. Tilsæt et æg ad gangen og pisk godt imellem hvert æg. Sigt hvedemel og bagepulver i æggemassen og vend det i sammen med salt. Rør kærnemælken i dejen, vær forsigtig så dejen forbliver luftig. Vend derefter bærpuré og revet citronskal i. 

Fordel dejen i en smurt springform (ø 24 cm), gerne med bagepapir i bunden. Bag kagen midt i ovnen i 45-55 minutter. Mærk efter med et træspyd om kagen er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet, når det trækkes ud. Tag kagen ud af ovnen og lad den køle helt af i springformen på en bagerist. 

2

Vaniljemousse

Bland posernes indhold med letmælk. Pisk først ved lav hastighed i 1 minut og herefter i 4 minutter ved høj hastighed. Kom ¾ dele af vaniljemoussen i en sprøjtepose med en rund tyl eller klip et hul i posen.

3

Samling af kagen

Tag den afkølede kage ud af springformen. Flæk den i to lige tykke bunde med en lagkagedeler eller en kniv.

Kom kageplast eller bagepapir i kanten af den rengjorte springform eller en kagering. Læg den ene bund tilbage i formen. Tag de to udstikkere. Udstik først bunden i formen med den store udstikker (ø 18 cm). Udstik dernæst bunden i formen med den lille udstikker (ø 15 cm). På den måde danner der sig en "rille" på ca. 1,5 cm., som skal fjernes. Gentag processen med den anden bund (se videoen for metode).

Sprøjt kagemousse i rillen i springformen. Sprøjt efterfølgende et ca. 2 cm. tykt lag kagemousse på hele bundens overflade. Start med at sprøjte fra midten og ud i en cirkel. Smør kagemoussen jævnt ud med en vinkelpalet.

Læg forsigtigt den store ring fra den anden bund ovenpå moussen og placer derefter det mindre stykke i midten, så der igen dannes en rille på ca. 1,5 cm. Fyld rillen med resten af kagemoussen i sprøjteposen.

Tag kagen ud af springformen og fjern kageplasten. Smør kagens sider og top med den sidste ¼ af kagemoussen.

4

Pynt af hvide chokoladesnirkler og friske bær

Temperér chokoladen. Start med at tage 1/3 af chokoladen, hak den fint og hæld den i en skål. 

Hak den resterende 2/3 af chokoladen og smelt den over vandbad. Hæld den smeltede chokolade over den finthakkede chokolade i skålen lidt ad gangen, og rør rundt indtil al chokoladen er smeltet. Hvis al chokoladen ikke smelter kommes lidt af chokoladen tilbage over vandbad.
Hæld den opvarmede chokolade tilbage i den resterende chokolade og rør til det hele er smeltet. Hvis chokoladen når for høj en temperatur bliver den ikke blank og flot, når det stivner. Se andre metoder til chokoladetemperering her.

Hæld den tempereret chokolade ud på et stykke kageplast. Tag en kagekam og skrab hen over den flydende chokolade ned langs med kageplasten. På den måde skrabes noget af chokoladen væk, så der er tynde riller af chokolade tilbage på plasten. Saml kageplastens to ender så chokoladen bliver formet som cirkler, når den størkner. Stil kageplasten på frys i 5 minutter, så chokoladen størkner. Efterfølgende fjernes kageplasten forsigtigt, så der skabes fine chokoladesnirkler.

Pynt kagen med friske bær i en cirkel langs kanten af kagen. Pynt til sidst med chokoladesnirkler og frisk citronmelisse.


Tips

Bunden kan sagtens laves dagen før. Bare husk at opbevar den i en lufttæt beholder.

Hvis du vil vide mere om chokolade og chokoladetemperering, så kan du her finde tips, tricks og forskelige metoder til chokoladetemperering. 

Find alle vores bedste tips og opskrifter på lagkager på vores temaside.