Flagkage med friske bær af Liv Martine

(0)
3 31 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

En festlig og lækker kage perfekt både på Grundlovsdag eller til fødselsdage. Kagedejen smager dejligt af bær og kagen er lagt sammen med en nem mousse.

12 - 14 portioner

avanceret 90 Minutter

Denne kage gemmer på en overraskelse, for når du skærer det første stykke kommer der et fint dannebrogsflag frem. Kagedejen er lavet med bær og lagt sammen med en nem vaniljemousse og så er hele herligheden pyntet med friske bær, så den emmer af dansk sommer.

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Flagkage med friske bær af Liv Martine

Redskaber:

stavblender eller foodprocessor
håndmixer
springform; ø 24 cm
Dr. Oetker engangssprøjtepose
kageplast
rund udstikker; ø 18 cm
rund udstikker; ø 15 cm
Dr. Oetker vinkelpalet - lille
Dr. Oetker kagekam

Kagedej med bær:

50 g jordbær - friske eller frosne
50 g ribs - friske eller frosne
50 g hindbær - friske eller frosne
250 g blødt smør
3 tsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
250 g sukker
5 tsk. Dr. Oetker Rød Konditorfarve (25 ml)
6 æg str. M/L - stuetempereret
300 g hvedemel
2 tsk. Dr. Oetker Bagepulver
½ tsk. fint salt
½ dl kærnemælk
revet skal og saft fra 1 ubehandlet citron

Vaniljemousse:

2 poser Dr. Oetker Cake Mousse Vanilla Taste
5 dl letmælk

Pynt af hvide chokoladesnirkler og friske bær:

100 g hvid chokolade
ca. 150 g friske bær fx jordbær, ribs og hindbær
citronmelisse

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 170 °C traditionel varme.

1

Kagedej med bær

Blend jordbær, ribs og hindbær til en ensartet puré, stil den til siden.

Pisk smør, vaniljesukker, sukker og rød konditorfarve til en luftig masse. Tilsæt et æg ad gangen og pisk godt imellem hvert æg. Sigt hvedemel og bagepulver i æggemassen og vend det i sammen med salt. Rør kærnemælken i dejen, vær forsigtig så dejen forbliver luftig. Vend derefter bærpuré og revet citronskal i. 

Fordel dejen i en smurt springform (ø 24 cm), gerne med bagepapir i bunden. Bag kagen midt i ovnen i 45-55 minutter. Mærk efter med et træspyd om kagen er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet, når det trækkes ud. Tag kagen ud af ovnen og lad den køle helt af i springformen på en bagerist. 

2

Vaniljemousse

Bland posernes indhold med letmælk. Pisk først ved lav hastighed i 1 minut og herefter i 4 minutter ved høj hastighed. Kom ¾ dele af vaniljemoussen i en sprøjtepose med en rund tyl eller klip et hul i posen.

3

Samling af kagen

Tag den afkølede kage ud af springformen. Flæk den i to lige tykke bunde med en lagkagedeler eller en kniv.

Kom kageplast eller bagepapir i kanten af den rengjorte springform eller en kagering. Læg den ene bund tilbage i formen. Tag de to udstikkere. Udstik først bunden i formen med den store udstikker (ø 18 cm). Udstik dernæst bunden i formen med den lille udstikker (ø 15 cm). På den måde danner der sig en "rille" på ca. 1,5 cm., som skal fjernes. Gentag processen med den anden bund (se videoen for metode).

Sprøjt kagemousse i rillen i springformen. Sprøjt efterfølgende et ca. 2 cm. tykt lag kagemousse på hele bundens overflade. Start med at sprøjte fra midten og ud i en cirkel. Smør kagemoussen jævnt ud med en vinkelpalet.

Læg forsigtigt den store ring fra den anden bund ovenpå moussen og placer derefter det mindre stykke i midten, så der igen dannes en rille på ca. 1,5 cm. Fyld rillen med resten af kagemoussen i sprøjteposen.

Tag kagen ud af springformen og fjern kageplasten. Smør kagens sider og top med den sidste ¼ af kagemoussen.

4

Pynt af hvide chokoladesnirkler og friske bær

Temperér chokoladen. Start med at tage 1/3 af chokoladen, hak den fint og hæld den i en skål. 

Hak den resterende 2/3 af chokoladen og smelt den over vandbad. Hæld den smeltede chokolade over den finthakkede chokolade i skålen lidt ad gangen, og rør rundt indtil al chokoladen er smeltet. Hvis al chokoladen ikke smelter kommes lidt af chokoladen tilbage over vandbad.
Hæld den opvarmede chokolade tilbage i den resterende chokolade og rør til det hele er smeltet. Hvis chokoladen når for høj en temperatur bliver den ikke blank og flot, når det stivner. Se andre metoder til chokoladetemperering her.

Hæld den tempereret chokolade ud på et stykke kageplast. Tag en kagekam og skrab hen over den flydende chokolade ned langs med kageplasten. På den måde skrabes noget af chokoladen væk, så der er tynde riller af chokolade tilbage på plasten. Saml kageplastens to ender så chokoladen bliver formet som cirkler, når den størkner. Stil kageplasten på frys i 5 minutter, så chokoladen størkner. Efterfølgende fjernes kageplasten forsigtigt, så der skabes fine chokoladesnirkler.

Pynt kagen med friske bær i en cirkel langs kanten af kagen. Pynt til sidst med chokoladesnirkler og frisk citronmelisse.

Tips

Bunden kan sagtens laves dagen før. Bare husk at opbevar den i en lufttæt beholder.

Hvis du vil vide mere om chokolade og chokoladetemperering, så kan du her finde tips, tricks og forskelige metoder til chokoladetemperering. 

Find alle vores bedste tips og opskrifter på lagkager på vores temaside.

Næringsindhold til opskriften Flagkage med friske bær af Liv Martine

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 2043 kJ
488 kcal
1122 kJ
268 kcal
Fedt 24.64 g 13.54 g
Kulhydrat 51.25 g 28.16 g
Protein 9.16 g 5.03 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Dit samtykke omfatter også udtrykkeligt en mulig dataoverførsel til USA i henhold til artikel 49 i GDPR. Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger, her kan du også finde flere oplysninger om dataoverførsler til teknologiudbydere og partnere i USA.  Du kan til enhver tid skifte mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Vi bruger også teknologiudbydere, der kan behandle dine data i USA. I dette tilfælde er der en potentiel risiko for, at amerikanske sikkerhedstjenester kan få adgang til dine data i stor skala og uden forudgående varsel, og at du muligvis ikke er i stand til at anlægge effektive retssager mod dette i USA.

 

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Vi samarbejder også med partnere, der kan behandle dine data i USA. I dette tilfælde er der en potentiel risiko for, at amerikanske sikkerhedstjenester kan få adgang til dine data i stor skala og uden forudgående varsel, og at du muligvis ikke er i stand til at anlægge effektive retssager mod dette i USA.
 

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: